Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, akit szintén...

Van itt olyan, akit szintén érdekel a zsidó vallás? Be szeretnék térni.

Figyelt kérdés
Olyat keresek, aki szintén tervez ilyet, erről beszélgetni meg ilyesmi. De amúgy én csak 16 éves vagyok, tehát ez kicsit távlati terv, de akinek van kedve, nyugodtan írjon.

2016. jún. 18. 17:06
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Van itt egy-két jó fej vallásos zsidó ember, fognak neked válaszolni. :-)) Nagyon kedvesek!

Engem is érdekel elég sok minden a zsidó vallásról, de nem szándékozom betérni hozzájuk.

Úgy tudom nagyon nehéz betérni hozzájuk, de majd ők elmondják. Honnan jött az ötlet? :)

2016. jún. 18. 18:49
 2/10 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen a biztatást! :)

Igazából onnan, hogy mindkét ágról részben zsidó származású vagyok, és ez felkeltette még régen az érdeklődésem, mára pedig már teljesen belemerültem, és biztos vagyok a dologban, ezzel tudok azonosulni.

2016. jún. 18. 18:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Nehéz elhinni. Ha komolyan be szeretnél térni, akkor azzal kezdenéd, hogy eljárnál egy zsinagógába. Viszont ha zsinagógába járnál, volna kikkel beszélgetned erről. :)

Csak hogy tudd, hogy miről is beszélsz:

[link]

2016. jún. 18. 18:51
 4/10 A kérdező kommentje:
A közelemben nincs működő zsinagóga sajnos, sőt még vallásos zsidót sem ismerek, azt az oldalt pedig már régebben elolvastam teljesen, tudom, miről beszélek.
2016. jún. 18. 18:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát... ha tényleg olvastad az oldalt, akkor miért nem követed a tanácsait?

Vagy csak nem érted, amit olvastál? :)))

Egyre valószínűtlenebb amiket állítasz.

2016. jún. 18. 19:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok, van itt egy vallásos zsidó (talán hölgy?), akinek az édesapja rabbi érdemes lenne felvenned majd vele a kapcsolatot, de ma nem fognak Neked válaszolni, mert szombat van. Addig is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..

2016. jún. 18. 19:04
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Szia kérdező!

Nos, a judaizmuson belül több irányzat is van és ezzel együtt több módja a betérési folyamatnak.

Én személy szerint nem tudok senkit se biztatni ,se hátra húzni (ezt amúgy sem szabad). Mivel nem vagyok rabbi és amúgy az irányzatomnak sincs rabbija Magyarországon (legközelebb Oroszországba van).

De ha bármibe tanács/vélemény kellene ,vagy kérdésed lenne akkor szívesen várom kérdésed/véleménykérésed.

A betérésről pedig mindenképpen rabbikat érdemes kérdezni (különböző irányzatokból haszid,modern ortodox,neológ,konzervatív,reform...stb) ,vagy amelyikkel igazából szimpatizálsz. Ahogy érzed ,jónak látod.

Legalábbis én ezt tanácsolom.

Üdv!

2016. jún. 19. 00:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"több irányzat is van és ezzel együtt több módja a betérési folyamatnak"

Csakhogy nem mindenütt fogadnak el mindenféle "betérést".

Csak az ortodox betérés az, amit minden zsidó elfogad, tehát aki ortodox közösségben tért be, azt zsidónak ismeri el minden zsidó, de nem számíthat ugyanerre, aki pl Magyarországon neológ tközségben, vagy nyugaton valamelyik konzervatív, vagy más, nem ortodox hitközségben tért be.

2016. jún. 19. 18:04
 9/10 MQDA ***** válasza:

Szia!

Én itt vagyok, ha gondolod. Szívesen segítek, válaszolok amit csak tudok.

2016. júl. 19. 15:54
 10/10 anonim ***** válasza:
engem is nagyon foglalkoztat a vallas es a szokasok , mert apai agon zsido szarmazasu vagyok. viszont nem kivanok beterni evangelikus vallasra vagyok keresztelve de nem vagyok hivo;-)) kicsit bonyolult a dolog. viszont par eve elkezdtem a Holocaust tanulmanyozast angol nyelven (nem Europaban elek) es sokszor nehez megertenem dolgokat mivel nem ismerem a jelentesuket, ezert erdekelne sok olyan dolog amit eloszor ugye magyarul meg tudnek erteni es akkor amikor angol nyelvu tanulmanyt vagy irodalmat olvasok mar tudnam a helyere tenni a dolgokat. Pl. szeretnem tudni a legfobb zsido unnepeket az idejuket es a vonatkozo szokasokat.
2016. aug. 13. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!