Milyen kilátásuk lesz azoknak, akik a földi életre fognak feltámadni?
@ Szerintetek akkor Sátának sikerült fölboritania Isten tervèt a földre ès az emberre vonatkozoan.
A ellenvetéseid noha jogosak, de nem igazán perdöntőek. Miből gondolod, hogy Isten terve az volt, hogy az ember örökre földies körülmények között éljen? Erről sehol nem ír a szöveg. Én azt hiszem, hogy ezt a por világot mindig is átmenetinek gondolta és akarta.
Ha elolvassuk a teremtés történetét a Bibliában, akkor szerintem egyértelműen láthatjuk, hogy sem az ember sem az állat nem hallhatatlannak lett teremtve. A por szükségszerűen porrá válik ez a természete, az ember nem a bűn következtében van porból, hanem Isten eleve porból alkotta.
Az ember nem eredendően hallhatatlan, hanem az Élet fája teszi azzá, ha nem jut hozzá a gyümölcshöz akkor meg kell halnia, mert porból lett és szükségszerűen akkor porrá is lesz.
Az ember eleve úgy lett megteremtve, hogy vágjon arra, hogy olyan legyen, mint az "istenek", vagyis mint az isteni angyalok. A kígyó ezt a vágyát használta fel kísértésre, s ez a vágy önmagában nem bűnös vágy, mivel ezt Isten ültette el benne. A bűn az volt, hogy ezt vágyát Isten megkerülésével akarta kielégíteni, Isten nélkül akart megistenülni, ami teljességgel lehetetlen.
Ha az ember nem követ el bűnt, akkor továbbra is hozzá jut az Élet fájához, amely kellő időben és módon átalakítja por testét, hogy ne kelljen ismét porrá válnia.
Zárójelben jegyzem meg, hogy nem tartom valószínűnek, hogy a kígyós elbeszélés szó szerint megtörtént, hogy például tényleg lett volna egy örökéletet adó gyümölcsfa. A szimbólikus mondanivalója azonban nagyon is igaz. Bűn nélkül megistenülhetett volna az ember.
A Bibliában nincs szó kettős reménységről, semelyik Biblia író nem mondja, hogy egyesek ide mások oda jutnak. Vannak ugyan földies üdvösséget leíró próféciák, de ha alaposan megvizsgáljuk akkor az Újszövetség fényében szerintem legalábbis egyértelműen láthatjuk, hogy képtelenség szó szerint érteni. Mint például a jeruzsálemi templom és kultusz fennmaradását.
Istvan35 nagyon bölcsen kifejtette, hogy például Jel 22,12-16 sem beszél kétféle reménységről. Vagy bemész a szent égi Jeruzsálembe vagy kívül maradsz az ebek, a varázslók és a paráznák, a gyilkosok és a bálványimádók társaságában. Harmadik lehetőség nincs!
10-# Amit mondasz,hogy mit hisznek a Tanuk a 10 bejegyzèsed szerint az nem egèszen ugy van.Mert èn az előbbi bejegyzèsemen az álláspontomat a biblia szerint kifejtettem de egyrèszt mellènyultál, másrèszt az èdeni bukkás tisztaságárol ès utánna lèvő igèretről sem beszèltèl.Sőt nemutolsó sorban a teremtèsről sem szoltál,hogy az ember örökèletre volt teremtve ide a földre.
Èn megèrtelek,hogy veded a tièdet de az Isten Szavárol beszèlünk ès ebből kell megvèdjük a Teremtőt.
Ha nem azt mondjuk amit a Szava ir,akkor Őt hamisnak tárjuk fel.Pld.a tisztitotüz ez hamis mert a Szava nem irja ès igy hamisan vádoljuk Őt.
13-#.Csak anyit,ha az ember nem bukik el nincs szüksèg megváltásra,nincs szüksèg 144000-re.De mèg halál sem lenne.
Ès most adodik a teremtèsi terv az örök èlet,azèrt az örök èlet mert a bukkás után lett megátkozva az ember bizony meg halsz.A teremtèskor nem mondta,hogy meghalsz,csak a bukkás után.Ebből adodik,hogy az ember örökèletre volt teremtve.Ès ezt nem lehet fèlre èrteni.
a kérdezőnek
@ Szerinted nincs földi reménység?
Nincs földies reménység. Tehát lesz föld, de az a föld egy egészen más megdicsőült mennyei föld lesz, ahol úgy élünk, mint Isten angyalai a mennyben.
Nem lesz például házasság, így nem lesz kisgyerek sem, akik viperafészekben kotorászhatna. Tehát földünk és testünk jelenlegi megszokott működése teljesen megváltozik.
"Test és vér nem örökölheti Isten országát". Jehova tanúi szerint igen.
@ A teremtèskor nem mondta,hogy meghalsz,csak a bukkás után.Ebből adodik,hogy az ember örökèletre volt teremtve.Ès ezt nem lehet fèlre èrteni.
Én azt mondtam, hogy az ember porból van megteremtve. S a por porrá lesz. Csak az Élet fája az egyetlen lehetőség, hogy örök élete legyen. Az élet fája tehát az, ami megszünteti az ember por voltát, különben porrá lesz.
Na Nana tisztelt kérdező te egy kicsit át kerültél a ló túl oldalára.
"szaporodjatok és...töltsétek be a földet...." és hogyan tovább!? :)
Miről beszél itt a Biblia,emleget talán mást is?
És igen!-Isten terve eddig a részig meg is valósult mert a föld be népesedett. És innen ettől a pontól kezdődik a "második fejezet" ami már nem egy halandó életről szól hanem egy örökké tartó a mostanihoz még csak nem is hasonló életről szól.
"Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, a mely a mennyekben van fenntartva számunkra,
A kiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, a mely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.
A melyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között,
Hogy a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;
A kit, noha nem láttatok, szerettek; a kiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek:
Elérvén hitetek czélját, a lélek idvességét."
(1Pét.1:4-9)
Nem lessz földi èlet? Akkor a zsoltáiró hazudik?
Zsoltár.37:9-11."Mert az elvetemültek kivágattatnak de akik Jehovát várják,öröklik a földett.10 Egy kevès idő es nincs gonosz,nèzed a helyèt ès nincsen ott. 11 A szelidek öröklik a földet ès gyönyörködnek nagy bèkesègben.
T. Kérdező!
Többen állitják itt a válaszadók közül, hogy nincs kétféle reménység. Szerintük a feltámadás a mennybe történik majd meg. Én Jehova tanuja vagyok, ezt előre bocsátom.
De hivatkoznék itt egy pár Biblia versre. Ezek után ugy vélem, nem a saját elgondolásomat irom ide.
A Zsoltárok 37:29 ezt irja: "Az igazak öröklik a földet és mindvégig rajta lakoznak".
Zsoltár 115:16 - "Az egek az Urnak egei, de a földet az ember fiainak adta."
Prédikátor l:4 - "Egyik nemzetség elmegy, a másik eljő, de a föld mindörökké megmarad."
Az Ésaiásnál pedig arról ir, hogy milyen lesz a földi élet. Ésaiás 65:21-25-ig ezt irja: "Házakat épitenek és bennük lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét. Nem ugy épitenek, hogy más lakjék benne: nem ugy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké oly hosszu lesz népem élete, és kezeik munkáját elhasználják választottaim.
Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Ur áldottainak magva ők, és ivadékaik velük megmaradnak.
És mielőtt kiáltanának, én felelek. Ők még beszélnek, és én már meghallgattam.
A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán mint az ökör szalmát ezik, és a kigyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak, és nem pusztitanak sehol szentségemnek hegyén, igy szól az Ur."
Ésaiás 35:5 és 6 versek: - "A vakok szemei megnyilnak..., Majd szökell a sánta, mint a szarvas...,
Ésaiás 33:24 - "Egyetlen lakos sem mondja, 'beteg vagyok',
Zsoltárok 72:16 - "Bőven lesz gabona a földön...stb."
A Szentirás azt irja, hogy Jézus uralkodni fog a föld felett 1000 esztendeig. Vajjon ki felett uralkodna itt a földön, ha mindenki a mennybe menne?
Pál apostol pedig azt mondta az I.Korintus 15:50-ben: "Test és vérnem örökölheti Isten királyságát, sem romlottság nem örököl romlatlanságot."
Nyilvánvaló, hogy az itt felsoroltak - az Ésaiás könyvéből - nem a mennyre vonatkoznak. A mennyben szellem lények élnek. Nekik nincs szükségük lakóházakra, sem szőlőre, sem gyümölcsre, semmiféle fizikai eledelre. És a mennyben az állatok sem léteznek. Teljesen nyilvánvaló, hogy mindezek a földre vonatkoznak. A betegségek és a halál megszünik.
Mindez nem a magam kutfejéből pattant ki, meg lehet nézni a Károli Bibliában. Üdvözlettel: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!