Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol tudnék a vallásról több...

Hol tudnék a vallásról több információt tudni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok megkeresztelve de igazából már régóta vallásos vagyok hiszek Istenben, mármint abban hogy van Isten de ugye több vallás van és jobban elszeretnék mélyülni a dolgokban. Eddig a kereszténységről hallottam dolgokat főként nagyszüleimtől, viszont érdekesnek találom az iszlám vallást mert náluk ugye van olyan hogy alkoholtilalom, bár a többi dolog nem nagyon tetszik hogy ugye erőszakkal terjesztik a hitüket.

2016. jan. 30. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Mitől olyan vonzó az alkoholtilalom?
2016. jan. 30. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:

A buddhizmusban is van alkoholtilalom. Olvass könyveket, nincs más út. Ha a hittérítőkkel beszélsz biztos a szebbik oldalt mutatják, aztán egyszer csaj ott találod magad, ahova nem igyekeztél.

Arra vigyázz, hogy olyan vallást keress, ahol nem húznak le anyagilag, és nem telepednek rá az életedre, nem szakítanak el a családodtól.

2016. jan. 30. 15:37
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Emberiség Isten keresése c. könyv

Jehova Tanúi tudnak neked adni egy példányt, díjmentesen

ez a könyv az 5. fő vallásokkal foglalkozik és összehasonlítja a Bibliával, s az olvasó eldöntheti, mit tegyen az egyén az információval.

2016. jan. 30. 15:44
 4/8 A kérdező kommentje:

hát igazából a Jehova tanúi sem vonzóak annyira mert ők is ugye házról házra járnak térítenek, és ez kicsi ilyen ráerőltetés az emberre.

az alkoholtitalom azért mert eddigi életemben a saját bőrömön is tapasztaltam most egy példát mondok a legdurvább h nagyon megvertem egy csávót. Meg ugye látom az embereken idősebbeken is ismerek alkoholistákat akik régen állitolag normális emberek voltak most meg szakadt csövesek, nem azt mondom néha ha itthon vagyok iszok egy pohár bort vagy nyáron egy sört de ennyi. Megvagyok nélküle.

2016. jan. 30. 17:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Gondolj bele. Mindegyik vallás csak emberek által írt szent könyveken, vagy önjelölt "próféták" kijelentésein alapul. Egy-egy vallás szabályrendszerét is emberek alkották. Emberek, akiknek ugyanúgy fogalma sem volt a körülöttünk lévő mindenségről, ahogy a többi embernek sem. Hogy is lett volna.. Ezért van, hogy annyi vallás létezik: sok ember sokféleképpen próbálta magyarázni a létünket.

Ami minden vallásban közös, hogy nem kapsz tőlük bizonyítékot az állításaikra, csak egy kiterjedt tanítási rendszert amiben hinned kell. Van néhány vallás ami okosabban van felépítve, de ott is csak a felszín tűnik logikusnak. Ha a tanításaikat visszavezetjük a gyökerekhez, ugyanúgy vakhitet találunk az alapoknál.

2016. jan. 30. 17:56
 6/8 KZitus ***** válasza:

Azt írod, hiszel Istenben. Miért hiszel benne? Mert másoktól halottál róla? vagy magad győződtél meg a létezéséről?

Ha hiszel Istenben, akkor azt is el kell hinned, hogy a Fiát érted, miattad is küldte, hogy általa lehetőséged legyen egy minőségi életre. Sokkal jobbra, mint jelenleg élsz.

Mindez le van írva a Bibliában, ahol arról is meggyőződhetsz, hogy Isten valóban létezik:-)

Ne csak mások miatt higyj Istenben.

2016. jan. 30. 18:02
 7/8 anonim ***** válasza:

"ráerőltetés"

Kedves Kérdező. Jézus nem ráerőltetés miatt kezdte el ezt a munkát, hanem hogy ezáltal is megtartsa azokat akik hozzá tartoznak a hitben

Az Istennek járó imádat bemutatása mindig is tanítói, tanulói és tevékeny szolgálatból állt azoknak akik Isten népéhez tartoznak.

(Máté 10:11) 11 Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó abban, és maradjatok ott, míg tovább nem mentek.

ez keresési folyamat, s ha Jézus Tudván ki az aki hozzá tartozik, akkor nem adta volna ki feladatnak, hogy járjanak utána, vagy keressék meg azokat.

hanem konkrét címeket neveket mondott volna.

(1Korintusz 1:21) . . .a világ a maga bölcsessége útján nem ismerte meg az Istent, az Isten jónak látta, hogy a prédikált dolgok bolondsága által mentse meg a hívőket.

A világ nem ismerheti Istent, mivel saját gondolatok szerint kreál Isten képet magának, így a valódi Isten rejtve marad előttük.

S nem is akarják hogy Isten beleszóljon az életükbe, nem hogy még olyan feladatot végezzenek hogy más "idegen" emberekkel a Bibliáról beszélgessenek.

A vers szerint két dolog miatt kell a prédikáló munka.

egy részt mert a vers azt mondja, hogy ez a megmentés egyik eszköze, vagy is ezzel tartsa meg azokat akik hisznek, és ezzel a tettel párosítsák.

Másrészt hozzájárulnak önként hogy mások is lehetőséget kapjanak erre, mert egy keresztény nem önző s nem akarja megtartani magának, hogy csak Ö végezhet Istentől jövő kéréseket, munkát.

2016. jan. 31. 10:15
 8/8 anonim ***** válasza:

1-esnek igaza van!

Jöjj hozzánk ,zsidókhoz!

Mi minden hétvégén kötelezően 3 pohár bort fogyasztunk ,illetve én csak szőlőlevet tudok. :DD

Am viccen kivül:

Nálunk a térítés meg van tiltva.

Nem tudom ,hogy mennyire érdekel a zsidóság ,de ha kíváncsi vagy ,akkor körbe vezetlek (mindenféle térítés nélkül! Természetesen). :DDD

De ajánlom figyelembe a wikipédia "vallás" sarokját.

Ott sok vallásról olvashatsz (angolul talán még érdemesebb).

De itt a kultúra,közösség (azon belül vallás/valláskritika) kategóriába is nagyon sokat olvashatsz.

Am a (leginkább üzleti) szektáktól tartsd távól magad -ezzel sem a térítés a célom ,pusztán csak tanács-.

Üdv!

2016. jan. 31. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!