Igen.
Vallásos zsidó fiú vagyok ,a barátnőm pedig vallásilag se ,származásilag se zsidó.
Persze a háláchá -zsidó vallási jog- tiltja ,de 1.) ma már poszt-háláchikus korban élünk 2.) Nincs ebbe semmi gond.
Üdv!
A "nem zsidó" egy elég tág kategória, és nem egységes a szabályozás. :)
Muszlim fiú például elvehet zsidó lányt feleségül, de muszlim lány nem mehet hozzá zsidó fiúhoz. Hinduk viszont nem házasodhatnak egyáltalán más vallásúakkal, így zsidókkal sem. Buddhistáknál meg nagyjából mindegy. Ésatöbbi...
1-es vagyok és a 3-asnak:
Remélem te valami humorista vagy! :)
De ha valóban zsidó vagy akkor csak sajnálni tudlak ,hogy ekkora hülyeségben élsz ,mert ez nem így van.
6-osnak:
Khm....akarom mondani cionisták.
Szinte majdnem minden anti-cionista/nem-cionista zsidó vallási közösség okésnak látja az intermarrige ,de a cionisták nem.
# 7
Hát azért a cionizmus nem csak egy marginális jelenség, hanem elég meghatározó tényező a nemzetközi zsidó közösségek körében.
Meg nem lehet a kérdést a cionizmusra leredukálni. Te ugye egy vegyes kapcsolatban vagy, ahogyan írtad. De ez csak úgy lehet, hogy
A) vagy a barátnőd alkalmazkodik a te vallási szokásaidhoz (pl. kóser konyhát vezet)
B) vagy te mondasz le a saját vallási szokásaidról.
Viszont ha ez utóbbi, akkor igazából a vegyes kapcsolat sem stimmel, hiszen akkor kettő, zsidó vallást nem gyakorló személy kapcsolatáról van szó. :)
# 8
Igazad van ,attól függ milyen szempontból...
Ne félj: A) ;)
Amúgy meg ma nincs olyan zsidó származású személy aki "csak" zsidó lenne (max. talán szefárdi és mizráhi -leginkább jemenita- kohaniták között).
Én magam is származásilag kevert vagyok ,de legnagyobb részbe német/zsidó ,de indentitásomat tekintve úgymond "100%-ban" zsidó vagyok. :DDD
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!