Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az óvszer a sátán eszköze?...

Az óvszer a sátán eszköze? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Kerestem egy választ a neten és közben egy ilyen mondat kiszúrta a szemem. Te mit gondoltok róla?

2016. márc. 6. 13:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

"Mivel megakadályozza, hogy megtörténjen az, amit Isten elrendelt, vagyis, hogy gyermek foganjon"

Kivéve, ha Isten azt rendelte, hogy használj óvszert, és ne foganjon meg az a gyerek.

Vagy ha mégis a fogantatást akarja, akkor mégis megszületik a gyerek, mert kilyukad a gumi, vagy más történik. Hiszen Jézus is szűztől született.

Isten mindenható vagy nem? Kijátszható egy kis gumidarabbal?

2016. márc. 6. 17:33
 12/17 anonim ***** válasza:
41%

Nekem már a naptármódszerrel is gondom van - már, ha az isteni elrendelést nézzük.

Ugyanis az isteni parancs úgy szól, hogy "SZAPORODJATOK ÉS SOKASODJATOK!"

Az nincs benne, hogy "DE CSAK 3 ÉVENKÉNT!"

Vagyis akkor miért is használtok bármiféle fogamzásgátlást?

Isten akarata ellenére?

Végül is a szoptatás ideje alatt van egy természetes fogamzásgátlás. Ez nagyjából addig működik, amíg 3 óránként enni adsz a gyereknek. Ha csak egyet kihagysz... onnan kezdve újraindulhat a ciklus.

De ugye a lehetőség megvan.

2016. márc. 6. 18:12
 13/17 anonim ***** válasza:
Hülyeségnek tartom. Akkor az meg isten akarata volt hogy a nők addig szüljenek míg bele nem halnak? Ugyan már.
2016. márc. 6. 19:03
 14/17 anonim ***** válasza:
92%

A Tisza partján ül egy bácsika a háza előtti padon.

Hirtelen kiönt a Tisza és emelkedni kezd a víz szintje.Rövid idő elteltével már térdig ér a víz.

Arra jön egy hajó, és hívják a bácsit hogy szálljon be, mert különben meghal.

Mire az így válaszol: Isten szeret engem és megment.

A hajósok morgolódnak egy kicsit, végül elmennek.

Nem sokkal később újabb hajó jelenik meg, de ekkor a víz már nyakig ér.

Ők is hívják a bácsit hogy szálljon be, de az ismét így válaszol:

Isten szeret engem, Ő megment.

A víz közben rohamosan emelkedik, mire a bácsika felmászik a ház tetejére.

Rövidell ezután egy mentő helikopter is megjelenik, akik szintén kérik hogy menjen velük.

De a bácsika visszautasítja, mondván: Isten szeret engem és megment.

Nem sokkal ezután a bácsika vízbe fullad. Felkerül a mennyországba és odaáll Isten elé.

Uram- mondja- TE szeretsz engem, miért nem segítettél nekem?

Mire az ÚR mondja: fiam, oda küldtem két hajót és egy helikoptert, hát nem volt elég?

Na ez a vicc pont idepasszol. Szóval: Az eszköz adott, onnantól kezdve az egyén józan eszén múlik hogy él-e vele. Ha hülye, viselje a következményeket: Nem kívánt terhességet, nemi betegséget. Ha Istent annyira zavarná hogy létezik fogamzásgátlás, vagy ez a sátán eszköze lenne, akkor - már ha létezik isten - tenne ellene.

2016. márc. 6. 19:14
 15/17 szp72 ***** válasza:
0%

A felelősségteljes gyermekvállalás úgy gondolom teljesen jogos és Isten terve szerint való. Végül is nem véletlenszerűen jön a gyerek, hanem egy tudatos döntés eredményeképpen.

Nem gondolom, hogy a házastársi együttlétek és a gyermekek arányát Isten 1:1 akarta, de azt se, hogy óvszerrel gondolta az egészet vagy tablettával. A termékenység nem betegség amire gyógyszert kell szedni, s az óvszer sem éppen romantikus bár jobb, mint a gyógyszer.

A természetes családtervezés az Isten szerint való. Kell hozzá egy kis önfegyelem, s talán olykor meglepetés is lesz.

A fogamzásgátló eszközök amelyek teljesen szétválasztották az együttlétet a gyermeknemzéstől azért nevezhetők ördöginek, mert ezzel sokkal gyakoribbá tették a bűnös szexuális kapcsolatokat, de még az abortuszok számát is.

A kettő nem választható szét, noha nem is kell 1:1 lennie.

2016. márc. 6. 23:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Umm... A Sátánista vallás nem említ semmit sem az óvszerről, és mivel szexuális szabadságot, és élvezetkeresést hirdet, nem hinném, hogy sok köze lenne hozzá.. :D
2016. márc. 12. 22:28
 17/17 anonim ***** válasza:
aki ezt írta, az a sátán. Vagy egy idegbeteg ember. Már hogy lenne az?? Biztonságos, és majdnem 100%-osan biztos fogamzásgátló.
2016. júl. 16. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!