Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény vagyok, de sokszor...

Keresztény vagyok, de sokszor nem látom értelmét, miért?

Figyelt kérdés
Megtértem, eltelt 4 év és "kiégtem." Sokszor van bennem félelem, kétség, csalódottság, bizonytalanság, keserűség. Mit tudok tenni, hogy ez másképp legyen? Imádkozom, de eddig nincs változás. Hónapok óta tart és egyre félelmetesebb, hogy nincs változás. Szeretnék én is olyan keresztény lenni, akiről sugárzik a kiegyensúlyozottság és szinte látszik, hogy "kézen fogva" jár Istennel.
2016. ápr. 1. 12:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ez normális.Az ember hajlamos belesüppedni a mindennapi gondokba,elfelejteni a tudást (hitet),ami a mindennapokat önfeledté és boldoggá teszi.Minden nap érdemes átgondolni a létezés ok-okozati láncát (oda-vissza) és minden nap felfedezni és rácsodálkozni,hogy nem véletlenül létezünk és nem azért hogy rosszul éljünk és szomorkodjunk.Gondolj csak bele: aki egy ilyen pazar (gyenge szó rá), óriási Univerzumot teremt,az azt akarja,hogy szűkölködj és rossz kedvű légy mind anyagiakban,mint kapcsolataidban???:)

Egy (egyenlőre) nem keresztény,de gondolkodó...

2016. ápr. 1. 18:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Attól, hogy keresztény vagy, önmagában semmi nem lesz jobb.

"sugárzik a kiegyensúlyozottság és szinte látszik, hogy "kézen fogva" jár Istennel."

Miért?

ÍGY VAN?

Ha nem - akkor miért akarod, hogy így nézzen ki?

Kit akarsz becsapni?

2016. ápr. 1. 19:28
 13/14 anonim ***** válasza:

Amikor elcsüggedsz, és negatívan látod a dolgokat, olvasd el Spurgeon: Mi a hit és hová vezet? c. könyvecskéjét. Visszavisz az alapokhoz, amely tulajdonképpen nem félelmetesen, teljesíthetetlenül nehéz.

Lehet, hogy kétségeid támadtak, kérdések merültek fel aminek utána kéne járnod, olvasnod a kereszténységgel kapcsolatban. Nem baj, ha kéréseid támadnak, járj utána.

2016. ápr. 1. 20:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Sajnálattal olvasom a kérdésedet és amit írtál. Sajnos nekem is voltak hasonló tapasztalataim, és én azt értettem meg, hogy ha újjászületett hívőként nem érezzük Isten közelségét, jelenlétét, és az ebből fakadó biztonságot, békét, örömöt, annak mindig van egy nagyon konkrét oka. Sokan elbagatelizálják ezt a dolgot, de én hiszem, hogy ennek hátterében 99%ban az van, hogy ember és Isten között távolság keletkezik, ennek pedig egyetlen oka van: az életünkbe valamilyen bűn lopódzott, és mi ezt megtűrjük, talán kedveljük is. Csak a bűn tud bennünket eltávolítani Istentől. És amíg azt őszintén meg nem bánjuk és nem akarunk tőle megszabadulni, addig távol fog tartani Istentől. Addig félelmek lesznek bennünk, kétségek, bizonytalanságok. Az ige azt írja, hogy a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet. Ha Isten szeretete betölti a szívünket, mert nincs semmilyen akadály Őközte és miköztünk, akkor a félelem eltűnik. Ha félelmeink vannak, akkor ez egy felikáltó jel, hogy vizsgáljuk meg magunkat Isten világosságában, milyen akadálya van annak, hogy az Ő szeretete kitöltethessen a mi szívünkbe. Ez igazából tekinthető egy segítségnek is Isten részéről, mert nem hagy csak úgy eltévelyedni, elszakadni Tőle, hanem hív ezek által a dolgok által is vissza Magához. Én ezt tudom neked javasolni, hogy gondold át, vizsgáld meg, vannak-e olyan dolgok az életedben, amik nem Istennek tetszőek, amik távol tarthatnak téged az Ő szeretetétől, és ezeket vidd Eléje imádságban, és akarj megtisztulni belőlük az Ő segítségével. (Ha bármit szeretnél még megosztani, kérdezni, írj nyugodtan privátban, szívesen írok még akár a saját megtapasztalásaimról is ezen a téren, ha érdekel, persze.) Isten áldjon!
2016. ápr. 7. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!