Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt hogyan tette Noé?

KZitus kérdése:

Ezt hogyan tette Noé?

Figyelt kérdés

"Noé az igaz Istennel járt."

Megvn a saját elképzelésem, de érdekelne mások mit gondolnak Noéról.

2015. nov. 11. 17:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
Ismerte és beszélgetett is vele, ahogy sokunk teszi. Te ismered és beszélgetsz vele? Mert nem elég ismeretet szeretni róla, nem elég utánozni, hanem be kell fogadni és beszélgetni is tudsz vele. Te ezeket megtetted már?
2015. nov. 11. 17:34
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a keedvességedet, a mai eengem érdekelne: "érdekelne mások mit gondolnak Noéról."

Ne rólam írjál, mert amit én teszek, illetve hiszek, az nem lényeges itt senkinek:-)

2015. nov. 11. 17:38
 3/16 anonim ***** válasza:

Tudod az igazság az, hogy nem Noé járt az igaz istennel, hanem az igaz Isten járt Noéval. Nem Noé választotta ki magának az istenét hanem Isten választotta ki Noét a feladatra amit aztán rá is bízott, mint ahogy tette azt Ábrahámmal, Mózessel, Józseffel, Jeremiással és még sok mással.

A Noé érdeme ebben az egészben a kitartása és az Istennel szemben való hűsége.

Ne te akarj Istennek tetszeni, hadd, hogy döntse el Ő azt.

2015. nov. 11. 18:43
 4/16 A kérdező kommentje:

3-as

Részben egyetértek azzal, amit írtál.

De a bibliában az van írva:"Istennel jár vala Noé", a Károli fordítás szerint.

Nos mivel ez a Bibliában van írva, akkor az úgy is volt. Én hiszem, hogy az Isten Szava.

Azért írtam higy részben értek egyet, mert azt írtad:

"A Noé érdeme ebben az egészben a kitartása és az Istennel szemben való hűsége."

Viszont: "Ne te akarj Istennek tetszeni, hadd, hogy döntse el Ő azt." - De, én tudatosan törekszem arra, hogy tetszen az életem Istennek. Úgy érzem ettől vagyok keresztény. Előttem van Jézus példája, és én tőle szeretném megtanulni az Istennek tetsző életet. - Bár ez már nem tartozzik a kérdéshez:-)

2015. nov. 11. 19:23
 5/16 anonim ***** válasza:
Ha az utánzás lenne a kulcs, akkor Krisztus nem támadta volna a farizeusokat, akik pedig minden törvényt betartottak. Egy gyermeket nem attól szereti az apja, hogy az leutánozni próbálja őt, és nem is ez a feltétele annak, hogy valaki üdvösséget szerezzen és a test halála után oda kerüljön, amiről Jézus úgy beszélt, hogy sok helyet készített ott. Noé nem emberi tanítás után ment, hanem Istent kérdezte. Te hallod egyáltalán a hangját?
2015. nov. 11. 22:07
 6/16 anonim ***** válasza:

Zitus! A Biblia tele van olyanokkal, akik Istennel beszélnek közvetlenül. Jézus alakja megannyiszor megjelenik az ószövetségi írásokban. Alkonyatkor az édenben sétált, égő csipkebokorban megjelent, Ábrahámmal alkudozott. Minden esetben Úrnak, JHVH-nak hívva őt. Istent soha, senki nem látta. Ez is benne van a Bibliában.

"Megjelenék pedig ő néki az Úr (JHVH)a Mamré tölgyesében, és ő űl vala a sátor ajtajában, a hő napon.

És felemelé az ő szemeit, és látá, hogy ímé három férfiú áll ő előtte. És látván, eléjök siete a sátor ajtajából, és földig meghajtá magát."

Ez az "illető" Sodománál már nincs jelen, csak a két angyal.

JHVH maga Jézus, az Úr, Isten egyszülött fia, ki megjelenteti az Istent.

Nem számoltam meg, de szerintem sok-sok tucatszámra közvetlenül szólt Isten emberekhez. Mondta az Úr... stb.

Akkor miért furcsa, hitetlen számotokra, hogy az egy élő igaz Isten szól? Néz, hall, beszél.

Noé esetében van egy jobb fordítás, mint a Károli, és természetesen az újvilág, de attól szinte mindegyik jobb... :)

Ez a King James fordítás. Amikor az Úr (JHVH) azt mondja Jóbnak, hogy menjen be a bárkába, a héber írás nem azt írja, hogy menj be, hanem azt, amit a King James is:

"And the LORD said unto Noah, COME THOU and all thy house into the ark;"

...JÖJJ be...!

Az Úr a bárkán volt! Noé Istennel járt!

2015. nov. 12. 01:20
 7/16 anonim ***** válasza:

Olvasd el az újvilág fordításotokban a IMózes 18-as fejezetét. Ábrahám folyamatosan "Jehovával" beszélt.

"Azután megjelent neki Jehova Mamré nagy fái között, amikor a nap meleg időszakában a sátor bejáratánál ült."

Maga Ábrahám is hogyan szólította azt az urat, aki megjelent neki, és beszélt hozzá?

"Kérlek, Jehova, ne gerjedj haragra, de hadd mondjak még valamit: hátha találsz ott harmincat.” Ő így felelt: „Nem teszem meg, ha találok ott harmincat."

"Jehova ekkor elment, miután befejezte beszédét Ábrahámmal"

És mit olvasol a Bibliátokban?

János 1;18

"Istent egy ember sem látta soha"

1János 4;12

"Istent soha senki nem látta."

Jézus az, akivel beszélt Ábrahám, akivel beszélt Noé, aki megjelent megannyi embernek még az ószövetség idején. Az Ő neve JHVH, akit Ti Jehovának szólítotok.

1Kor 10

„Nem akarom pedig, hogy ne tudjátok, atyámfiai, hogy a mi atyáink mindnyájan a felhő alatt voltak, és mindnyájan a tengeren mentek által;

És mindnyájan Mózesre keresztelkedtek meg a felhőben és a tengerben;

És mindnyájan egy lelki eledelt ettek;

És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, a mely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.”

Noé az igaz Istennel járt. (JHVH)

2015. nov. 12. 01:35
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem engedett mások ártó befolyásának.
2015. nov. 12. 07:50
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez a tanú már sokszor olvasta ezeket, amiket leírtál, de nem hat rá, mert kizárólag az őrtorony vezetését fogadja el, holott állításuk szerint nem vezéreltek Szentlélekkel. Az ő szabad akaratából fakadó szabad döntése az, hogy megmarad hazugságban, és mindig csodálom ha valaki ennyi év után is segíteni akar rajta.
2015. nov. 12. 10:09
 10/16 A kérdező kommentje:

Kedves 5-s

Ha a faizeusok "minden törvényt betartottak" volna, akkor nem ölik meg Krisztust hiszen a Törvényről azt írja a Biblia, hogy "A Törvény következésképpen Krisztushoz vezető nevelőnk lett,"Gal.3:24

A gyermek valóban nem utánozni kívánja a szüleit, de a jó példájuk(példás életük) egy életre meghatározhatja a gyermek életét.

Nem, nem hallom, hallottam Isten hangját, legfeljebb jelképesen, amikor naponta olvasom a Szavát, hiszen Ő így "szól" hozzám:-)

2015. nov. 12. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!