Jehova Tanúk! Mi a bajotok az ünnepléssel?
Szülinappal és névnappal? Karácsony?
Otthon egyáltalán felköszöntetitek egymást? És miért van az, hogy annyira ellene vagytok, de az egyik Jehova Tanú munkatársam mindig beszáll a szülinapi ünneplésbe?!
mert az ő logikájuk kb olyan hogy "minden amire nincs nyílt utasítás a bibliában az rosz" illetve ha olvasnak valamiről ami mellett valami rosz dolog történt az elvetendő
mind a kettőre mondok példát:
karácsony, mivel nincs utasítás rá, hogy emlékezni kell Jézus születésére, ezért tilos, sőt egyenes bűn
születésnap, mivel a bibliában olvashatunk egy születésnapi ünnepségről ahol egy embert kivégeznek ,ezért a születésnap nyilván rossz dolog
de van ünnep amit ők is tartanak, pl a húsvét környékén ők megemlékeznek Jézush aláláról, illetve van házassági évforduló
de mint gondolom magad is sejted ez azért a túl messzemenő követkeeztetések iskolapéldája, tehát van egy olyan irányultság is ebben h nekik ugye meg kell mutatni h ők az igaz keresztények és mindenki más "hitehagyott" és ez ugye jól meg lehet mutatni azzal ha nagyon másképp élnek, és ugye az ünnepek elvetése egy elég látványos demonstrációja ennek, illetve mindenki felfigyel arra ha pl karácsonykor odamegy hozzá egy jehova tanúja és közli h neki hazudtak a karácsonyról, mert az bűnös dolog, de ők a jehova tanúi most felfedik az igazságot
Szervusz
Ha egy Testvér ilyet tesz, az Ő baja. Nem azt közvetíti amit tanult.
Nem az ünnepléssel van a baj, hanem azzal, hogy az ünnep milyen dolgokon alapszik, illetve mit takar.
A születés nap, és a névnap megünneplése, soha nem volt része Isten népének az életében, sem az Izraeliták, sem az első keresztények idejében.
Isten óva intette a népét, hogy át vegye más nemzetek hagyományait vagy ünnepeit, illetve keveredjenek ezek.
A Bibliában két születésnapi ünnep van megemlítve, s egyik ünnepelt sem volt Isten népéhez tartozó.
s ezek halállal végződtek.
A fáraó esetében egy szolga halt meg, keresztények idejében pedig Keresztelő János fejét vágták le ez alkalomból
A karácsony, a hitehagyott egyház jóváhagyásával alakult ki, és Jézus személyéhez fűzték.
S ezzel Jézus születésének Dátumát is megváltoztatták, hogy kedvezzenek a nem keresztényekből lett keresztényeknek.
Egyszerű, egy újabb lehetőség a különcködésre.
Mint a 28%-os tanúnál is látod, alapvetően ráfogják arra hogy nem Bibliai hagyományon alapulnak, ehhez képest mégis vannak olyan szokásaik, jelképeik, amelyeknek épp ugyanúgy visszavezethető valamilyen pogány szokásig az eredete, pl a jegygyűrű viselése is csak egy pogányságból átvett dolog, azt mégis büszkén hordják.
Szóval logikát nem érdemes keresni benne, egyszerűen így próbálják felhívni magukra, a saját "igazságukra" a figyelmet, hogy minden téren igyekeznek a forgalommal szemben haladni.
Gabriel.Tailor felvetése érdekes. Én sem értem hogy miért lett kimazsolázva a jegygyűrű viselése. Holott a zsidók sem használtak erre a célra gyűrűt. Csak jóval később vették át más, voltaképpen pogány népektől.
A reformáció idején egy darabig még tiltva is volt egyes keresztényeknél mint pogány eredetű szokás.
Még a karácsont megértem hogy nem tartják, én sem tartom.
De a születésnap már túl megy a határon.
Ezzel a hozáállással akkor nyakkendőt se viseljenek, mert az meg a római katonáktól ered akik kegyetlenül "öltek".
"Otthon egyáltalán felköszöntetitek egymást?"
Felköszönteni úgy tudom felköszöntik,csak nem az ünnep alkalmából. Azt a meglepő dolgot is olvastam már tanútól,hogy ők -ellenben velünk persze- bármikor ajándékozhatnak,és sokkal szabadabbak. Ezzel a kijelentéssel azt a látszatot keltik,mintha a világban törvény írná elő,hogy CSAK és kizárólag ünnepekkor lehet ajándékozni,és ők ez alól mentesek,mintha csak ők ajándékoznának spontán,senki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!