Igaz az, hogy nem törvényes házasságból származó gyermeket nem keresztel meg a pap?
Figyelt kérdés
Nemsokára református keresztelőre megyek, én leszek a keresztanya és a neten olvastam ezt a dolgot, de nem tudom, hogy ez igaz-e. A szülők nem házasok. Ezért csodálkozom és nem értem az egészet. Tudnátok valami okosat mondani?2016. márc. 9. 04:29
2/5 anonim válasza:
Ismerőseim körében volt rá példa, igaz, katolikus körben.
4/5 anonim válasza:
Nem igaz (legalábbis nem szabad neki megtagadni).
De az előfordulhat, hogy megpróbálja rávenni a templomi esküvőre a szülőket.
5/5 anonim válasza:
Igazából nem egységes, két felfogás van.
-Az első az, hogy a gyerek nem tehet arról, hogy a szülei nem házasok és a keresztséget nem lehet megtagadni senkitől, mert ez úgyis Isten ajándéka.
-A másik meg az, hogy a keresztségben a szülők ígéretet tesznek arra, hogy a gyereket az egyház tanítása szerint nevelik. Tehát ha még csak nem is házasok, az eleve ellentétes az egyház tanításával, ezért ezt előbb rendezni kell. Ha a szülők nem fogják biztosítani úgysem a keresztény nevelést, akkor meg inkább majd felnőtt fejjel döntse el a gyerek, hogy szeretne-e keresztény lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!