Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem értjük Istent, az...

KZitus kérdése:

Ha nem értjük Istent, az bizonyíték arra, hogy nem létezik?

Figyelt kérdés
Isten, bizonyíték

2016. jún. 25. 19:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem értjük hát nem értjük, de ez még nem jelenti azt, hogy ha valamit nem értünk az nincs is ott!

Bizonyítékokra egy törvényszéki tárgyaláson van szükség esetleg de nem az Isten hitben.

2016. jún. 25. 21:43
 12/27 anonim ***** válasza:

Tehát jogom van nem hinni, következmények nélkül.

Jogom van elítélni, ha te könyvek alapján ítéltek másokat.

2016. jún. 25. 22:04
 13/27 anonim ***** válasza:

Sátán neked aztán mindenhez van jogod még egyenlőre csak Istenhez nincs! :) Te már eljátszottad a lapjaidat Isten előtt.

Nem így van Lucifer? :))

2016. jún. 25. 22:34
 14/27 anonim ***** válasza:
Istenhez is jogom van. Csak aki ártatlanokon ítélkezik, azt szembe köpöm. Lehet csak elég a prófétáit.
2016. jún. 25. 22:57
 15/27 anonim ***** válasza:

Zitus, úgy tudtam Tanú vagy, mégis hogy merült fel benned egy ilyen kérdés? O.o

Ha valamit nem értünk, az nyilván nem bizonyíték annak nem létére. Egyetemi tanulmányaim előtt én sem értettem például a hormonrendszerem működését, de hál'Istennek az előtte is létezett és működött :D

2016. jún. 26. 00:05
 16/27 anonim ***** válasza:
0%
A mikulásban azért nem hiszünk mert nincs is. De Isten van, mert ha nem lenne, akkor mi se lennénk és Föld se lenne. Ez szintén egy jó bizonyíték.
2016. jún. 26. 06:33
 17/27 anonim ***** válasza:
A kék ég, az emberi test, a férfiak és nők létezése és a köztük levő vonzerő, a szaporodás és egy gyermek kifejlődése és növekedése, az a megannyi növény és állat, az érzéseink, a levegő, a napfény, az évszakok, a természet sok látványos szépsége... én nem hiszek abban, hogy ezek csak úgy maguktól alakultak volna ki az úgynevezett "nagy bumm"-ból, a semmiből. Tehát a válaszom: nem.
2016. jún. 26. 13:19
 18/27 anonim ***** válasza:
Miképpen akarod érteni a hitet? Érteni, vagy nem érteni (és mégis elhinni) jelenségeket, eszmerendszert, magyarázatot és hasonlókat lehet. Istent csak hinni, vagy nem hinni lehet.
2016. jún. 26. 14:16
 19/27 anonim ***** válasza:
Hit és hiszékenység nem ugyanaz. Mit tesz, aki hisz?
2016. jún. 26. 14:25
 20/27 A kérdező kommentje:

Szia Gabriel.Tailor

Már vártam a kérdést:-)

Nos a kérdést az egyik felhasználó válaszában olvastam, ezért írtam ki.

Érdekelt mi mások véleménye a kérdésről.

Egyébként teljesen egyetértek azzal amit irtál. Köszönöm.

Bárcsak én is érteném a hormonrendszerem működését :-)

2016. jún. 26. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!