Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi motiválja az egyes embert,...

Mi motiválja az egyes embert, hogy pont a nov. Elsejei dátumkor menjen ki a temetőbe, és nem mondjuk egy héttel előbb vagy egy héttel később?

Figyelt kérdés
Az érdekel, hogy milyen gondolkodás van a háttérben, hiszen egyébként egész évben az itt tömegbe verődött emberek legnagyobb részét nem érdekli sem Isten, sem a Biblia, sem a Krisztusban való hit!

2015. nov. 1. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
A nagy muter azt meg h öt mi motiválja az egy jo kérdés
2015. nov. 1. 13:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
November 1. mindenszentek ünnepe, november 2. halottak napja. A legtöbb ember ebben az időszakban intenzívebben foglalkozik elhunyt rokonaival, ismerőseivel. A karácsonyfát pedig december 24-én szokták felállítani. Azok is, akiket nem érdekel sem Isten, sem a Biblia, sem a Krisztusban való hit.
2015. nov. 1. 13:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Én katolikus vagyok, nálunk november 1. Mindenszentek napja, mikor minden üdvözült lelket ünneplünk, november 2. pedig halottak napja. Ezért megyünk nov. 1-jén a temetőbe, mert az halottak napja előestéje.
2015. nov. 1. 13:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi direkt nem megyünk november elsején vagy másodikán, mivel a faluból mindenki akkor megy és az egész alatt mindenki azt nézegeti, ki van ott, mit hozott, és beindulnak a pletyik, hogy "na, xy megint csak egy csoffadt csokrot hozott", stb. Nem szeretjük ezt, ezért egy héttel előbb szoktunk menni.
2015. nov. 1. 13:54
 5/9 anonim ***** válasza:
És a katolikusok vajon honnan tudják, hogy ki üdvözült és ki nem?
2015. nov. 1. 14:58
 6/9 anonim ***** válasza:

# 5

Nem tudják. Ezért a Halottak napjára mennek ki, és nem Mindenszentekre. A 3. válaszoló pontosan ezt írta.

2015. nov. 1. 16:00
 7/9 A kérdező kommentje:

"Mi direkt nem megyünk november elsején vagy másodikán, mivel a faluból mindenki akkor megy és az egész alatt mindenki azt nézegeti, ki van ott, mit hozott, és beindulnak a pletyik, hogy "na, xy megint csak egy csoffadt csokrot hozott", stb. Nem szeretjük ezt"

Köszönöm ezt az őszinte választ, mert szerintem is ez van a háttérben. Aki elmegy a szerettei sírjához, mert hiányzik neki az elhúnyt, és egy hatalmas lelki űr maradt utána, azt a szíve viszi oda, és az egy igen intim dolog, talán még a sírás is megkörnyékezi az embert, hiszen akit szeretünk, azt elveszíteni soha nem lehet! Olyankor az ember az érzéseivel egyedül szeret lenni, és nem egy tömegfelvonulás kellős közepén, különösen, hogy odakint megint csak a jó vásárfiát /virág,koszorú, stb./kínálják lépten-nyomon. Hogy van az, hogy a katolikus ünnepeknél rendre megjelenik az üzleti szellem is, hiszen karácsony sincs tömegfelvonulás és hatalmas vásár nélkül. Gondoljátok, hogy ez tetszik Krisztusnak, aki a kereskedőket kiűzte a jeruzsálemi templomból?! Milyen vallásos ünnep az, ahol helye van a kereskedelem kaszálásának?

2015. nov. 1. 18:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Nagyrészt a puszta képmutatás, így van. A halottnak már mindegy, én meg akkor és úgy megyek ki érte a temetőbe, amikor és ahogyan a szívem visz. A szomszéd meg le van ....

Ennyi, pont.

Jó tudni, hogy más is van még, aki hasonlóan érzi és gondolja mindezt, mint én.

2017. márc. 30. 16:03
 9/9 A kérdező kommentje:
A hasonló gondolkodás az semmi, a jól gondolkodás a valami, és ez az amiben egyetértünk!
2017. márc. 30. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!