Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt rajtam kívül kiközösít...

Van itt rajtam kívül kiközösített (Jehova Tanúi közül) vagy olyan aki elkülönült?

Figyelt kérdés
Tavaly különültem ilyenkor "adtam fel fejben". Már nem bírtam idegileg a nyomást. Beleszülettem a dologba. Jó lenne beszélni hasonló helyzetben levőkkel. Nektek is hiányzik a családotok,veletek sem tartja közülük a kapcsolatot? Köszönöm előre ,akár privátban. :)

2016. jún. 20. 21:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

kedves #10!

nem igazan ertem amit irtal,haragudnal ha azt kernem fejtsd ki bovebben?:)

2016. jún. 21. 11:44
 12/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Még egy annyit esetleg elmondanák, hogy soha nem az számít, hogy milyen "eszközöket" alkalmaz a Teremtő ha valakit meg akar menteni.

Sokaknak elég ha megmutatja az utat a Bibliában,sokaknak embereket küld, hogy megmutassák a kifele vezető utat, másoknak meg a szeretet és a szerelem által teszi meg ugyan azt. De ha már megtette akkor ezzel élni is kell nem visszaélni vele hanem elfogadni a segítséget és előre nézni nem hátra.

Ézsaiás szépen fogalmaz amikor azt mondja, hogy;

(Ézs 50:5)

"Az Úr Isten megnyitotta fülemet, és én nem voltam engedetlen, hátra nem fordultam."

És ez mindannyiunknak szól!- bármennyire is fáj valamit otthagyni soha nem szabad azon keseregni, hogy "Istenem most mi lesz" mert ha az Úrnak volt hatalma téged kihozni, akkor lesz még hatalma a kistestvéredet is kihozni meg a szüleidet is meg mindenkit aki elfogadja a segítő kezet.

Úgyhogy kitartás és bízd a többit Istenre!

Üdv;

Matyi

2016. jún. 21. 11:54
 13/20 A kérdező kommentje:
na de mivan ha megis ok gondoljak jol?? mert neha ez jut eszembe. igen,kihozott a szerelem...de mit erek vele ha tenyleg en voltam a marha.
2016. jún. 21. 12:01
 14/20 anonim ***** válasza:
48%
Ha te voltál a marha, akkor nekünk miért van üdvösségünk és szabadságunk Krisztusban?
2016. jún. 21. 12:46
 15/20 anonim ***** válasza:

Itt találhatsz megtért tanúkat:

[link]

2016. jún. 21. 13:38
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha attól félsz, nekik van igazuk, nézz utána, hányszor változtatták meg a tanaikat az elmúlt bő egy évszázadban. Olyan nincs, hogy valakinek akkor is igaza legyen, amikor állít valamit, és akkor is, amikor homlokegyenest annak az ellenkezőjét.

Én sem vagyok érintett, de ismertem korábban sok Tanút. Tőlük nem mertem megkérdezni, de te, ha van kedved, írd meg, milyen volt így felnőni? Mennyire tudták elfogadni pl. az iskolában, hogy rengeteg dologban nem vehetsz részt, és te ezt hogyan élted meg? Gyerekként hogyan viselted a heti több, valószínűleg felnőtt fejjel is rettentő unalmas összejövetel látogatását? Mennyi idősen keresztelkedtél meg? Számomra kívülállóként a nők deklaráltan másodrendű szerepe az egyik, ami rettentően felháborító, ezt te hogyan élted meg?

Amúgy a neten rengeteg ex-jt blog van, a legnagyobb a jehovatanui.blog.hu, érdemes őket felkeresned, hogy lásd, nem vagy egyedül.

2016. jún. 21. 13:59
 17/20 anonim ***** válasza:
41%

Kedves kérdező! :)

"na de mivan ha megis ok gondoljak jol?? mert neha ez jut eszembe. igen,kihozott a szerelem...de mit erek vele ha tenyleg en voltam a marha."

-Ezen lehet segíteni,hogy megtudd!-és nem kellek sem én, sem senki más csak te kellesz és a Szentírás.

-Általában mikor rászánjuk magunkat, hogy elmegyünk bevásárolni mert kiürült a kamra mindig azokat az élelmiszereket vesszük meg amelyekben biztosak vagyunk, hogy jó minőségűek még akkor is ha kevesebb a pénzünk, mert úgy osszuk be, hogy ha már pénzt adunk ki valamiért akkor az ne legyen tele se tartósítószerekkel és se más különböző egészségtelen ilyen olyan kulimmásszal. Ott van mindegyiken a címke el lehet olvasni és ha netán valami probléma van vele vissza lehet menni reklamálni.

-Ugyan ebben a helyzetben vagy most te is!-első sorban vizsgáld csak meg még egyszer azt a "terméket" amit már egyszer a kosaradba tettél, hogy honnan származik, mik az összetevői tiszta és egészséges mint ahogy te azt elvárnád vagy nem éppen az.

Tehát első sorban menj vissza az alapokhoz és kövesd végig a Szervezet rövid történelmét, és ne csak az Őrtoronytól informálódj hanem egy kicsit alaposabban olvasd el azoknak az embereknek az írásait is akik már végig járták azt az utat amin most te jársz. A szervezet azt kérte tőled, hogy mindent a Biblia fényében vizsgálj meg, nos tégy is eleget a szervezet kérésének és most már az Őrtorony maszlag nélkül próbáld ezt meg de ha van rá lehetőséged ne az UVF-el tedd ezt meg hanem egy olyan Bibliával amit elfogad a Magyar Biblitársulat is.

Az előttem írók jól írják, voltak vannak és még lesznek akik egyik napról a másikra ott hagyják a szervezetet és megtalálják nem csak a boldogságukat hanem visszanyerik az önbizalmukat és teljes életet élhetnek egy olyan közösségben ahol nem köveznek meg ha esetleg félre léptél hanem segítenek visszatérni a helyes útra.

De mint ahogy már mondtam;-neked kell talpra állnod! Más nem teheti meg helyetted, segíteni bárkin lehet ha az el is fogadja a segítséget, és itt most mindegy, hogy milyen vallási felekezetről szektáról mozgalomról beszélünk.

Kérlek ne add fel és állj ki a lelki szabadságodért és szabadítsd fel magad az iga alól..

Matyi

2016. jún. 21. 15:18
 18/20 lilla64 ***** válasza:

Szia!

Most olvastam a kérdésedet,én is hasonló cipőben járok. A tesómmal együtt elkülönültünk a párkapcsolatunk miatt.

Ne busulj,ha későre is de a családod meg fogja gondolni magát. Amióta megszületett a gyerekünk már rendszeresen látogatnak még a Karácsonyt is együtt töltöttük.. A gyülekezetben ha vannak fiatalok többségben veled értenek egyet,csak nem merik kinyilvánitani. Fel a fejjel! Kérjed Krisztus segitségét..

Üdv

2016. jún. 22. 08:10
 19/20 anonim ***** válasza:
64%

Szia.

Bár én nem vagyok és nem is voltam Tanú, de évekig azt hittem amit ők. Három és fél év tanúlmányozáson vagyok túl, jópár gyülekezet és kongresszus is van már mögöttem.

Teljesen hittem a szervezet hitelességében és el sem tudtam képzelni más hitet mint amit tanítottak.

Az elmúlt évben mégis átalakult a hitem és most úgy tekintek a tanúkra, mint csúnyán becsapott emberek.

2016. jún. 23. 16:02
 20/20 anonim válasza:

Szia!

16 eves vagyok es kikozositett.

Edesanyam kijelentette hogy 18 eves koromig hozzamszol tovabb meg nem. Senki se beszel velem, sot elmennek az uton es a szembembe neznek de meg koszonni se koszonnek a rokonaim.

En nem latom jo megoldasnak, hogy nem beszelnek velem azzal vissza tudnak vinni, szerintem sot az lenne a jobb ha beszelhetnenek.

Azota edesapammal lakok (szuleim elvaltak) es o nem tanu.

Es igen, hianyzik a masik csaladom, vagyis az edesanyam feloli.

2016. aug. 3. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!