A varázslást, szellemidézést, jóslást, azt azért tiltja Isten mert működnek?
Azért tiltja, mert halálos bűn és Isten előtt utálatos a bűn!
Igen működik de nem Isten, hanem a démonvilág által!
Isten nem manipulálható!
Ez egyébként ez az egész okkultizmusra, ezotériára vonatkozik!
Miért van szükség szerinted ezekre a dolgokra ha Istentől kérhető a segítség, egyszerű hittel mondott
ima által?
Tiltja!
"Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző" 5.Mózes 18:10-11
A Biblia tanítása szerint ezek azért tilosak,mert a gonosz szellemi lényekkel kerülnek kapcsolatba az emberek.Persze a legtöbb jós stb kamu szerintem,de akkor is rossznak tartom ilyen esetben is,de van aki komoly szinten gyakorolja.Ez megint az én világnézetem alapján történő vélemény,bizonyítani nem tudom.Aki pedig materialista,annak ezek blődségek,de mindenkinek szíve joga abban hinni,amiben akar.
Peace!
Részben igen. Ha nem működnének, akkor tényleg mindegy volna. Azért részben, mert a valódi ok az, hogy nem Istennel, hanem az Isten ellenségével hozzák kapcsolatba az embereket az általad felsorolt tevékenységek, vagyis a Sátánt szabadítják rá a világra.
Isten adott egy rendtartást, amely szerint Ő megközelíthető, ezt a Biblia tartalmazza. Az összes többi módszer, eszköz és út zsákutca, legalábbis ami az életet illeti. Működik, csak rosszul, és rosszat eredményez, a szenvedő alanyok pedig legtöbbször nem az elkövetők, hanem vétlen emberek. Ez a tiltás oka. Igaz, hogy minden út egy helyre vezet, egy kivételével. Ez az egy pedig az, amit Isten határozott meg. Az összes többi a Pokolba vezet.
Mit értesz konkrétan varázslás alatt kérdező?
A jóslásba,szellemidézésbe akár bele is lehet őrülni.Nem kell annyira kíváncsinak lenni.
Aki ilyet csinál, az vagy csaló, vagy segíti valaki őt, akinek erre hatalma van.
A csaló azon nyerészkedik, hogy becsap embereket.
A másik esetben egy szellemi lény segíti. Vajon ez kicsoda: Isten, angyal vagy démon? A próféták bizonyos dolgokat meg tudtak tenni, de imádkozniuk kellett ahhoz, hogy működjenek a dolgok. A Biblia azonban ezt nem tekinti jóslásnak vagy varázslásnak. Isten nem ad hatalmat az embernek az angyalok felett. Marad az utolsó eshetőség, a démonok, akik segítőkészek addig, amíg nekik is hasznuk származik belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!