Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Zeitouni...

Mi a véleményetek a Zeitouni Mária-jelenésekről? Szerintetek igaz?

Figyelt kérdés

2015. nov. 15. 16:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#10, kérek cáfolatot.
2015. nov. 15. 19:28
 12/16 anonim ***** válasza:

nem tudok kifejezett cáfolatot ezért is írtam ,hogyn em vetem el, 2 dolog tesz szkeptikussá

a renkívül ostoba válasz, de sajnos mégis így érzem "nem hiszek az ilyen dolgokban" ez nem racionális, haem érzelmi, szóval nem szempont

másrészt nem találom logikusnak, hogy a Szűzanya csak úgy megjelenik valahol nem csinál ott semmit és ennyi, persze lehet mondani, hogy biztos pár embernek ez kelett h mondjuk fordulatot vegyen az élete vagy ilyesmi

2015. nov. 15. 20:27
 13/16 anonim ***** válasza:

"a renkívül ostoba válasz, de sajnos mégis így érzem "nem hiszek az ilyen dolgokban" ez nem racionális, haem érzelmi, szóval nem szempont"

De igen, szempont. Itt nem arról van szó, hogy én nem hiszek benne. Itt arról van szó, hogy semmilyen érdemi hipotézis nincs a jelenségre, ami megmagyarázhatná, kivéve a már említett feltevés (tektonikus jelenségek által okozott fények+pareidolia miatti belelátás), ami ugyan nem tökéletes magyarázat, de kiindulásnak jó. Még ha ez nem is tényszerű magyarázat, az egy alapvető elv, hogy ha nincs más magyarázat, nem kezdünk el kitalálni olyan sületlenségeket, hogy "Szűz Mária megjelent egy olyan helyen, amihez erőltetetten is alig van köze, oszt' nem csinált semmit, csak időnként rövid ideig ragyogott szépen", vagy "a repülő spagettiszörny szórakozott", vagy "hiba a Mátrixban", mert ezek - mindenféle alátámasztás hiányában - egyformán sületlenségek.

2015. nov. 15. 20:46
 14/16 anonim ***** válasza:
sem Jézus, sem az Atyja nem támogat ilyet, és nem is idéz elő,
2015. nov. 15. 22:01
 15/16 anonim ***** válasza:

# 13

"az egy alapvető elv, hogy ha nincs más magyarázat, nem kezdünk el kitalálni olyan sületlenségeket"

Itt alapvetően arról van szó, hogy csak a természettudományosan vizsgálható világban gondolkodsz, vagy pedig egy olyan világképben, melyben a természetes világ mellett párhuzamosan létezik egy természetfeletti világ is.

De ez megint csak szubjektív döntés kérdése, hogy melyiket választod, a T vagy a T+TF világképet.

Az, hogy te vagy én a természettudományos világképet választottuk, és abban hiszünk, az teljesen lényegtelen abból a szempontból, hogy van-e természetfeletti, vagy nincsen.

A természetfeletti pontosan azért természetfeletti, mert természettudományos megközelítéssel meg nem erősíthető, meg nem cáfolható, meg nem magyarázható. Per definitionem ezt jelenti :)

2015. nov. 15. 22:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Amint olvastam, elég sokan látták. Én innen hogyan mondhatnám, hogy nem igaz?
2015. nov. 16. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!