Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbocsájtja azokat a...

Isten megbocsájtja azokat a bűnöket, melyeket megbánunk, minden bűnünket?

Figyelt kérdés

Régebben nagyon eltávolodtam tőle és rengeteg olyan dolgot műveltem, ami bűnnek való. Azóta visszataláltam hozzá, sőt, közelebb érzem magam hozzá, mint valaha.

Megbocsájtja a bűneimet, ha őszintén megbánom? Nem szoktam gyónni papnak, neki gyónom meg imáimban és a szívemben.

Egy ember, aki nagyon eltévedt, de visszatalál hozzá, az érdemes szerinte a megbocsájtásra?

Szerintetek?

2010. márc. 25. 19:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

23:32

"Gyermekkoromban elszántam magam,

Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben

Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,

Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S

Természetesen van véleményem róla. Igen én is hiszek, de nem istenben, hanem pl. a történelem/élet igazságtételében és persze az emberben (Szüleimben, etc...)A természettudományokat 14 évesen megismerhettem gyakorlati szempontból is. Akkor volt az első egyedüli repülésem (ami azóta is a hobbim). Nem a középkorban élünk, hanem a 21. században. A természet csodálatos dolog csak tudni kell, hogyan működik ok-okozat..Érteni kell és nem fantáziálni...Nem istenhez kellene fohászkoni, hanem kilépni a zárkozottságból és "belekarolni a másikba..és nem eltaposni és fohászkodni. Embernek kellene lenni, minek talpig embernek. Egy történész-közgazdász

2010. márc. 27. 21:57
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem megbocsájtja, mivel a Bibliában is írva van, hogy Jézus Mondá Isten jobban örül egy megtért embernek mint száz már hozzá közelállónak!
2010. márc. 28. 10:05
 13/17 anonim ***** válasza:
közgazdászpajtástól kérdezném: szerinted Isten nem alkothatta meg úgy a világot, h abban ok-okozat legyen?!
2010. márc. 28. 19:16
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

szia!

Vannak bocsánatos bűnök, és vannak halálos bűnök.Az utóbbit foglalja magába a tízparancsolat.

A bocsánatos bűnöket elég ha magunkban megbánjuk, a halálos bűnöket viszont csak a GYÓNÁS ÁLTAL ISTEN bocsátja meg, ezeket nem elég ha magadban megbánjuk.

Ne félj a gyónástól én rendszeresen gyónok, és hidd el hogy egy gyónás bármivel felér.

Próbáld ki bátran.

Imádkozom érted!

2010. márc. 28. 19:27
 15/17 anonim ***** válasza:

19:16

Nagyon szegényes lelkiválog lehet, ha mindenben isten kezeművét látod... :p,

történész pajtás voltam...:S nem azt mondom, nincsen vmi, de számomra nem isten...

2010. márc. 30. 20:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Isten megbocsájthatja a bűnöket, én viszont nem bocsájtok meg Istennek soha semmit.
2010. ápr. 27. 08:50
 17/17 világvége1 ***** válasza:
Nem bocsátja meg Isten a bűnöket. Nem létezik őszinte bűnbánat.
2020. júl. 2. 14:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!