Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlim a béke vallása,...

A muszlim a béke vallása, vagy nem?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom hogy írják hogy a muszlim a béke vallása, és,hogy a terroristák nem a korán szerint cselekednek. Máshol meg azt olvasom, hogy a korán mégis arra készteti az embert hogy megbüntesse a hitetleneket. Akkor most melyik az igaz?
2016. jan. 13. 07:17
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
2016. jan. 13. 20:53
 22/48 anonim ***** válasza:

Sem az Iszlám, sem a kereszténység, sem a zsidó vallás, sem a zoroasztriánizmus, sem a hinduizmus, sem a buddhizmus nem támogat agressziót.

I-ten nevében ne szabad gyilkolni.

De mindegyik nevében követtek el agressziót, gyilkoltak I-ten nevében.

Elszomorító tudatlanságot tükröz néhány válasz. Az Iszlám ma kb 1400 éves. Valóban hasonlít ahhoz, ahogyan a kereszténység viselkedett, amikr a kereszténység volt kb 1400 éves, vagyis az 1400-as években és persze elõtte és még utána is néhány száz évig.

Néhány példák:

1) keresztes háborúk - az 1. keresztes háború során Jeruzsálem bevétele után a város minden nem keresztény lekóját lemészárolták, kb 70 000 embert.

2) Az inkvizíció csak Spanyolországban több, mint 15 000 ( más kutatás szerint több, mint 30 000 ) embert égettetett el élve, Európaszerte kb 150 000 boszorkányégetés. Nyilvános máglya ( autodafé - [link] )

3) Szent Bertalan éjszakája ( Franciaország ): 1572. aug 23 - 24-ére virradó éjszakán a békülési célzattal a Párizsba gyűlt francia protestánsok nagy részét ( több ezret ) a király beleegyezésével lemészárolták.

4) 30 éves háború: 1618-1648 fõleg német terülteteken Habsburg császári hatalom és a vele szemben álló protestáns fejedelmek között, vallásháború.

2, 3 és 4-ben keresztények gyilkolak keresztényeket.

Nem véletlenül mondta Szent II. János Pál pápa 2000. márc. 12-én: "nem mulaszthatjuk el annak beismerését, hogy bizonyos testvéreink hűtlenné lettek az Evangéliumhoz, különösen a második évezredben. Bocsánatot kérünk a keresztények között létrejött megoszlásokért; az erőszakért, mellyel egyes keresztények az igazság szolgálatában alkalmaztak; a bizalmatlanságért és ellenségeskedésért, amit olykor más vallások követőivel szemben tanúsítottak." Ez alaposan részletezte is: [link]

2016. jan. 13. 23:35
 23/48 anonim ***** válasza:
hogy meghaltak volna, hát minden háborúban meghalnak az emberek, a keresztes háború is háború volt, a békéért háborúznak mindig, az igazságosságosságért, azt csak a jehovák mondják, hogy nem kell a fegyver, és a karácsonyfa is felesleges, mert úgyis megünneplik alkalomadtán valakinek a születését, gondolom jehováét, meg a tanúkét, nem tudom, ilyen naívan csak a jehovák állnak a hithez, hogy háború és vér nélkül, amire rávilágítanék inkább a gondolkodásmód, a hit ereje, hogy meddig vihet bizton ságérzetben , gondolkodásban, fanatizmusban, ha ilyen háborúk valahogy hanyattvágódnak út közben, akár tudatlanságból, akár rosszindulatból, akár a fent megjelölt okokból, nincs egy hely, ahová az ember mehetne már időnként és aztán meg nem olyan az a hely, mert egy csomó vér van a falom, meg miafenék, meg évszámok, meg szomorú és lehajló gyertyácskák, nem tudok rajtuk nevetni, ez biztos, hogy a történelem iszonyú kegyetlen
2016. jan. 14. 00:11
 24/48 anonim ***** válasza:
például a minap is volt egy villanyoszlop és a szar is megfagyott bennem majdnem amikor nekimentem, azóta már sokat változott a világ, már én sem megyek neki
2016. jan. 14. 00:15
 25/48 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy itt nemhogy a Koránt nem ismeri senki, de még csak a Bibliát sem ismerik.

Még a saját vallásotok könyvét sem ismeritek, de azért mégis ti vagytok az iszlám „szakértők”...

Erről ez jut az eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=zEnWw_lH4tQ

2016. jan. 14. 00:29
 26/48 anonim ***** válasza:
sajnos nem tudom megnézni, mert a számítógépem éppen ezekilencszáznyolcvannál jár és még azt sem tudom, hogyan kell úgy beállítani, hogy kettőezertizenhat legyen rajta, és úgy is maradjon, mert állandóan erre a dátumra áll vissza, mégcsak nem is nyolcvannégy, szép álmokat, szerintem többen is ismerik, nagyon is jól
2016. jan. 14. 00:45
 27/48 anonim ***** válasza:
Hasonlítsuk össze Jézus és Mohamed életét, és kiderül melyik eredetileg a béke vallása.
2016. jan. 14. 11:56
 28/48 anonim ***** válasza:

"Hasonlítsuk össze Jézus és Mohamed életét, és kiderül melyik eredetileg a béke vallása."

Jézus és Mohamed ugyanannak a vallásnak a prófétája.

2016. jan. 14. 11:59
 29/48 anonim ***** válasza:
én nem tudom, de nekünk van egy bibliánk és abban a hegyi beszédben mózes a tíz parancsolatot úgy meséli el, hogy nincsen benne a ne paráználkodj, sőt úgy van, hogy felebarátod házát meg ne kívánd, egy marha vaskos könyv, szép illusztrációkkal, és most akartam képregényt csinálni belőle, hogy fogyaszthatóbb legyen, az átkelésig meg is csináltam mózes ahogy kivezette őket egyiptomból, de a tízparancsolatnál elakadtam, én nem így tudom a tízparancsolatot, és közben meg van egy karcsú könyvem a keresztény világnézet, amit sehol sem találok, hogy felelevenítsem az iskolai tudásomat, mert azt atanáromat nagyon szeretttem, sokat beszélt a tanár a gyerekvállalásról emlékszem, hogy az ember nem magának szül gyereket, meg ilyesmi, tartozik a gyereknek annyival, hogy hagyja felnőtté válni, de nem túl korán, szóval ti ismertek olyan bibliát, amelyikben nincsen benne a ne paráználkodj? vagy vegyek egy másikat? ezt ajándékba kaptam a nagyikámtól, aki nemrég halt meg
2016. jan. 14. 12:17
 30/48 anonim ***** válasza:

emesi74

Ne fáradj a képregénnyel, Larousse már csinált, annál jobbat, fogyaszthatóbbat aligha tudsz. Ráadásul azt jóváhagyták a francia keresztény püspökök és a zsidó fõrabbik is. Magyar fordításban asszem jelenleg is kapható.

A hegyi beszédben nincs Mózes, se tízparancsolat, csak néhány idézet Mózes öt könyvének egyes részeibõl, valamit elnéztél.

A tízparancsolat Mózes második könyve 20. fejezetében van, majd megismétli Mózes ötödik könyve 5. fejezetében. MIndkét helyen ott van a "ne paráználkodj", csak a jobb fordításokban úgy, hogy "Ne légy házasságtörő", vagy "Ne törj házasságot", mert ez a pontosabb fordítás. Asszem a régi magyar nyelvben a paráznákodás hazasságtörést jelentett. :)

Ha kialudva se boldogulsz a gépeddel, van a gyk-nak számítástechnika kategóriája is. :)

2016. jan. 14. 14:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!