Isten megbocsájtja azokat a bűnöket, melyeket megbánunk, minden bűnünket?
Régebben nagyon eltávolodtam tőle és rengeteg olyan dolgot műveltem, ami bűnnek való. Azóta visszataláltam hozzá, sőt, közelebb érzem magam hozzá, mint valaha.
Megbocsájtja a bűneimet, ha őszintén megbánom? Nem szoktam gyónni papnak, neki gyónom meg imáimban és a szívemben.
Egy ember, aki nagyon eltévedt, de visszatalál hozzá, az érdemes szerinte a megbocsájtásra?
Szerintetek?
23:32
"Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.
De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,
Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S
Természetesen van véleményem róla. Igen én is hiszek, de nem istenben, hanem pl. a történelem/élet igazságtételében és persze az emberben (Szüleimben, etc...)A természettudományokat 14 évesen megismerhettem gyakorlati szempontból is. Akkor volt az első egyedüli repülésem (ami azóta is a hobbim). Nem a középkorban élünk, hanem a 21. században. A természet csodálatos dolog csak tudni kell, hogyan működik ok-okozat..Érteni kell és nem fantáziálni...Nem istenhez kellene fohászkoni, hanem kilépni a zárkozottságból és "belekarolni a másikba..és nem eltaposni és fohászkodni. Embernek kellene lenni, minek talpig embernek. Egy történész-közgazdász
szia!
Vannak bocsánatos bűnök, és vannak halálos bűnök.Az utóbbit foglalja magába a tízparancsolat.
A bocsánatos bűnöket elég ha magunkban megbánjuk, a halálos bűnöket viszont csak a GYÓNÁS ÁLTAL ISTEN bocsátja meg, ezeket nem elég ha magadban megbánjuk.
Ne félj a gyónástól én rendszeresen gyónok, és hidd el hogy egy gyónás bármivel felér.
Próbáld ki bátran.
Imádkozom érted!
19:16
Nagyon szegényes lelkiválog lehet, ha mindenben isten kezeművét látod... :p,
történész pajtás voltam...:S nem azt mondom, nincsen vmi, de számomra nem isten...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!