Ateisták! Szoktatok időnként bemenni misére pl. kíváncsiságból, vagy azért, mert régebben keresztények voltatok és hiányzik maga a mise élménye?
"a pap zengő hangja"
Nem színházban vagyunk, tehát nem ez a lényeg. Ezért nem megyek be.
"a berendezés díszessége"
Amit Jézus kifejezetten tiltott.
"a tömjén illata?"
Na, hát az valami igen undorító. Simán lehetne vele exorcizálni engem.
"Nehany emberolto es kihal ez az egesz hulyeseg, tortenelem oran lehet tanitjak majd mint azt, hogy egykor elhittek, hogy lapos a fold."
Nem kötekedésből, de a keresztyén emberek száma világviszonylatban nő. Európában lehet hogy csökken, Amerikai kontinensen stagnál, de ezt bőven kompenzálja az ázsiai növekedés.
Nem tartom magam ateistának, de nem tartozom valláshoz. A buddhizmus és a spirituális sátánizmus valamelyest szimpatikus és reformátusnak vagyok keresztelve.
Persze, hogy bemegyek néha, eddig nem tudtam, hogy baj :D Na jó, életemben egyszer voltam úgy, hogy nem léptem fel.
Mert a kórussal sokszor éneklünk misén. A prédikáció tetszeni szokott, nagyon értelmes pap van a faluban s nem vallásosak számára is teljesen értelmes dolgokról beszél, elgondolkoztat az életről.
A mise élménye nem hiányzik, gyerekkoromban nem szerettem az istentiszteleteket, mert nem volt jó a pap, sem papnak, sem embernek. A rituálé pedig nekem nem kell. A templomokat szeretem, csinosak, legalábbis amikben járni szoktam.
Néhány daltól a falnak megyek, no igen, de ez a nem vallásos dalokra is igaz.
A keresztvetést persze kihagyom. A kórusban sok vallásos van, főleg katolikusok, a katolikus vallás pedig kb. az első számú vallás, amit ki nem állhatok. Vannak pozitív részei, de eléggé hervasztóak is. S a papnak is ferde gondolkodása van, az szörnyű, egyszer egy görög katolikus esküvőn eléggé kiakasztó volt. Én a menyasszony helyében úgy leléptem volna, mint a sicc...
Deista gondolkodású vallásos zsidóként írok (nem tudom ,hogy így írhatok-e. Írhatok? :DD).
Néha.
Anno, keresztény voltam.
A szüleim végett néha elkel mennem egy bizonyos irányzati összejövetelre ,amit nem szeretek.
Max. annyiból jó ,hogy a barátaimmal találkozhatok ,amúgy semmi.
Meg kíváncsiságból bele kukkantottam a legközelebbi katolikus templomba.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!