Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Istennek tenyleg fontos...

Ha Istennek tenyleg fontos minden kovetoje, akkor engem miert nem tesz boldogga?

Figyelt kérdés
Egyetlen vagyam van, megtalalni az igazit. Evek ota szerelmes is vagyok, de a pasi majdnem fel eve mas lannyal van. Soha nem volt meg viszonozva a szerelmem, es soha nem voltam huzamosabb ideig boldog. En miert nem szamitok neki? 23L
2016. márc. 26. 19:07
 1/9 anonim válasza:
Arra nem gondoltál, hogy azért nem találod "az igazit", mert olyan pasi után vágyakozol, aki tuti nem az? (a leírtak alapján legalábbis) Magaddal szúrsz ki. Csukd be ezt az ajtót és kinyílik a másik..
2016. márc. 26. 19:15
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Isten nem a te kedvedben akar járni, fordítva ülsz a lovon. Azt meg egyetlen földi halandó sem mondhatja komolyan, hogy tudja, mi fontos Istennek.
2016. márc. 26. 19:28
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha te ide kiírsz egy ilyen kérdést, akkor nem vagy Isten követője.

Ennyi.

2016. márc. 26. 19:54
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

(Máté 6:33) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként.

Ez a vers arról szól, hogy mi legyen egy keresztény életében az első helyen,

Isten imádata, és királyságának támogatása.

s a többi dolgokat is megkapja:

Ruhát élelmet, vagy házastársat.

2016. márc. 26. 20:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet boldoggá tenni azt, aki nem akar boldog lenni.
2016. márc. 26. 20:33
 6/9 Roland G. ***** válasza:

Szia!

Ha valóban Istent követed,akkor az igazi nélkül is boldognak kel lenned.A másik pedig,hogy nem helyes ha olyasvalakit akarsz,akinek már párja van.

2016. márc. 27. 16:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Szó nem volt sehol arról a kereszténységben, hogy te már itt, a Földön boldog leszel.

Itt neked feladatod van, amit el kell végezned. Konkrétan, mint nőnek, el kell fogadnod a férjedet, akárkit is ad az Isten, és annyi gyereket szülni neki, amennyit az Isten ad, majd fölnevelni őket jó kereszténynek.

Ha ezt teljesítetted, akkor majd a túlvilágon boldog lehetsz.

Ez van a Bibliában leírva.

2016. márc. 27. 23:01
 8/9 anonim ***** válasza:

"Szó nem volt sehol arról a kereszténységben, hogy te már itt, a Földön boldog leszel. "

De igen:

1 Péter 3,14

"De még ha szenvedtek is a jóságért, boldogok vagytok. Ne féljetek fenyegetéseiktől, és ne engedjétek, hogy megzavarjanak benneteket!"

Jakab 1,25

"Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál."

Máté 5,10

"Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa."

Máté 5,9

"Boldogok a békességben élők, mert Isten fiaianak hívják majd őket."

Szerintem az érdekesebb kérdés annál amit te tettél fel hogy mi történne akkor ha összeházasodnál azzal akibe szerelmes vagy. Akkor boldog lennél? Egyáltalán nem biztos. A másik kérdés az hogy vajon ha úgy történne minden ahogy szeretnéd akkor életed végén a mennybe jutnál vagy esetleg máshova? Ezt viszont csak Isten tudja és ezért érdemes rábízni azt hogy mit tesz velünk és mit enged meg hogy megtörténjen az életünkben.

Én kb. 5 éven kereszül szenvedtem egy viszonzatlan szerelem miatt. Méghozzá annyira hogy a végére teljesen megkeseredtem. Utólag visszanézve azt hiszem pont erre volt akkor szükségem ahhoz hogy megtérjek. És nem bánom hogy ez történt mert úgy érzem hogy Isten később kárpótolt. Annak idején nem tudtam volna elképzelni azt hogy Isten milyen nagy csodákat tesz majd életemben. Ugyanis tett csodákat nem is keveset és nem is kicsiket.

Szerintem az a legfontosabb hogy bízz Istenben és imádkozz azért amit szeretnél és ne add fel.

2016. márc. 28. 16:03
 9/9 anonim ***** válasza:

A boldogságot KÉRHETED az istentől - és, ha ő is úgy gondolja, akkor megadja.

Ha NEM úgy gondolja, akkor meg nem.

A Bibliában sehol nincs, hogy MÁR itt, a Földön mindenképpen boldog leszel.

2016. márc. 28. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!