Hogy lehet felismerni amikor egy vallás vagy egyház "hátterében" valójában a sátáni gonosz erők munkálkodnak és irányítanak és nem Isten?
#8/10 a második válaszodat viszont ha nem haragszol meg egy kicsit kritika alá vetném, és nem azért mert hamisságot írtál hanem inkább azért mert itt valami olyasmire fektetted a hangsúlyt ami nem a leglényegesebb, vagyis elcsúsztál a kérdés valódi értelmezésétől.
"S bocsánat a legfontosabb le maradt:
Jézus nagy hangsúlyt fektetett az Atyja nevének megszentelésére, és a királyságának létre jöttében támogatásában, amiben Ő a kinevezett királya.
Hiszen ez az egyedüli megoldása az emberiségnek."
Az egyedüli megoldása az emberiségnek ez;
Jn 6:35
"Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha."
Isten "nevének" megszentelése nagyon fontos, hisz a Miatyánkban azt is tesszük, de ha az egész Újszövetség fényében vizsgáljuk meg ezt a kérdést akkor kiderül, hogy az emberiség számára egyetlen "kiskapu" létezik és egyetlen név ami által üdvözülhetünk, Jézus Krisztus!
"Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;
Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké."
(Fil.2:9-10)
Tehát ha az Atya azt kéri tőlem, hogy térdre boruljak Krisztus előtt akkor én azt minden további ellenkezés nélkül azt meg is teszem. Nekem elég az Atya szava ami a Bibliában megtalálható és nincs szükségem további kutatásokra meg mások okoskodására.
-Továbbá ha megengeded kiragadom az alábbi pár szavat a szövegedből;
" miközben már most igyekeznek helyesen élni ebben a világban."
-és erre csak annyit tudok mondani, hogy igyekezni lehet de az nem fog menni, önerőből biztos nem.
-Tudod kedves válaszoló én is ember vagyok aki tényleg megpróbál úgy élni ahogy az írás írja de.....ember vagyok! :)
Igyekszünk igyekszünk de tökéletesek ebben az életbe soha nem leszünk mert a bűn ott van a DNS-ben és onnan egyedül Jézus Krisztus törölheti ki.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Sátánnak vannak straighforward taktikái, amelyek legtöbb embernél működnek. Pl.
- Ne hidd el, hogy Isten létezik (ne is foglalkozz ezzel a kérdéssel).
- Ne hidd el, hogy én (Sátán) létezem.
- Tagadd le vagy magyarázd ki a felelősségedet az életedért (pl. azért vagyok önző, mert nehéz gyerekkorom volt, sokszor nem elégítették ki a szükségleteimet stb.)
- Élj úgy, ahogy saját magad jónak látod (légy a magad ura).
- Hallgass az érzéseidre (ha valami jó érzést kelt, nem lehet rossz).
- Ráérsz még Istennel foglalkozni, ha majd... (és ide rengeteg kifogás jöhet).
Akik elkezdtek már hinni, és pl. járnak egy egyházba, azoknál nehezebb dolga van Sátánnak. Ott a fő célja az Istennel való élő szeretetkapcsolat megbontása. pl. olyasmiket sugdoshat, hogy:
- Dicsőíts valaki vagy valami mást Isten helyett (akár jó dolgokat is, pl. a saját jó cselekedeteidet, tehetségeidet, a Bibliaismeretedet, az egyházadat, a másokra gyakorolt pozitív hatásodat stb.)
- Vedd lazán a bűneidet (nevess, viccelődj rajta stb.)
- Ne ellenőrizd le a Bibliából, amit a vallási vezetőid mondanak, hanem higgy vakon.
- Próbálj elszigetelten (függetlenül) élni a hitbeli testvéreidtől.
- Kételkedj abban, hogy Isten a legjobbat akarja neked.
- Ne bocsásd meg az ellened elkövetett bűnöket (persze azt már Sátán nem mondja, hogy ebben az esetben Isten sem fogja megbocsátani a te bűneidet!).
- Kapni menj az egyházadba, ne adni.
- Ne szolgálj, te ennél jobbat érdemelsz.
- Nem kell annyit imádkoznod, látod mennyiszer nem hallgatott meg Isten.
- Ne oszd meg másokkal a hitedet, mert üldözni fognak.
- Isten nem fogad el olyannak, amilyen vagy, keményen meg kell dolgoznod, hogy kiérdemeljed a szeretetét.
- Képzeld el, mennyi mindent csinálhatnál azzal a pénzzel, amit Istennek és a szegényeknek adsz.
- Látod, mennyivel könnyebb volt az életed, mielőtt keresztény lettél. Sóvárogj a korábbi életed után. (Mint Lót felesége. Azt persze nem mondja Sátán, hogy az az élet mennyire önző, büszke és tisztátalan volt Isten szemében.)
- Te már megérkeztél, igazából semmi más dolgod nincs, mint élvezni az életet. Elég az, ha hiszel Jézusban.
- Te már eléggé ismered Istent, nem kell vágynod a fejlődésre.
- Istennek akkor felesz meg, ha tudod miket kell tenned, és miket nem. (Pl. misére menni vasárnap, gyónni időnként, pénzt adományozni stb.) Ha ezeket megtetted jó vagy nála, ha nem, akkor vezekelj.
- Ne nagyon foglalkozz Jézus keresztjével. (Mert eleinte felkavaró, félelmetes, kényszerkeltő stb.)
- De rossz neked, hogy nincs ez se meg ez se meg még ez se. Bezzeg x-nek és y-nak mennyi lelki ajándéka van. Őnekik mennyivel jobb.
- Ne oldd meg a testvéreiddel a konfliktusaidat, söpörd a szőnyeg alá.
- Semmi okod az örömre, neked annyira nehéz az életed.
- Sosem leszel eléggé jó, jobb ha feladod a keresztény életet.
-Sátán nem elég kitartó, hamar fel fogja adni, hogy kísértsen.
stb.
Ha valakinek nem egyértelmű, hogy miért Sátánnak tulajdonítok egy-egy sugalmazást a fentiek közül, írjon privit, és megpróbálom kifejteni.
Persze Sátán minden útját lehetetlen belátni, ő nagyon alattomos, és óriási hatalma van. Csak akkor van esélyünk ellene, ha a körülményektől függetlenül a bizalmunkat Istenbe és az ő Igéjébe vetjük.
Kedves Kérdező!
Nagyon könnyű más egyházakról megmutatni, hogy miben tévednek, és miért munkálkodik náluk a sátán. Minden egyház "be tudja bizonyítani" a Bibliából, hogy az ő tanításuk a helyes, hogy ők a legjobbak, és hogy mások miért járnak tévúton.
Hosszú éveken keresztül csináltam én is ezt, hogy másokra mutogattam, hogy miért hamis tanítók. Aztán egyszer csak felnyitotta a szememet az Úr, hogy ahová jártam gyülekezetbe, ott is hamis tanítások vannak. Na, ez a legnehezebb, a saját egyházunkról felismerni, hogy nem Isten vezeti.
Mondok egy konkrét dolgot. Jézus a hegyi beszédben (Máté 7) tanított a hamis prófétákról, illetve arról, hogy a gyümölcseikről ismerhetjük meg őket. De mik a gyümölcsök? Ha elolvassuk az egész szövegkörnyezetét ennek a résznek, akkor teljesen egyértelmű. Jézus először a szoros kapuról, keskeny útról, meg a tágas kapuról és a széles útról beszélt. Majd ezt követően tanított a hamis prófétákról. Szerintem van "némi" összefüggés a szoros kapuról szóló példázat és a hamis próféták tanítása között. Majd azt mondta Jézus, hogy a gyümölcseikről ismerhetjük meg őket. És miről beszélt közvetlenül ezután Jézus? Olyan "hívőkről", akik Úrnak hívják Jézust, de nem cselekszik Isten akaratát. EZEK A HÍVŐK A HAMIS PRÓFÉTÁK GYÜMÖLCSEI! A bűnökben és engedetlenségben élő hívők. Mert, ha elolvassuk a folytatást, Jézus a házépítés példázatáról beszélt, és az Úr szavának való engedelmességről!
Jézus azt a parancsot adta a tanítványainak, hogy hirdessék az evangéliumot, kereszteljék meg az embereket, és tanítsák meg nekik, hogy MEGTARTSÁK MINDAZOKAT, AMIKET Ő PARANCSOLT!
Amikor az Úr felnyitotta a szemeimet, hogy a gyülekezetemben minden másról tanítottak, csak erről nem, eljöttem onnan. Mert nem az az Úrnak való engedelmesség, hogy minden héten járjak el a gyülekezetbe, és hogy adjam a pénzem a gyülekezetnek, meg hogy olvassam minden nap a Bibliát. Mert érdekes, hogy Jézus ilyeneket SOHASEM mondott. Viszont mondott egy csomó minden mást, amiről meg nem sok szó szokott esni.
És mondok még valamit, amiről fel lehet ismerni, hogy BENNÜNK gonosz sátáni erők munkálkodnak. Jézus azt mondta, hogy MINDAZ, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek. Jézus világosan beszélt, amikor azt mondta, hogy nem szolgálhatunk egyszerre két úrnak, mert az egyiket szeretjük, a másikat megvetjük. Amikor bűnt cselekszünk, akkor a sátán tervét hajtuk végre, és őt szolgáljuk. Ha bűnt cselekszünk, akkor nem vagyunk Isten szolgái. Pál a Róm 6-ban világosan leírta, hogy akkor válhat valaki Isten szolgájává, ha felszabadult a bűn uralma alól. Nem az a normális keresztény élet, hogy "az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom". Ezt Pál a bűneivel küszködő, Jézust még nem ismerő hívőről mondta. De ebből van kiút. Jézus azt mondta, hogy megismerjük az igazságot, és az igazság SZABADDÁ tesz minket. Jézus nem azért jött, hogy begbocsássa a bűneinket, majd konzerváljon minket azokban, hanem azért jött, hogy "megszabadítsa az Ő népét annak bűneiből"! Jézus a SZABADÍTÓ, Ő szabaddá tesz. Ezt lehet, hogy nem mondta még neked senki, de lehet tisztán élni, lehet bűn nélkül élni.
"Aki Istentől született, az nem vétkezik, hanem aki Istentől született az megőrzi magát, és a gonosz nem illeti őt"
Ez pontosan azt jelenti, ami oda van írva! Ahol az Úrnak Szelleme, ott a SZABADSÁG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!