Hogyan juthatok el nirvánába?
Figyelt kérdés
2016. márc. 6. 14:33
1/18 anonim válasza:
Ne akard,és a tiéd lesz.A lényeg,hogy nincs hova menni,nincs mit elérni,mert csak a jelen pillanat van.
2/18 anonim válasza:
3/18 anonim válasza:
Például ha van hobbid, kiéled magad benne, belefeledkezel az alkotótevékenységbe. Amikor kijutsz a "nirvánából", észreveszed, hogy alkottál valamit, ami talán neked is újat üzen (de ha nem, az sem baj). Nem buddhává válás ez, csupán néhány percre vagy órára, de ennyi elég is.
4/18 anonim válasza:
ha teljesen mindenről lemondasz önként, de még a vágyról is
5/18 anonim válasza:
Minden út oda vezet. Csak van, amelyik lassan, és van, amelyik még lassabban.
6/18 anonim válasza:
Hallgasd meg ezt a szép zenét:
7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Ti eljutottatok már nirvánába?
2016. márc. 6. 19:37
8/18 anonim válasza:
Nem, de a pokol kapui itt vannak.
9/18 anonim válasza:
Én amúgy igen.De nem tart örökké.Álmomban egy haverommal ültünk egy fa alatt a természetben.Beszélgettünk,majd hirtelen minden indigókék lett,és olyan hihetetlen boldogság és nyugalom jött rám,ami szinte felfoghatatlan.Értelmét vesztették azok a fogalmak,hogy aggódás,düh,félelem.Csak béke és szeretet volt.Haverom folyamatosan beszélt hozzám,de én csak vigyorogtam közben.
Hit és elképzelés kérdése is,hogy mit tapasztalsz meg.Én így képzeltem el a Nirvanát,és ilyen lett.
Első válaszoló vagyok.
10/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!
Az nem a megvilágosodás végső stádiuma hanem a megvilágosodás pillanata.
A kettő nem ugyanaz.
Amúgy velem is volt már ilyen
Az utolsó előtti válaszolót nem értem.
2016. márc. 6. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!