Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Részemről ez szeretet?

Részemről ez szeretet?

Figyelt kérdés

Elméleti a kérdés, nem valós.

Tegyük fel, hogy van gyerekem és beteg lesz, egyedül vagy az én egyik szervem mentheti meg, de akkor belehalok,vagy a testvéré, de ő is belehal.

Én úgy döntök, hogy a tesót áldozom fel, mert ő is tökéletes donor és kicsit megcsavarva a dolgot dönthetek úgy is, hogy csinálok még pár gyereket, valamelyik csak jó lesz donornak. Persze én hibátlan lennék rá, de mégis a saját teremtményemet küldöm halálba, nem pedig önmagam értük.

Ezt lehet nevezni szeretetnek?

2016. febr. 27. 07:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem
2016. febr. 27. 07:55
 2/14 A kérdező kommentje:
Szerintem sem, de szívesen meghallgatom azoknak az érveit, akik szerint igen.
2016. febr. 27. 08:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Jézus önfeláldozó szeretete alapján Te mit gondolsz, Ő mit Tenne a helyedbe? azt tedd Te is.
2016. febr. 27. 11:36
 4/14 anonim ***** válasza:

Ez ugye teljesen fiktív, hiszen ha a donornak az életébe kerülne a műtét, akkor azt nem végzik el az orvosok.

Az lenne a szeretet, ha magadat áldozod fel. Mást feláldozni nem az, de szerintem ez egyértelmű.

2016. febr. 27. 12:37
 5/14 Roland G. ***** válasza:

"Aki adta önmagát a mi bűneinkért hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból, az Istennek és a mi Atyánknak akarata szerint." Galata 1:4

"Aki önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképpen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt." Tit 2:14

Jézus önmagát adta értünk.Ez a szeretet!

2016. febr. 27. 12:45
 6/14 anonim ***** válasza:
Ez nem szeretet, ez önzés.
2016. febr. 27. 14:08
 7/14 A kérdező kommentje:
A különbség az, hogy szerintem Isten nem teremtett egy embert, hogy az vigye el a balhét helyettünk, hanem mint egy igazi szülő önmagát áldozta fel. Aki nem érti a különbséget, az sajnos a halálba tart.
2016. febr. 27. 14:08
 8/14 anonim ***** válasza:
2016. febr. 27. 14:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Jaj és azt én sem értem, hogy miért kell miattunk meggyilkolni a tökéletes fiát, hogy meg tudjon bocsátani.
2016. febr. 27. 14:35
 10/14 A kérdező kommentje:
Saját maga vitte el a balhét, mit nem lehet ezen érteni? Mintha én halnék meg a saját gyerekem helyett, pedig ő a bűnös. Nem nagy dolog ezt átlátni.
2016. febr. 27. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!