Római katolikus papot keresek Győr környékén, aki öt és fél éves gyermekemet hajlandó lenne megkeresztelni. Kérem, aki tud ilyen esetről az segítsen nekem?
Figyelt kérdés
Sajnos kisfiúnknak nem találtunk 3 éves koráig keresztszülőt, így elmulasztottuk megkeresztelni. A Győri Szent Imre Plébánián úgy tájékoztattak bennünket hogy ezután már nem lehet,meg kell várni hogy első áldozó legyen. Szeretnénk egyházi iskolába íratni a gyereket,de így nem sok esélyünk van bekerülni.2016. febr. 12. 11:29
11/16 anonim válasza:
Nemcsak életveszélyben keresztelhet egyszerű hívő, hanem bármikor, bár a papok egy kissé rossz néven veszik.
12/16 anonim válasza:
Szerintem érdeklődjetek nyugodtan. Itt nálunk nem is olyan ritka, hogy már nagyobb gyerekeket keresztelnek.
13/16 A kérdező kommentje:
Minden kedves hozzászólónak köszönöm a segítő szándékú hozzászólásait,de az a megtiszteltetés ért bennünket,hogy a mai napon megtörtént az, amire vártunk,megkeresztelték a kisfiunkat. Csak ki kellett tenni a lábunkat Győrből,és hivatali időn kívül fogadtak minket,és a mai mise után megvolt a keresztelő is,köszönet érte Péter és Szilárd atyáknak,tartsa meg őket a Jóisten még sokáig,hogy sok hasonló kegyes cselekedetet vihessenek véghez!
2016. febr. 14. 22:56
14/16 anonim válasza:
Egyébként áruld már el, rohadtul kíváncsi vagyok, mi a franctól annyira jó a katolikus iskola.
15/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen egy katolikus iskola,nem is oda akarjuk járatni,hanem evangélikusba,ahol szeretettel fogadják a más vallásúakat is. Katolikus iskolák vannak Győrben,nem is nehéz bekerülni valamelyikbe,de a nővére is ebbe az iskolába jár,ahová egy lakótelepi iskolából szabályosan úgy kellett kimenteni. Ebbe az iskolába bárki simán besétálhat, nyitva az udvara, a kapuja, bemehet a folyosóra, ezt érdemes is kipróbálni! Mindenki köszönni fog, a gyerekek is,ők egymásnak is,a kicsik a nagyoknak,és fordítva is! Mosoly és köszönés az első benyomás, nem is rossz elsőre. Itt is emberek dolgoznak, nyilván itt sem minden tökéletes, de törekszenek rá, tesznek érte, és az sem mellékes hogy jobban finanszírozott, mint az állami.
2016. febr. 17. 17:09
16/16 A kérdező kommentje:
Még valamit elfelejtettem: mindenféle dicséret nélkül elég beszédesek a számok, miszerint az induló két osztályra tavaly 280 jelentkező volt! Az óvodájukba már évekre előre betelt a létszám, ugyanis innen töltik fel az egyik első osztályt,jelentkezni csak a másikba lehet.
2016. febr. 17. 17:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!