Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi hogyan ünneplik...

Jehova tanúi hogyan ünneplik a pünkösdöt?

Figyelt kérdés
2016. máj. 15. 10:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Előző, most tényleg ne mondjuk ki a "január" szót? :D

EZT lehet egy lapon említeni a szokások egyértelmű gyakorlásával (fa, nyuszi, tojás)?

Szóval továbbra is varom a választ a kérdésre

2016. máj. 17. 10:30
 12/14 anonim ***** válasza:
17%

"Nek tudtam, hogy nem ünneplik a Szent Szellem Földre jöttét. "

Nem az a pünkösd eredete. Az Írás csupán annyit mond, hogy pont pünkösd volt aznap. Ha azt mondom, hogy újév napján vettem egy autót, attól az még nem lesz az új autóm ünnepe. Tehát már ünnepelték azelőtt, mert zsidó ünnep volt, mint pl lombsátor ünnep.

2016. máj. 17. 10:34
 13/14 anonim ***** válasza:
Sajnos nem sikerült, csak egyetlen egy dolgot kiemelned, a jól meg szokott módon, megkaptam előre is a választ a kérdésemre, amikor egy Jehova Tanú, vagy bármely ember aki bár nem tanú, de védelmébe szeretné helyezni a tanúkat, pusztán csak az általam említett 5 kérdés bármelyikével találkozik, 100%-os eredménnyel figyelmen kívül próbálják tartani a sajnos egyértelmű bizonyítékokat, nem is említettem e legborzalmasabb pogány eredeteket, pusztán 5 olyat ami már éppen eléggé ellen megy a Bibliának, és természetesen Jézus szavaival, engem nem érdekelne, az új megvilágosodások, az új tanítások, azok a magyarázatok mellyel a tanúkat nyugtatják, hogy az aminek már nincs imádata vallási formában, az lelkiismereti kérdésként kell kezelni, ezek mind üres kifogások, Jézus ezekre nem adott engedélyt, számtalanszor elmondtam már, hogy felesleges köpködni a másikra, mert a tanúk legalább annyira sárosak, mint bármely másik egyház, melynek sokkal többet köszönhetünk a kultúra, a művészet, az oktatás, és sok más fontos területén, sajnos ez a tanúkról nem mondható el. Szóval meglehet győzni magatok arról, hogy a Biblia szerint éltek, de ettől még nem lesz igaz. Milyen érdekes, hogy a tanúk 70%-a minden "pogány" ünnepen, tart családi összejövetelt, pontosan ugyanazokkal az elemekkel szinte, mint a "pogány" ünnepeket gyakorlók, de hát persze, bizonyára ez is csak puszta véletlen egybeesés. Nem fogom a további hozzászólásokat elolvasni, mert sajnos ismerem a tagadási folyamat felépítéseit is, de talán egy-két tanú rájön az igazságra :)
2016. máj. 17. 20:43
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Rendben, további szép estét. Amugy milyen vallású vagy?
2016. máj. 17. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!