Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények tébyleg bűn az,...

Keresztények tébyleg bűn az, ha egy fiatalember és egy lány együtt lakik?

Figyelt kérdés
Együtt lakásról van szó, nem szexuális kapcsolatról. Pontosabban üzleti kapcsolatról, a lány az albérlő, a fiú a főbérlő. A fiú keresztény a lány nem. A fiúnak abszolút nen esete a lány. Na már most van, aki ezen megbotránkozt és paráznaságot lát (pusztán az egy háztartásban éléstől), van aki nem csak azt mondja nehezebb az együtt élés de a házassági ilyen lakó közösség alakítása nem bűn. Szerintem sem, mert ennek tilalma nincs a Bibliában, az Újszövetség ben nincs benne, az Ószövetségben sem emlékszem. Azt írja az ige, h ne birálgassuk egymás nézeteit. Mégis, hogyan lehetne testvéri kapcsolatban élni, akik ezt nem így gondolják. A Hit gyülisek válaszának örülnék, de más gyüliben járó hívôkét is.

2016. ápr. 5. 05:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az, aki ennyire belebetegszik a vallásosságba, beteg ember.

Már miért ne lehetne albérletbe adni egy lakást ellenkezdő nemű embernek?

Inkább jogilag kérdés, hogy lehet-e albérletbe adni, mert általában nem lehet...

2016. ápr. 5. 10:09
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem bűn. Ez egy albérlői viszony, nem is csináltok semmit együtt. Vannak emberek akik meg vannak kattanva és mindenben a rosszat látják, nem kellene foglalkoznod velük.
2016. ápr. 5. 10:11
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

"nem a mai kor emberének íródott"

Mi?, de igen, a mai kor embereinek is íródott, mindazoknak, akik Isten királyságát és terveit támogatják.

A Teremtő nem modernizálja az alapelveit, s a Bibliában írva van, hogy Jézus azokat támogatja, akik az Ő eljöveteléig megtartják ezeket.

(Máté 28:20) . . .hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

(Máté 24:12, 13) 12 és a törvénytelenség növekedése miatt a legtöbb emberből kihűl majd a szeretet. 13 De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

Ez mindvégigre szól

2016. ápr. 5. 10:23
 14/26 anonim ***** válasza:
83%
Akkor a rabszolgaság ma is érvényes, nem?
2016. ápr. 5. 11:29
 15/26 anonim ***** válasza:
26%

Elég furcsa lenne, ha ma is fundamentalista módon minden egyes szót egészen az utolsóig betartanának, ami le van írva a Bibliában :D

Szerencsére meg volt reformálva, tettek rá engedményeket a vallási vezetők és így viszonylag kompatibilisen beilleszkedhet a 21. századba. Másként nem volna sokkal különb a radikális iszlámnál.

2016. ápr. 5. 12:20
 16/26 anonim ***** válasza:
44%
Ne legyél ennyire betegesen vallásos, úgyis csak egy régi mesekönyv szereplőit imádod. A vallás egy megmosolygtató hobbiféleségnek jó, de ne legyen valódi károsító hatása az életedre.
2016. ápr. 5. 12:28
 17/26 Roland G. ***** válasza:
32%

Az elmondásod alapján miért lenne bűn?Nem bűn!

Inkább az "bűn" ,ha plusz tiltásokat raknak hozzá a Bibliához,amit a farizeusok is csináltak.A vallásos emberek szeretnek ítélkezni és mások életében vájkálni,na ez a bűn.A te életedről van szó,senkinek semmi köze hozzá,nem is tartozik másra,csak rád és Istenre!

Peace! :)

2016. ápr. 5. 12:53
 18/26 anonim ***** válasza:
37%
Ha csak együtt lakásról van szó, önmagában nem bűn, de a Biblia útmutatása mégis az, hogy a "tisztességre gondotok legyen minden ember előtt" (Rm 12,17), azaz a látszat is számít.
2016. ápr. 5. 14:51
 19/26 anonim ***** válasza:

10:23-as Jehova Tanúja!

Már utaltam rá máshol is, hogy az Őrtorony tanítók NEM képzett szakemberek, hanem laikusok, akik nem rendelkeznek sem hittudományi, sem egyháztörténelmi ismeretekkel, sőt még a bibliai nyelveket sem beszélik. Teljesen mindegy tehát, hogy mennyire akarod erőltetni az Őrtorony tanításokat, értsd meg végre, hogy egyszerűen nem tekintély. Márpedig a modern bibliatudományban a könyvek értelmezésénél az egyik legalapvetőbb dolog, hogy tisztázzuk a könyv történelmi hátterét tudományosan. Na, akkor ebből a mentalitásból kiindulva, hát értelmezzük a hivatkozott igehelyeket!

1. Hivatkozol az (Mt 20,28)-ra. Én a Káldi-Neovulgátát használom, abban így hangzik:

"és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.”

Vizsgáljuk meg ennek a szakasznak a kortörténeti szempontból. Kinek mondta ezt el kifejezetten Jézus Krisztus? A ma emberéhez szólt, akik 2016-ban élnek? Nem! A 16-18. versek a kulcsversek a szöveg megértése szempontjából, amiben világossá válik, hogy ezeket a szavakat elsődlegesen a tanítványoknak mondta el!

Természetesen lelki értelemben ezeket a szavakat lehet úgy értelmezni, hogy Krisztus a mai napig is velünk van, de a parancs elsődlegesen az tanítványoknak szólt, akik akkor éltek az 1. századi Júdeában. Ebből tehát kiolvasni egy olyan szakaszt, ami a konkrétan a mi időnkre vonatkozik szerintem téves.

2. Következő hivatkozott szakasz az (Mt 24,12-13), ami így szól:

"A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet, de aki mindvégig kitart, az üdvözül"

Ez a szöveg - Jézus Krisztus nagy eszkatologikus beszéde - vitatható. Bár általánosan elterjedt az a magyarázat, hogy ez egy kettős prófécia, ez azonban nem meggyőző magyarázat. A 34. vers szerint ugyanis a jövendölés nem értelmezhető a túlságosan távoli napokra:

"Bizony mondom nektek: Nem múlik el ez a nemzedék, míg ezek be nem következnek"

Jézus Krisztus tanítása szerint tehát az általa elmondott prédikáció még a saját nemzedékében be kell, hogy következzen. Most hivatkozhatsz a 14. verse, amit az Őrtorony gyakran idéz, ám már most elmondom neked, hogy az Újszövetségi korszakban az "egész föld" a Római Birodalom területét jelentette, és nem foglalta magában például Ausztráliát (vö. pl: Lk 2,1).

2016. ápr. 5. 15:55
 20/26 anonim válasza:
68%

Szia!

Én nem úgy mondanám hogy bűn, hanem inkább úgy hogy kísértés. Ha nem akarod azt hogy megtedd ami szerinted bűn, akkor miért hozod magad ilyen helyzetbe? Kiadhattad volna fiúnak is. De ha csak üzleti kapcsolat akkor gondolom nem lesz semmi.

2016. ápr. 6. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!