Esküvő. Evangélikus?
En evangelikus vagyok parom pedig meg sincs keresztelve! Az eskuvohoz meg kell majd neki vagy igy is osszead a pap?
Koszonom a valaszt
- olyan hogy "Te istedben" meg nincs, csak a te buksi oktondi fejedben, amivel egy békés szereteten nyugvó köteléket igyekszel most széttépni
Van olyan házasság, ahol az egyik fél hisz Istenben, a másik nem. Semmi probléma, ha szeretik egymást.
4: az arrogancia és a szavak kiforgatása összhangban van a kereszténységgel? Csak az köt bele valaki a "Te istened" kifejezésbe, aki más fogást nem talál. Vagy neked nincs isted, akiben hiszel? Akkor ateista vagy.
És éppen az ő kapcsolatukat segíti, ha elfogadják egymás világnézetét, illetve mindenki tisztában van a sajátjával. Aki számára elfogadható, hogy egy nem hívő esküt tegyen olyan személynek, akiben ő hisz, de a másik nem, annak a hitét nem tudom komolyan venni, és valószínűleg ő maga sem veszi komolyan a vallását, hiszen puszta formalitásnak vesz egy vallásos szertartást.
Az ilyen szülők gyerekeiből lesznek a legmasszívabb ateisták, mert látták, hogy a vallás csak formaság.
"vagy neked nincs isted, akiben hiszel? Akkor ateista vagy."
Közöd? Itt nem az én vallásomról, hitemről van szó, hanem a kérdező kérdezett valamit, amiben segíteni kell(ene)
De ha már itt tartunk, elmondom, mert jókedvem van, miért is érzetem oktondinak a kötekedésed:
Egy Isten van! nincs én-te-ő-mi.ti-ők istene senkinek.
De jól van, kötekedj csak.
A kérdező meg majd a lelkésszel megbeszéli, hogy legyen
# 7
"Egy Isten van! nincs én-te-ő-mi.ti-ők istene senkinek."
Ez azon nem változtat, hogy visszás dolog egy nem hívőre ráerőltetni a templomi esküvőt.
Ha meg nem érzi ráerőltetésnek, hanem belemegy úgymond a játék kedvéért, akkor azzal meg degradálja az egészet, mert ez azért mégsem játék. Szerinted?
Ha pedig csak a külsőség a lényeg, arra tökéletes a polgári esküvő is. Kívánságra (és plusz díjazásért) még az anyakönyvvezető is beöltözik lelkész-ruhába, és le is lehet vele fotózkodni, ha csak ez hiányzik. :)
"Ha a párod nincs megkeresztelve, vagyis nem hisz a Te istedben, miért várod el tőle, hogy olyan esküt tegyen, amit nem is hisz el?"
Evangélikusoknál megáldják a polgári házasságok, tehát nincs eskü. Innentől kezdve ez tárgytalan.
Amúgy a kérdésre válaszolva, én nem vagyok evangélikus, de úgy tudom, hogy elég, hogy az egyik fél legyen megkeresztelve.
kösz, #9 így van, elég az egyik
Két ember szereti egymást - és Isten nevében megáldja a pap/a lelkész. Kár itt vádaskodni, és lehúzni ezt. Ez szép, és az áldás az emberi léleknek kell, ezt egy szertartás keretében adják.
Isten áldjon titeket, kérdező! / és a válaszolókat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!