A Dohány utcai zsinagógába nőként bemehetnek fekete nadrágban vagy mindenképp szoknya kell?
Alapvetően minden zsinagógába szoknyát kell húzni, nem hinném, hogy a Dohány utcában ettől eltekintenének.
De majd talán olvassa valaki, aki konkrét választ tud adni.
1. vagyok.
Még sulis koromban voltunk az osztállyal, akkor minden lány farmerban volt, nem volt probléma, bár lehet, hogy a rövidnadrágért szóltak volna (de tél volt). Tavaly nyáron pedig egy koncerten voltam, ott a nők 90 százaléka szoknyában volt, én egy ujjatlan, térdig érő nyári ruhát vettem fel, hozzá pedig egy bolerót, hogy takarja a vállamat, de olyan fullasztó hőség volt, hogy a bolerót végül levettem, ahogy mindenki más is, aki tehette.
Nem szombaton megyek. A rabbi nagyon készségesen válaszolt és azt mondta, hogy ő inkább a péntek estit ajánlja, mert az zeneileg színesebb és rövidebb is, mint a szombati :)
Aztán hogy fogok-e többször menni, az majd kiderül :)
# 7
"Másrészt, aki meg tényleg komolyan veszi a vallását, az szombaton nem fog ilyesmiért szólni."
Pontosan ezért lenne bunkóság, ha valaki visszaélne a helyzettel.
Nem értem, azt valahogy mindenki természetesnek veszi, hogy egy színházban, étteremben, hivatalban, de még a strandon is betartja az ott érvényes öltözködési illemet. Akkor miért gondolják azt nagyon sokan, hogy egy templomban/zsinagógában meg szabad szegni a kialakult szabályokat???
Egy láda pezsgőt sorsolok ki annak, aki erre épkézláb magyarázatot tud adni :)
9#
A második mondatot hogy érted? Kicsit ellentmondásos vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!