Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Isten mit szeretne, mi...

Vajon Isten mit szeretne, mi legyen a hivatásom, foglalkozásom?

Figyelt kérdés

2015. nov. 8. 14:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Azért itt kérdezem,hogy hogyan jöhetnék rá,mit szánt Isten nekem, mert eddig tévesen gondoltam,h. minek kellene lennem, pedig megvoltam győződve ,h. azt kell elvégeznem, persze mikor a vizsgára került a sor,,nem egyszer" egyszerűen nem éreztem késztetést arra,h. most mindenképp kell nekem az a szakma, és végül el sem mentem a záróvizsgára, pedig sokat tettem azért,h. odáig eljussak.
2015. nov. 10. 14:14
 12/18 A kérdező kommentje:
Most a végén, már úgy gondolkozok,h. jobb is,h. nem vizsgáztam le belőle,,nem igazán lettem volna boldog ,ha ilyen munkakörben kellene dolgoznom, persze azt sem mondanám,h. egyáltalán nem szerettem ,amit tanultam, viszont így még maradtak állami támogatott féléveim. Úgy gondolom lennének más szakok is ,amikre időt szánhatnék,h. kitanuljam és amik sokkal értékesebbek,mint a gazdasági szak,amire jártam. Vmilyen szociális szakra jelentkeznék talán..., de nem tudom,h. ez jó döntés lenne-e... :s
2015. nov. 10. 14:17
 13/18 anonim ***** válasza:

Tanultál abból is - de a záróvizsgát le kell tenni!!

Lehet vargabetűket, kanyarokat tenni, míg megtalálja az ember azt a tevékenységet, amit szeretettel és odaadó figyelemmel végez. Isten végtelen irgalmas, nem vár el tőlünk lehetetlent, ha valami nagyon nem megy, nem kell erőltetni.

2015. nov. 10. 14:18
 14/18 anonim ***** válasza:

Isten nem döntötte el előre a szakmádat. Neked kell megválasztani. Milyen gazdasági szakra jártál? Közgáz vagy pénzügy-számvitel? Ha szociális területen szeretnél dolgozni, akkor válaszd azt. Vannak egyházi szociális szakok is pl. diakónus.

Olyat válassz, amiben jó vagy reál/humán tárgyak? Illetve legyen piacképes, ne büfészak.

Van gondviselés az Istenben hívők és bízók számára, tehát ha szorgalmasan tanulsz és keresel később munkát, fogsz találni.

2015. nov. 10. 20:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Záróvizsgát tényleg letehetnéd ha már eljutottál addig...
2015. nov. 10. 20:51
 16/18 anonim ***** válasza:

Erre neked kell rájönnöd.

Én is hasonlóan vagyok, mint te: néha úgy érzem, hogy hittan- biológia tanár szeretnék lenni, és ez a feladatom; máskor viszont egyáltalán nem vagyok ebben biztos.

De, ha kéred Isten segítségét ahhoz, hogy megtaláld a helyed, biztos meghallgat.

2015. nov. 22. 13:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Isten gyógyítsa meg az eszed.
2015. nov. 22. 13:46
 18/18 A kérdező kommentje:
Remélem minél előbb megvilágosodok.
2015. nov. 22. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!