Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Hogy van az, ha...

Keresztények! Hogy van az, ha Jézus kereszthalálával és feltámadásával megváltott minket az örök kárhozattól, akkor vallásos emberek nem hisznek a pokol realitásában?

Figyelt kérdés

Nem olvasnak Bibliát? Nem hisznek benne?

Olvasnak csak kényelmesebb rámondani hogy nincs pokol és nyugodtam megmaradni a bűnös életben?

Ámítják magukat hogy Isten majd úgyis megbocsájt?

2016. jan. 7. 18:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Isten a pokol szó alatt az ember vissza térését érti, ahonnan vétetett.

Ádám nem az égből jött, és nem is távozott sehova úgy, hogy életben lenne.

Az élet ajándék Istentől ezért amikor kimondta az ítéletet az első ember pár felett, azt jelentette, hogy erre az ajándékra méltatlanok, ennélfogva vissza térnek oda ahonnan vette őket.

Honnan lett Ádám?

A föld alkotó elemeiből, vízből stb.

ahhoz hogy ez a test élővé váljon elindította az élet funkciókat azzal, hogy egy cseppnyi életerőt, élet energiát lehelt az orrába,hogy a légzés elinduljon, és beindítsa a szervek működését.

(1Mózes 6:3) . . .Ne működjék szellemem időtlen időkig az emberen, mert ő csak hús-vér lény. Napjai ezért százhúsz évet tegyenek ki.”

Itt Isten elmondja, hogy az élet erő, amit az ember életének működése érdekében adott az emberbe, ne legyen hosszú, akár több száz évig élő, mert érdemtelen rá.

ebből is látható, hogy Isten szelleme, nem egy személy,

2016. jan. 7. 22:26
 12/18 Jézus szolgája ***** válasza:

hát én eddig csak a Jht-tól hallottam azt hogy nincs pokol.

pedig a pokol ép ugyanolyan valóságos mint a meny.

2016. jan. 8. 11:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Pedig nem csak a Tanúk mondják,

A pokol az a hely ahova a hallottat eltemetik.

Isten az életet ajándékba adja, és élő személyeket semmilyen formában nem kínoz, mert akkor milyen ajándék az.

A halál a büntetés,

s nem is lenne igazságos Isten részéről ha a fizikai testben elkövetett hibákat, egy másik testben való gyötrésben büntetné, amikor nem is abban vétkezett...

A tűz a Bibliában a megsemmisülés jelképe, amiből nincs feltámadás, vagy is Isten azokat akik méltatlanok az életre azok a halálban maradnak, vagy is jelképseen örök megsemmisülés a büntetésük, nem kapják vissza az életüket. Érvénytelen rájuk Jézus halála.

2016. jan. 8. 13:06
 14/18 anonim ***** válasza:
53%

"Istennel szemben igazságos dolog amikor bűnt követünk el?"

Istennel szemben nem tudsz bűnt elkövetni! Csak azt tudod elkövetni, amit Isten megenged! Ha megenged valamit (és itt beszélhetünk a szabad akaratról is), akkor azzal nem tudsz neki ártani.

Nem létezik örök kárhozat, csak a dogmatikus, sötét, buta fejekben.

A pokolnak nincs realitása, a pokol nem egy hely, a poklot Te magad teremted magadnak, akár még életedben is. Többek között azzal, hogy rettegsz a pokoltól.

Istennek nincs miért megbocsátania. Ha lenne, akkor az egész élet egy kegyetlen játék lenne csupán, mintha egy sötét útvesztőbe vetne minket, hogy találjuk meg vakon a kijáratot, csak éppen nem is létezne kijárat. Ez esetben nem beszélhetnénk a szeretet Istenéről.

2016. jan. 8. 17:34
 15/18 A kérdező kommentje:

# 14.

Keresztény vagy?

2016. jan. 8. 18:58
 16/18 anonim ***** válasza:

Tegyük fel hiszek abban hogy Jézus megváltott engem. Ez azt jelenti, már nem kárhozhatok el, ergo, tök mindegy hogy hiszek-e a pokolban-e avagy sem, hiszen úgysem oda fogok kerülni, tehát nem számít.

Másik.

Isten megteremtett engem, olyannak amilyen vagyok. HA bűnösnek teremtett, (hiszen NEM tehetek arról hogy bűnös lényként születek meg), akkor ez azt jelenti, hogy KÁRHOZATRA lettem megalkotva. Tehát van egy Lény aki tökéletlennek alkotott engem (hisz bűnben születtem, anélkül hogy bárki megkérdezte volna tőlem, hogy meg akarok-e egyáltalán születni...), és emiatt a tökéletlenségem miatt, örökké a pokolban fogok szenvedni. Elvégre ha tökéletes lennék, nem követnék el bűnt sem, hiszen mentes lennék minden testi gyengeségtől, rossz testi hajlamtól(amik szintén örökölt, nem tőlem függő dolgok).

Ugyanez más szavakkal: Van egy lény aki megteremtett engem, hogy utána örökké kínozhasson.

Most már csak egy kérdés van hátra: Biztos hogy egy ilyen LÉNY mellett érdemes egy örökkévalóságot eltölteni?

Nézzük máshogyan:

A Biblikus Isten, aki Téged mint halandó esendő gyarló férget tökéletlennek teremtett. Kétségtelen, hogy életünk során "bűnöket" követünk el (bármit is jelentsen ez...). Nézzük csak, SZÁMOLJUNK: NAgyjából 20 évet töltünk teljesen éberen, tudatosan (itt az átlagéletkorból levontam az alvást/evést/kakilást/gyerekkort/kamaszkort/öregkort, stb,...remélem tudsz követni...). Tehát 20 évünk van BŰNben élni amiért felelősséggel tartozunk magunknak, másoknak. Tegyük fel bűnben élem le ezt a 20 évet, és mondjuk 1000 embernek ártok kisebb nagyobb mértékben. Meghalok, és következik az Örök kárhozat. Szenvedek mondjuk tízmillió évig, aminek a végén már azt is elfelejtem, hogy valaha emberi lény voltam, de ez a Jóságos és Emberszerető Istennem NEM ELÉG, ő egy ÖRÖKKÉVALÓSÁGOT, VÉGTELEN SOK időt szán nekem a pokolban, pusztán 20 évnyi bűnözés miatt. Még Sztálinnak sem adnék végtelen hosszú ideig tartó büntetést...

... De persze mindezt elkerülheted ha elfogadod hogy egy olyan ember szenvedjen a bűneidért KÍNHALÁLT aki teljesen ártatlan volt... Ez szerinted IGAZSÁGOS?

De ez pusztán csak egy gondolatmenet a számtalan sok közül ami rámutat arra hogy mennyire beteg, és logikátlan ez a keresztény világkép. És ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy ragaszkodnék a bűnös élethez avagy sem... Pl, a Biblia szerint teljesen rendben van hogy az ember rabszolgát tartson... (elvégre sehol sincs a Bibliában elítélve a rabszolgatartás...)

Üdv.:Fizikus

2016. febr. 20. 15:30
 17/18 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt a poklot te akarod magadnak választani!
2016. febr. 20. 16:53
 18/18 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a poklot választanám (HA hinnék a túlvilági életben), de nem azért mert imádok erkölcstelenül, léha módon élni. (nem nagyon követtem még el olyan dolgot ami miatt úgy érzem örök kárhozatot érdemelnék, vagy nem tudnám elviselni az igazságos büntetését...)

Egyszerűen a Bibliában leírt Isten ahogy látom, egy agresszív, görcsös, önbizalom-hiányos, "needy", féltékeny, nőgyűlölő, rasszista, népirtó (mindegyikre találsz konkrét példát legalább az Ószövetségben....)... HA a pokol azt jelenti, hogy a Biblikus Isten jelenlétén KÍVÜL töltök el egy örökkévalóságot, igen, azt választanám.

Arról nem beszélve, hogy szerintem ugyanolyan hitvány ember az aki csak azért nem erkölcstelen mert fél a pokoltól, mint az aki lop-csal-hazudik-gyilkol...

Az erkölcs nem attól fontos, mert félünk a büntetéstől, hanem azért mert Belátjuk, hogy nem akarunk ártani se másoknak se magunknak, függetlenül attól, hogy ezért bünti vagy jutalomcsoki jár.

üdv.: Fizikus

2016. febr. 20. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!