Jehova tanúin kívül, kik végzik még ezt a munkát?
„Menjetek. . ., és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket. . ., és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek” (MÁTÉ 28:19, 20)
Máté 24:14
14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.
Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közismertebb nevén mormonok, aztán még ismert ez a módszer a Szentlélek Társasága a Világ Kereszténységének Egyesítéséért nevezetű felekezetnél is. Amit Egyesítő egyháznak is ismernek.
Vagyis ez a prédikálási módszer nem egyedi, nem köthető csak egy egyházhoz. És senkit nem tesz egyedivé mert ezt alkalmazza.
Sőt mindhárom irányzatnál ismert a standok kihelyezése is. Ezt a módszert ugye még több felekezet is használja hitének népszerűsítésére.
Remélem tudtam segíteni. :)
A mormonok mindenképp, hatos válaszoló. Személyesen is megbizonyosodtam róla, mikor ezekre az igékre hivatkoztak és cselekedtek. Az Egyesítő Egyház szempontjából nem tudom teljesen biztosan, de esélyes hogy szintén eme igehelyek értelmezését veszik alapul.
Persze jönni a hitnézeti különbségekkel, meg teológiai nézőpontokkal.
De összegezve Jehova Tanúival egyetemben még legalább kettő irányzat van a keresztény valláson belül amely végez ilyen munkát, kifejezetten házról-házra. Ez mellett viszont számtalan keresztény irányzat van ami valamely módon, de szintén hatékonyan folytat evangelizációs munkát.
Az elvakultság veszélyes állapot.
Én tudok adventistákról, akik ugyanúgy kimennek utcára Evangéliummal. Hitgyülisekről is. Baptistákról is.
De egyedül a jehova tanúi szervezet tagjai nem végeznek olyan munkát, ami szegényekről, nyomorultak megsegítéséről szól. Ők csak akkor mozdulnak,ha a saját szervezetük tagjai vannak gondban, más emberért semmit sem tesznek, pedig ez Jézus kifejezett parancsa! A többi egyház nem marad el ebben, csak ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!