És akkor elvileg már nem szexelhetnek?
Zárdában élnek? Mi a dolguk/feladatuk? Egész nap imádkozni a szoborhoz?
Gyerekük nem.
Arról meg ,hogy szűzek vagy sem ,hát figyelj...
Kérdezd őket.
Én semmit nem teszek, nem is szeretnék apáca lenni..xd
Csak mindig mikor látok az utcán egy apácát, akkor eszembe jutnak mindig ezek a dolgok. Meg hogy akkor ők a zárdában élnek, és mit csinálnak egész nap? A segítésen kívül?
Nem tudom, hogy ez egy pletyka-e, de hallottam sok felől, hogy a papokkal du*nak sunyiba. Meg elvileg régen a templomok alatt sok gyerek tetem lett eltemetve?
Persze, meg sátánista szertartásokat hajtanak vegee...nem kell minden marhaságot elhinni. :D
Nyilván elfordult másmilyen, hogy egy pap és egy apáca szexuális viszonyt folytatott egymással, de nem ez a norma.
Közösségben élnek egyébként a legtöbb rend tagjai a zárdában. Azon kívül, hogy sokat imádkoznak egyedül és közösen is sokan tanítással foglalkoznak és elméletileg igyekeznek segíteni azoknak, akiknek szüksége van rá.
Régebben több olyan volt, hogy ha valaki megözvegyült, akkor belépett egy rendbe, tehát nem kell, hogy akkor szűz legyen. Csak a fogadalom letétele után már nem élnek nemi életet.
"Zárdában élnek? Mi a dolguk/feladatuk? Egész nap imádkozni a szoborhoz?"
Többféle apácarend van. Van olyan, ahol teljesen kint élnek a világban, még nagyon zárda sincs, de van olyan is, ahol többet vannak bent, mint kint. Vannak tanítórendek, akik iskolákat, óvodákat működtetnek, vannak betegápoló rendek, a szegényeken is segítenek, lásd Teréz anya nővérei.
Köszönöm a válaszokat! :)
Csak kíváncsiságból kérdeztem.. :)
És akkor nekik nincs is ,,fizetésük" csak teszik a dolgukat?! Vagy nekik ez a foglalkozásuk? De gondolom nem pénzért teszik, hanem mert így a jó nekik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!