Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Esküvő. Evangélikus?

Esküvő. Evangélikus?

Figyelt kérdés

En evangelikus vagyok parom pedig meg sincs keresztelve! Az eskuvohoz meg kell majd neki vagy igy is osszead a pap?

Koszonom a valaszt

2016. júl. 2. 09:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg, ha megbeszélnéd a LELKÉSSZEL, az jó lenne. Valószínű, hogy szépen megoldjátok. Isten áldása legyen az ifjú páron!
2016. júl. 2. 09:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha a párod nincs megkeresztelve, vagyis nem hisz a Te istedben, miért várod el tőle, hogy olyan esküt tegyen, amit nem is hisz el?
2016. júl. 2. 10:20
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
nem kell ez a viszályszítás ketteske- majd a lelkésszel megbeszélik
2016. júl. 2. 11:37
 4/10 anonim ***** válasza:
53%

- olyan hogy "Te istedben" meg nincs, csak a te buksi oktondi fejedben, amivel egy békés szereteten nyugvó köteléket igyekszel most széttépni

Van olyan házasság, ahol az egyik fél hisz Istenben, a másik nem. Semmi probléma, ha szeretik egymást.

2016. júl. 2. 11:40
 5/10 anonim ***** válasza:

4: az arrogancia és a szavak kiforgatása összhangban van a kereszténységgel? Csak az köt bele valaki a "Te istened" kifejezésbe, aki más fogást nem talál. Vagy neked nincs isted, akiben hiszel? Akkor ateista vagy.

És éppen az ő kapcsolatukat segíti, ha elfogadják egymás világnézetét, illetve mindenki tisztában van a sajátjával. Aki számára elfogadható, hogy egy nem hívő esküt tegyen olyan személynek, akiben ő hisz, de a másik nem, annak a hitét nem tudom komolyan venni, és valószínűleg ő maga sem veszi komolyan a vallását, hiszen puszta formalitásnak vesz egy vallásos szertartást.

Az ilyen szülők gyerekeiből lesznek a legmasszívabb ateisták, mert látták, hogy a vallás csak formaság.

2016. júl. 2. 11:50
 6/10 anonim ***** válasza:
És valóban semmi probléma, ha az egyik hisz, a másik nem, mégis szeretik egymést. De akkor a hívő egyedül tegyen esküt Isten felé, ne degradálja a vallását.
2016. júl. 2. 11:51
 7/10 anonim ***** válasza:
49%

"vagy neked nincs isted, akiben hiszel? Akkor ateista vagy."

Közöd? Itt nem az én vallásomról, hitemről van szó, hanem a kérdező kérdezett valamit, amiben segíteni kell(ene)

De ha már itt tartunk, elmondom, mert jókedvem van, miért is érzetem oktondinak a kötekedésed:

Egy Isten van! nincs én-te-ő-mi.ti-ők istene senkinek.

De jól van, kötekedj csak.

A kérdező meg majd a lelkésszel megbeszéli, hogy legyen

2016. júl. 2. 12:15
 8/10 anonim ***** válasza:

# 7

"Egy Isten van! nincs én-te-ő-mi.ti-ők istene senkinek."

Ez azon nem változtat, hogy visszás dolog egy nem hívőre ráerőltetni a templomi esküvőt.

Ha meg nem érzi ráerőltetésnek, hanem belemegy úgymond a játék kedvéért, akkor azzal meg degradálja az egészet, mert ez azért mégsem játék. Szerinted?

Ha pedig csak a külsőség a lényeg, arra tökéletes a polgári esküvő is. Kívánságra (és plusz díjazásért) még az anyakönyvvezető is beöltözik lelkész-ruhába, és le is lehet vele fotózkodni, ha csak ez hiányzik. :)

2016. júl. 2. 13:17
 9/10 anonim ***** válasza:

"Ha a párod nincs megkeresztelve, vagyis nem hisz a Te istedben, miért várod el tőle, hogy olyan esküt tegyen, amit nem is hisz el?"

Evangélikusoknál megáldják a polgári házasságok, tehát nincs eskü. Innentől kezdve ez tárgytalan.

Amúgy a kérdésre válaszolva, én nem vagyok evangélikus, de úgy tudom, hogy elég, hogy az egyik fél legyen megkeresztelve.

2016. júl. 2. 14:06
 10/10 anonim ***** válasza:

kösz, #9 így van, elég az egyik

Két ember szereti egymást - és Isten nevében megáldja a pap/a lelkész. Kár itt vádaskodni, és lehúzni ezt. Ez szép, és az áldás az emberi léleknek kell, ezt egy szertartás keretében adják.

Isten áldjon titeket, kérdező! / és a válaszolókat is.

2016. júl. 2. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!