Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak meztelenül tudom érezni...

Csak meztelenül tudom érezni Isten közelségét. Van ezzel más is így?

Figyelt kérdés

Templomban vagy bárhol másutt teljesen hidegen hagy a vallás és a hit, egyáltalán nem érzem lényegét, hogy hívő lennék.

Viszont ha leveszem minden ruhámat és úgy vagyok, ahogy Isten megteremtett, akkor érzem, hogy közelebb kerülök Istenhez. Valahogy le kell vetkőzni ezeket a mesterséges társadalmi szabályokat, és máris érzem Isten szeretetét. Emiatt sokszor kimegyek a kertbe ruhátlanul meditálni, hogy átjárjon az erő, és ekkor sokszor úgy érzem, mintha Isten szólna hozzám, közelebb engedne magához. Sok esetben ezek a gondolatok előbbre vittek az életben, útmutatást adtak, hogyan kell helyesen cselekedni, tehát a dolog még csak nem is öncélú. Viszont a templomban semmi ilyet nem érzek, mert zavar a ruha.

Tudom sokaknak ez furcsa, de én valahogy idegennek érzem az öltözéket az imádkozáskor rajtam. Mintha Isten azt mondaná, ez nem természetes, nem tőlem való.

Megjegyzem, hogy a dolognak semmiféle szexuális indíttatása vagy töltete nincs, egyáltalán nem ugyanaz az érzés, mint amikor a párommal szeretkezem és azért vagyok ruha nélkül.

Nem tudom, hogy van-e esetleg más is így ezzel, esetleg van-e valamilyen hely, ahol mások is szoktak így meditálni, imádkozni, stb.? Ha igen, örülnék ha megírnátok.

2016. jún. 15. 15:07
 1/8 Inkviziciós detektív ***** válasza:
50%

"Mintha Isten azt mondaná, ez nem

természetes, nem tőlem való."

Biztos, hogy ilyet nem sugall neked Isten..xd

Ez nem mesterséges társadalmi szabály, hanem Istentől van az öltözködés. Ő ölte meg az első állatot az édenben, hogy Ádámot és Évát felruházza.

Ellenben az evangéliumokban a gadarénis akiben egy légiónyi démon volt, letépett magáról minden ruhát. xd

2016. jún. 15. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Akkor idén még nem is meditáltál, ugye?

Nem volt még +25 C hogy a kertben lehessen pucérkodni :D

2016. jún. 15. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:
xD
2016. jún. 15. 16:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, hogy inkább a belső "embert" csupaszítsd le és ne a külsőd foglalkoztasson.

"Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt;

Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint,

És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben."

(Ef.4:22-24)

Matyi

2016. jún. 15. 17:03
 5/8 pelgrim ***** válasza:
53%

«Viszont ha leveszem minden ruhámat és úgy vagyok, ahogy Isten megteremtett, akkor érzem, hogy közelebb kerülök Istenhez. Valahogy le kell vetkőzni ezeket a mesterséges társadalmi szabályokat, és máris érzem Isten szeretetét.»

Pontosan, nincs olyan ember aki ruhástul született, és vajon honnan jöttünk volna ha nem istentől ?

Ruha nélkül, mesterséges, társadalmi szabályok nélkül voltunk Istennél és azok nélkül térünk vissza hozzá halálunk után. Keleten élnek szent emberek akik folyton meztelen járnak.

«Sok esetben ezek a gondolatok előbbre vittek az életben, útmutatást adtak, hogyan kell helyesen cselekedni, tehát a dolog még csak nem is öncélú.»

Igen, szokások, előírások, szabályok, ruházat nélkül fogékonyabbak vagyunk a bölcsesség isteni forrásának kiáradása iránt, az isteni ihlet iránt.

És igen, mások is vannak így ezzel. Egy ilyen helyről vagy csoportról nincs tudomásom, de sejtem, hogy a nudista vagy naturista mozgalom gyökerei ebből az érzésből származnak.

2016. jún. 15. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:

# pelgrim

Nem kekeckedésből, de rosszul használod az idézőjeleket. Az ún. lúdláb-idézőjel a magyar helyesírásban kizárólag másodlagos idézőjelként használatos, tehát csak idézeten belüli idézőjelezésre.

Emellett pont fordítva, a csúcsa mutat az idézet felé, tehát a nyitó jel csúcsa jobbra áll, a záróé balra. (Néhány másik nyelvnél ez pont fordítva van.)

Tényleg nem kekeckedés a dolog, bár ritkábban használunk idézőjeleket, de ugyanolyan szigorú szabályozása van, mint annak, hogy mikor használunk pontot, vagy kérdőjelet.

2016. jún. 15. 18:39
 7/8 HaEv ***** válasza:
43%

Kedves Kérdező!

Amikor az ember ki lett küldve az Éden kertjéből, Isten ruhát csinált nekik. Nem véletlenül! A ruhát Isten találta ki, nem az ember! Ez a tény (többek között) felveti bennem a kérdést, hogy valóban a Teremtő Isten szól-e hozzád, vagy olyan valaki, aki istenként akar bemutatkozni neked. Természetesen azért, hogy hihető legyen, mond neked olyat is, ami előre viszi az életed - de nem Jézus felé. Ha ez az "isten" nem beszél neked tisztelettel Jézusról vagy egyáltalán nem beszél neked Róla, akkor biztos, hogy nem jó az út vége, akármerre visz és akármilyen érzéseket támaszt.

Istennel kapcsolatban nagyon fontos, hogy nem az érzés számít! Ha elolvasod a szeretet himnuszt (az egyik legismertebb része a Bibliának), rájössz, hogy a szeretet sem érzelemről szól döntő többségében.

Az Isten megszólítása nem múlik a helyszínen.

Ha neked az számít, hogy te mit érzel ima közben - nos az ima nem arra való, hogy te jól érezd magad (nem baj, ha mégis megvan), nem ez a célja. Az ima kommunikáció Istennel. Én is sokszor "érzem" úgy, mintha a falnak beszélnék, de az igazság ezzel szemben az, hogy Isten nemcsak hallja minden szavam, de ismeri minden gondolatomat és a szívem indulatát is. Tök mindegy, van-e rajtam "sapka" vagy nem.

Amennyiben Isten alatt nem a Biblia Istenére, a Teremtőre gondolsz, akkor viszont bocsi - úgy tűnt.

2016. jún. 15. 18:41
 8/8 pelgrim ***** válasza:

# 6/ Köszönöm a helyesbítést. Mintha már sejtettem volna, de hát nemigen törődtem vele, hiszen itt a hálózaton gyakran súlyosabb nyelvtani, helyesírási vagy mondattani hibákat lehet látni.

De vajon mi a véleményed a kérdéssel kapcsolatban ?

2016. jún. 17. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!