Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mit gondoltok a Katolikus...

Ti mit gondoltok a Katolikus és a református vallásról? Szerintetek melyik a jobb? Kérlek írjátok az aljára, hogy milyen vallásúak vagytok! Többi lent!

Figyelt kérdés

(Azt leszögezném, hogy mi katolikusok nem vagyunk bálványhívők, hanem csak a Szentekhez is imádkozunk, hogy járjanak közben Istennél!)

Üdv, egy Katolikus!

Katolikusok írjátok a válaszotok alá, hogy #katolikusforever !

(Igazából mondhatni mindenki Katolikus mert minden más kisebb vallás a Katolikusoktól szakadt ki. )

2016. máj. 18. 14:01
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
62%

A kérdés ilyen megfogalmazásban egy orbitális baromság.

Egy ateista. (És az ateizmus még mindig nem vallás, de felőlem annak gondolod, aminek akarod.)

2016. máj. 18. 16:13
 22/34 anonim ***** válasza:
33%

A fenéket mindenki katolikus... Az eredet egy más dolog. Mindannyian egysejtűek voltunk egykor, de ma már nagyon nem. Bár ezt hagyjuk, mert messzire visz.

Sosem merültem bele nagyon mélyen a vallásokba, de a katolikus egyházat alapvetően ki nem állhatom, a reformátussal nincs bajom, bár sokat nem tudok róla, a konfirmálásig már nem jutottam, feltettem pár kérdést a papnak aztán hanyagolva lett a dolog :) Reformátusnak vagyok keresztelve, tanultam pár éneket, ennyi.

A buddhizmus és a spirituális sátánizmus közelebb áll hozzám, de azokba sem mélyedtem el, az egyéni világképben hiszek, hogyan is lehet sok emberre ráhúzni ugyanazt, s olyan dolgokat a fejbe tölteni, amikre még nem ért meg? Ez egy hosszú folyamat.

A katolikusok maguk már akármilyenek lehetnek, rémisztően gonoszak és kvázi szentek is, ez nem a valláson múlik. De maga az egyház, sok zsoltárszöveg s ez-az nagy visszatetszést tud kelteni bennem, bár az egyház is változik, nem mindegy, hogy párszáz évvel ezelőtti állapotát vagy a mostanit nézzük. Mindenesetre vannak elemek, amiket nem tartok előnyösnek s szerintem sokkal inkább az emberre kéne bízni az egészet s nem állni közé és Isten közé... Nem azt mondom, hogy nincs szükség papokra, a falunk katolikus papja is remekül beszél (fel szoktam lépni miséken, esküvőkön a kórussal, így nem maradok ki a fontosabbakból :)), lélekhez szól, vallástól függetlenül. De a katolikus vallásban kötelező gyónások meg effélék vannak, esküvő előtt főleg csomó beszélgetés, amihez szerintem idegeneknek semmi köze, ha nem akarom megosztani velük.

Ahogy már írtam, nincs vallásom. Ateista tuti nem vagyok, de az istenfogalmam kissé homályos. Személy istenben nem hiszek, de teljesen random, lelketlen létezésben sem. Lassan fejlődő egyéni világképem van. A reinkarnáció egy elég biztos pont benne, de sok más nincs, igazából meg is vagyok így.

2016. máj. 18. 16:13
 23/34 anonim ***** válasza:
35%
Mindkettő kamu. Most komolyan, bármilyen bűnt elkövethetsz, ha azt vasárnaponként meggyónod és utána kezdődhet minden előröl?!
2016. máj. 18. 16:38
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
így van, lehetnél református mondván ott nincs gyónás, még 5 percet feszengeni se kell a pap előtt, de legyél inkáb ateista, ott lekiismeretfurdalást sem kell érezned!
2016. máj. 18. 16:41
 25/34 anonim ***** válasza:
56%

"Mindkettő kamu. Most komolyan, bármilyen bűnt elkövethetsz, ha azt vasárnaponként meggyónod és utána kezdődhet minden előröl?!"

A reformátusoknál nincs is gyónás. Legalább pontos adatok birtokában próbálnál kötözködni...

Másrészről ez alapján a gyónás lényegét sem érted. Ha beülsz oda, csak hogy azt hazudd, hogy megbántál valamit, azért nyilván semmilyen bűnbocsánat nem jár, hisz a korábbi bűnödet csak egy újabbal tetézted.

Ha pedig őszinte a megbánásod, akkor nem fogod a jövő héten újból elkövetni ugyanazt.

2016. máj. 18. 16:44
 26/34 anonim ***** válasza:
42%

Mivel a papi cölibátussal a katolikus vallás gyakorlatilag egy életellenes vallás (hiszen magasabb rendűnek állítja be azt, aki nem él nemi életet, nem nemz utódot), ezért inkább a református mellett szavaznék, mint kisebbik rossz.

#nemkeresztenyforever

2016. máj. 18. 16:46
 27/34 anonim ***** válasza:
42%

Én azt gondolom hogy, ha egymáshoz viszonyítod a katolikus és a református vallást, akkor a katolikus hordozza a teljes igazságot!

Egyéni dolog hogy kinek melyik a jobb.

Viszont van egy igazabb, eredetibb és szebb megőrzése a kereszténységnek, az Orthodox egyház által!

Római katolikusból hamarosan áttérő orthodox keresztény vagyok. :)

2016. máj. 18. 17:52
 28/34 anonim ***** válasza:

23-as válaszoló voltam!

Nem vagyok ateista. Csak semmi értelme egy olyan vallásnak, ahol bármit meggyónhatsz, akárhányszor. Akkor is ha őszinte és akkor is ha a meggyónás nem őszinte.

2016. máj. 18. 18:35
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

A református tanokkal jobban egyetértek, bár katolikusnak kereszteltek.

Én nem a vallásokban látom a megmentést, hanem Krisztusban. Én azt vallom, hogy Krisztus a megmentőnk és megváltónk. Én Őróla teszek vallást.

Üdv.

2016. máj. 19. 19:45
 30/34 anonim válasza:
Szerintem a Római katólikus vagy a Görög katólikus ,rossz szó rá , de legjobb . Ez a kettő az ami nagyon közel áll Jézus tanítéséhoz :)#katolikusforever
2016. aug. 20. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!