A muszlimok honnan tanulják meg a bibliai történeteket, melyek előismerete szükséges a Korán megértéséhez? Mielőtt olvasni kezdenék a Koránt, a Bibliát is elolvassák?
Olvastam a neten egy rövid ismertetőt a Koránról, azt írják, hogy a Korán nem foglalkozik Ádámmal és Évával, Noéval stb., hanem ezen történetek előismeretét feltételezi.
Ezek szerint a muszlimok is elolvassák a Bibliát vagy a Tórát mielőtt a Koránt kezdenék olvasni?
Látom hogy régi a kérdés de mindegy.
Nem nem feltétlenül olvassuk el a Bibliát és a Tórát . Leggyakrabban ezek rövid ismertetőjét értelmezését olvassuk . Én személyszerint olvastam a Bibliát és számos értelmezését is. Főleg keresztény értelmezéseket.
A válszolók közül Titusszal értek egyet vallástól és felekezettől függetlenül kevesen tanulmányozzák mélyrehatóan a tanításokat. Jómagam is felületesnek tartom az ismereteimet.
A Korán röbb ízben is beszél Ádámról Éváról és az említett prófétákról szóval a kérdező forrása férrevezető.
Az pedig hogy a muszlimok 90% a analfabéta. Nevetséges :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!