Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan válik nyilvánvalóvá,...

KZitus kérdése:

Hogyan válik nyilvánvalóvá, hogy szeretjük Istent?

Figyelt kérdés

1János5:3

Jakab 2:26

2016. ápr. 25. 15:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Úgy, hogy próbálsz neki tetsző életet élni, minden nap imádkozol, beszélgetsz vele. Ha pedig úgy érzed, bűnt követtél el, bocsánatot kérsz tőle. Nem elég csak hinni Istenben, fogadd be az életedbe Jézus Krisztust.

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." (János 14:6)

"Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk." (János 14:23)

"Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek" (János 1:12)

2016. ápr. 25. 21:01
 12/17 anonim ***** válasza:

"Ha nem érdekelne a kérdésem"

De érdekel.

Méghozzá azért, mert ez az oldal a tájékozódásra való.

Ez azt jelenti, hogy olyan kérdést teszel fel, ami:

1: TÉGED érdekel,

2: NEM tudod rá a választ, vagy legalábbis nem vagy biztos benne.

A 2. tuti nem igaz rád, de szerintem az 1. sem.

Tehát nem arra használod az oldalt, amire való.

Ezt hívják trollnak, vagy esetleg hirdetőnek.

Mindkettő TILOS ezen az oldalon.

2016. ápr. 26. 01:14
 13/17 anonim ***** válasza:

"Számodra mit jelent az, hogy szereted magadat - isteni szempontból?"

Azt,hogy elfogadom magam a hibáimmal együtt,és igyekszem másoknak is minél kevésbé ártani,a lehető legtudatosabban élem az életemet és ennek szellemében hozom a döntéseimet,de nem Istennek(más embereknek) való megfelelési kényszerből,mert ez nem szeretet.Ezért is fontos a vallásokon átlátni.

2016. ápr. 26. 04:54
 14/17 Roland G. ***** válasza:

"Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem;" Ján 14:21a

Ez nem szorul magyarázatra.Szép napot Zitus!

2016. ápr. 26. 10:01
 15/17 anonim ***** válasza:

Azzal hogy jó a forrásod. Ha jó a forrásod, akkor jól gondolkodsz, jól álmodsz, jól reagálsz a helyzetekben, elég vagány vagy, meg szerencsésebb az apró dolgokban. Lesz körülötted egy megfoghatatlanság is, és mások nem tudnak bántani, tisztelni fognak, stb. A boldogságot át tudod élni, tudsz szeretni egy idegent is, nem lesz semmi blokk, félelem vagy bármi az útjában ami oly mindennapos.

Ezekbe benne van a szeretet, és azzal csináljuk a dolgokat, de csak azért mert jó a forrásunk, emiatt jól gondolkodunk. Amúgy innen származik minden gondolat meg sokminden, a távoli láthatatlan forrásból, a lélekből... nem bántanak odaátról hanem dicsérnek, jó lelkiismeretünk van és mindig lesz valami amire büszkék lehetünk (észrevesszük, mások mondják), meg mindig lesz valami jó dolog a sok rossz között amit elkövettünk stb.

Törekedni kell erre sok imádkozással, bünbánattal, törekvéssel stb. Ebbe az állapotba viszont nem kell direkt dolgozni, csak élvezni, és elérni valahogy. Ha kell csinálni valamit, azt könnyü lesz az "erővel", ami még széppé is tesz. Törekedni kell az elején hogy késöbb, összegyülve sok legyen és talán előjöjjön ez az állapot, azután gyakrabban fog már. Egyetlen állapot ez, minden érvényes rá és még sok minden más is.

2016. ápr. 26. 20:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Szavainkból és legfőképpen a tetteinkből
2016. máj. 3. 19:26
 17/17 világvége1 ***** válasza:
Azt az ember tudja, ha szeret valakit.
2020. jún. 17. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!