Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy nem zsidó összejöhet egy...

Egy nem zsidó összejöhet egy zsidóval?

Figyelt kérdés

2016. febr. 9. 13:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Igen.

Vallásos zsidó fiú vagyok ,a barátnőm pedig vallásilag se ,származásilag se zsidó.

Persze a háláchá -zsidó vallási jog- tiltja ,de 1.) ma már poszt-háláchikus korban élünk 2.) Nincs ebbe semmi gond.

Üdv!

2016. febr. 9. 13:49
 2/15 anonim ***** válasza:

A "nem zsidó" egy elég tág kategória, és nem egységes a szabályozás. :)

Muszlim fiú például elvehet zsidó lányt feleségül, de muszlim lány nem mehet hozzá zsidó fiúhoz. Hinduk viszont nem házasodhatnak egyáltalán más vallásúakkal, így zsidókkal sem. Buddhistáknál meg nagyjából mindegy. Ésatöbbi...

2016. febr. 9. 13:55
 3/15 anonim ***** válasza:
19%
Sajnos igen,de mi,igazi zsidók ezt nem igazán szeretjük!
2016. febr. 9. 14:02
 4/15 Alain Delon ***** válasza:
Szóval nem te magad akarod a kapcsolataidat alakítani, hanem valamiféle előírásokra akarsz hagyatkozni? Te szegény!
2016. febr. 9. 14:22
 5/15 anonim ***** válasza:

1-es vagyok és a 3-asnak:

Remélem te valami humorista vagy! :)

De ha valóban zsidó vagy akkor csak sajnálni tudlak ,hogy ekkora hülyeségben élsz ,mert ez nem így van.

2016. febr. 9. 16:05
 6/15 anonim ***** válasza:

# 5

Tele van az internet hasonlóan vicces emberekkel:

https://www.youtube.com/watch?v=anJcWxkme44

2016. febr. 9. 16:15
 7/15 anonim ***** válasza:

6-osnak:

Khm....akarom mondani cionisták.

Szinte majdnem minden anti-cionista/nem-cionista zsidó vallási közösség okésnak látja az intermarrige ,de a cionisták nem.

2016. febr. 9. 16:18
 8/15 anonim ***** válasza:

# 7

Hát azért a cionizmus nem csak egy marginális jelenség, hanem elég meghatározó tényező a nemzetközi zsidó közösségek körében.

Meg nem lehet a kérdést a cionizmusra leredukálni. Te ugye egy vegyes kapcsolatban vagy, ahogyan írtad. De ez csak úgy lehet, hogy

A) vagy a barátnőd alkalmazkodik a te vallási szokásaidhoz (pl. kóser konyhát vezet)

B) vagy te mondasz le a saját vallási szokásaidról.

Viszont ha ez utóbbi, akkor igazából a vegyes kapcsolat sem stimmel, hiszen akkor kettő, zsidó vallást nem gyakorló személy kapcsolatáról van szó. :)

2016. febr. 9. 16:32
 9/15 anonim ***** válasza:

# 8

Igazad van ,attól függ milyen szempontból...

Ne félj: A) ;)

Amúgy meg ma nincs olyan zsidó származású személy aki "csak" zsidó lenne (max. talán szefárdi és mizráhi -leginkább jemenita- kohaniták között).

Én magam is származásilag kevert vagyok ,de legnagyobb részbe német/zsidó ,de indentitásomat tekintve úgymond "100%-ban" zsidó vagyok. :DDD

Üdv!

2016. febr. 10. 18:24
 10/15 anonim ***** válasza:
*identitásomat
2016. febr. 10. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!