A Bibliában hány Istenről/istenről van szó?
A Biblia sok istenről szól, hiszen valamennyien Isten gyermekei, magunk is potenciális istenek, istenembriók vagyunk.
Zsolt. 82,6
Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan
Mindazonáltal csak 1 istennel kötöttünk szövetséget, nekünk tehát Ő az Istenünk, csak hozzá imádkozunk.
1 Kor. 8,6
Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, a kitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, a ki által van a mindenség, mi is ő általa.
1 Kor. 8,5-6
Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, a minthogy van sok isten és sok úr;
Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, a kitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, a ki által van a mindenség, mi is ő általa.
Kiválló kérdés,és nagyon fontos tényleges válasz találni rá!
Az én felismerésem szerint EGY Isten van,de a különböző bibliai korokban különböző tulajdonságokkal ruházták fel azt az EGYET, a Biblia írói.
Így a Jézus által bemutatott "Atya"olyan tulajdonságokkal van leírva,mint Fia,vagyis Jézus.(Jézus mondta:"Aki látott engem,látta az Atyát.")
Egy következő istenként leírt lény,a "Szentlélek".
Hogyan lehet Egy,a három?
Isten nem ember,hanem Isten,s így nem zárhatjuk emberi fogalmak korlátai közé!
Isten lényének teljessége,az "Atya",s számunkra észlelhető megnyilatkozásai,a mindenütt jelenlévő "Szentlélek",valamint,az emberi formát öltött "Fiú".
Egy nagyon rossz példa,a néprajzunkban megjelenő 7 fejű sárkány.Egy sárkány 7 fejjel.
Egy Isten 3 megnyilatkozásban,tevékenységi körben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!