Hogy hívták Ádám első társát, aki Éva előtt volt?
Azért az tetszik, hogy Isten magánál intelligensebbet teremtett elsőre. És még én rám mondjátok, hogy minden hülyeséget elhiszek a Bibliából. Ezt egyébbként nem tanítja a Biblia, csak vannak vicces kedvű emberek.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Nem azt írtam, hogy magánál intelligensebbet teremtett volna, hanem azt, hogy nem szereti az intelligens, gondolkodó lényeket. Ezt pedig nem cáfolhatjátok, hiszen rögtön: Ne egyél a TUDÁS fájáról. (-maradjatok hülyék)
Szaporodjatok és sokasodjatok, hajtsátok birodalmatok alá, uralkodjatok ...
Ami egyértelmű buzdítás: pusztítsátok a Földet. Beszélünk is túlnépesedésről, erdőirtásról, állatfajok kihalásáról. És ez Isten parancsa volt. Gondolom a pokolban van már bugyor a környezetvédőknek és túl népesedést ellenzőknek is.
És győzzetek meg, hogy Isten azt akarta, hogy az ember egy gondolkodó, intelligens lény legyen. Persze lehet azzal jönni, hogy Isten nem így gondolta és belemagyarázni mindent a szavaiba. De attól ezek egyértelmű dolgok. Különösen, ha a természeti népek életvitelével hasonlítjuk össze a keresztényi életvitelt (ugye annyit pusztitsunk, amit elfogyasztunk, tiszteljük a fákat, növényeket, vizeket, hiszen ezeknek külön Istenük volt, akiket ki kellett engesztelni stb)
Ne egyél a jó és gonosz tudásának fájáról! Ne légy hülye, tanulj nyugodtan, ismerd meg a teremtet világot, mert abből megláthatod Isten végtelen hatalmát, csak azt enged meg, hogy ne te döntsd el, hanem Isten, mi a jó is mi a rossz.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Még a Nova Vulgata sem mond ilyet:
“Ex omni ligno paradisi comede;
de ligno autem scientiae boni et mali ne comedas; in quocumque enim die comederis ex eo, morte morieris”
Silány latin fordíásomban:
"A paradicsom összes fájáról ehettek
viszont a jó ill. rossz tudás fájáról ne egyetek; aki ugyanis belőle eszik, a halál halálával lakol!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!