Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szoktatok időnként...

Ateisták! Szoktatok időnként bemenni misére pl. kíváncsiságból, vagy azért, mert régebben keresztények voltatok és hiányzik maga a mise élménye?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 12. 21:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%

"a pap zengő hangja"

Nem színházban vagyunk, tehát nem ez a lényeg. Ezért nem megyek be.

"a berendezés díszessége"

Amit Jézus kifejezetten tiltott.

"a tömjén illata?"

Na, hát az valami igen undorító. Simán lehetne vele exorcizálni engem.

2016. ápr. 13. 15:41
 12/18 anonim ***** válasza:
72%
Egyszer benéztem pár percre kíváncsiságból, de nem volt vmi érdekfeszítő, éppen arról panaszkodott a pap hogy a fiatalok közül senki se akar papnak menni XD
2016. ápr. 13. 16:34
 13/18 anonim ***** válasza:
33%
Nehany emberolto es kihal ez az egesz hulyeseg, tortenelem oran lehet tanitjak majd mint azt, hogy egykor elhittek, hogy lapos a fold.
2016. ápr. 13. 17:41
 14/18 anonim ***** válasza:
70%

"Nehany emberolto es kihal ez az egesz hulyeseg, tortenelem oran lehet tanitjak majd mint azt, hogy egykor elhittek, hogy lapos a fold."

Nem kötekedésből, de a keresztyén emberek száma világviszonylatban nő. Európában lehet hogy csökken, Amerikai kontinensen stagnál, de ezt bőven kompenzálja az ázsiai növekedés.

2016. ápr. 13. 22:30
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

Nem tartom magam ateistának, de nem tartozom valláshoz. A buddhizmus és a spirituális sátánizmus valamelyest szimpatikus és reformátusnak vagyok keresztelve.

Persze, hogy bemegyek néha, eddig nem tudtam, hogy baj :D Na jó, életemben egyszer voltam úgy, hogy nem léptem fel.

Mert a kórussal sokszor éneklünk misén. A prédikáció tetszeni szokott, nagyon értelmes pap van a faluban s nem vallásosak számára is teljesen értelmes dolgokról beszél, elgondolkoztat az életről.

A mise élménye nem hiányzik, gyerekkoromban nem szerettem az istentiszteleteket, mert nem volt jó a pap, sem papnak, sem embernek. A rituálé pedig nekem nem kell. A templomokat szeretem, csinosak, legalábbis amikben járni szoktam.

Néhány daltól a falnak megyek, no igen, de ez a nem vallásos dalokra is igaz.

A keresztvetést persze kihagyom. A kórusban sok vallásos van, főleg katolikusok, a katolikus vallás pedig kb. az első számú vallás, amit ki nem állhatok. Vannak pozitív részei, de eléggé hervasztóak is. S a papnak is ferde gondolkodása van, az szörnyű, egyszer egy görög katolikus esküvőn eléggé kiakasztó volt. Én a menyasszony helyében úgy leléptem volna, mint a sicc...

2016. ápr. 14. 00:13
 16/18 anonim ***** válasza:
52%

Deista gondolkodású vallásos zsidóként írok (nem tudom ,hogy így írhatok-e. Írhatok? :DD).

Néha.

Anno, keresztény voltam.

A szüleim végett néha elkel mennem egy bizonyos irányzati összejövetelre ,amit nem szeretek.

Max. annyiból jó ,hogy a barátaimmal találkozhatok ,amúgy semmi.

Meg kíváncsiságból bele kukkantottam a legközelebbi katolikus templomba.

Üdv!

2016. ápr. 17. 17:56
 17/18 anonim válasza:
47%
Nem,még soha nem voltam és nem is szeretnék menni.Őszintén szólva nem is járok templomba,max.bekukkantok.A bibliából egy szót nem olvastam el,még nem is tartottam a kezemben.Tudom az alap műveltség része,de nem érdekel.Hallottam már belőle pár sort és ismerem a ,,híresebb" történeteket azt is másoktól,de semmi egyebet.
2016. dec. 6. 17:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Volt már pêlda rá.
2021. ápr. 4. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!