Ha Jézus most élne és elhívnák egy tehetségkutató műsorba, hogy legyen tagja a zsűrinek, akkor szerintetek elmenne?
nem hiszem.
eleve ellentétes lenne az üzenetével, ha tehetség szerint zsűrizné az embereket, mivelhogy az Isten előtt nem ez a fő szempont, ami meghatározza egy ember értékét.
A tálentumokról szóló tanítás ugyan arra buzdít, hogy az adottságainkat, lehetőségeinket használjuk ki, de azért nem hinném, hogy Jézus aktívan szerepet vállalna egy ilyen showműsorban.
1.Él. 2.Nem hívnák. 3.Nem menne. (bűvészmutatványt sem csinált, amikor a farizeusok kíváncsiskodtak, ha valaki szenvedett, azon segített mindig.
Elég humoros ez a rész, ahol kiderül, hogy nem csinál bohóctréfát, bűvésztrükköt és nem akar "bizonyítani az álnok farizeusoknak, hanem gyógyít és tanít.
Máté 21, 23-27
Amikor bement a templomba és tanított, odajöttek hozzá a főpapok és a nép vénei. Megkérdezték tőle: »Milyen hatalommal teszed mindezt? És ki adta neked ezt a hatalmat?«
Jézus így válaszolt nekik:
»Kérdeznék tőletek én is egy dolgot. Ha megmondjátok nekem, én is megmondom nektek, milyen hatalommal teszem mindezt. János keresztsége honnan volt? A mennyből vagy az emberektől?«
Azok így tanakodtak egymás közt: »Ha azt mondjuk: ‘a mennyből’, azt mondja majd nekünk: ‘Akkor miért nem hittetek neki?’ Ha pedig azt mondjuk: ‘az emberektől’, félünk a néptől, mert mindnyájan prófétának tartják Jánost.«
Azt felelték tehát Jézusnak: »Nem tudjuk.« Erre ő azt mondta nekik: »Én sem mondom meg nektek, milyen hatalommal teszem mindezt.«
:D:D:D
Lehetnének komoly zenét játszó kis gyerekek is akár. Vagy zsoltárt. (Nem mindig a legrosszabbra kell gondolni)
Nem ez alapján ítélne embereket. Hanem tanácsot adni és hitelesnek lenni szakmailag, az a fontos. Ez nem személy ellen szól.
Az ilyen zsűriket két táborból toborozzák: a celebek közül, illetve a hozzáértő szakértők közül.
Jézus nem vállalna celeb-szerepet, az biztos. Szakértőnként talán nem utasítana vissza egy udvarias felkérést, de nem valószínű, hogy ácsmesterségből tévés tehetségkutató vetélkedőt szervezzenek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!