Érdemes papnak mennem ha sok pénzt akarok keresni?
A színlelés menne hogy milyen szent életű vagyok és a többi , még a különböző hittörténeti és Bibliai ismereteket is megtudnám tanulni de megérné-e ez nekem ? Azt tervezem hogy püspök leszek és minél előbb érsek majd bíboros és öregkoromra szeretném elfoglalni a pápai trónt is ! Na de addig ! Addig hogyan lesz lehetőségem gazdagon élni?! Szeretnék Ibizára a Szesel szigetekre menni a Karib tengeren hajókázni és így tovább !
Egy helyi plébános fizetése nem sok de ha nagyon ügyesen csinálom a hívek zsebéből azért kitudnék szedni néhány 10-ezer forintot havonta nem ?
Havi 300-400 ezer forintot összetudnék kalapolni ?
Mire püspök leszek már szeretnék új autót és lakást !
Püspökként az élet könyebb nem ? Úgy gondolom ott már havi 1-2 millió forintot is fogok tudni összeimádkozni a hívektől ! Jól gondolom ?
Őszintén szólva gimnázium után jogra akartam menni de belegondolva talán papkét többre vinném anyagilag és ekzisztenciálisan is ! A nőzést csajozást hogy oldhatnám meg a papneveldébe?
Embereket becsaphatsz Istent nem.
egyébként pedig, ha a Földi javak, mint amilyen a Pénz, miatt akarsz "szent életű lenni", akkor nem értetted meg Isten üzenetét.
S nem ismered a szavait, kéréseit,
Kereszténynek lenni nem Hivatás, hanem életforma.
Hogy némelyek megélhetést csináltak belőle, az Ő bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!