Miért rendelték el bizonyos pápák a talmud elégetését?
Figyelt kérdés
Van benne olyan dolog, ami cáfolja a kerszténység bizonyos tanításait? Ha igen mi?2016. márc. 26. 15:09
1/2 anonim válasza:
Nem tudom, hogy tettek-e ilyet pápák, de a Talmudban vannak olyan részek, amik a keresztényeket és a nem zsidókat támadják.
2/2 anonim válasza:
A Talmud az egy kisebb könyvtár:
Mivel a zsidó vallás alapvető dolgokban tér el a kereszténységtől (megtestesülés-tan, Szentháromság-tan, megváltás-tan, egyháztan, stb...) ezért valószínűleg rengeteg olyan dolog van a Talmudban, ami nem egyeztethető össze a kereszténységgel.
Ettől függetlenül én sem hallottam még olyanról hogy pápák vagy püspökök Talmudot égettek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!