Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudtok jó könyvet mondani a...

Tudtok jó könyvet mondani a taoizmus alapjairól?

Figyelt kérdés

Én eddig csak az Út és erény könyvét olvastam. Most viszont olyan könyvet keresek, ami a taoizmus alapjait, dogmáit, szokásait, filozófiai irányzatait é annak részleteit mutatja be.

Van ilyen magyar nyelvű könyv?

2015. okt. 12. 15:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Micimackó és a TAO, Malacka és a TAO

zseniális könyvek!

2015. okt. 12. 15:58
 2/4 A kérdező kommentje:
A Micimackó és a Tao megvan, de az ebből a szempontból nem elég jó. Komoly, tudományos munkára gondoltam. Ha úgy tetszik vallástörténet, vallásszociológia. Nem az Úton járásban akarok elmélyülni, hanem magával, hogy mi is a taoizmus, mint vallás és nem mint filozófia.
2015. okt. 12. 16:09
 3/4 anonim ***** válasza:

A Taonak nincsen akkora és olyan részletesen kidolgozott teológiája, mint a kereszténységnek, vagy a buddhizmusnak. A hitigazságokat sem fogalmazták meg definíció-szerű dogmák formájában.

A Taonak szertartásrendje, rítusai sem alakultak ki. Igaz, hogy a Tao keveredett az ősi kínai animista és egyéb vallásokkal, amit itt nyugaton szintén taoizmusnak neveznek. Ezeknek vannak rítusaik is, de ez a taoizmus nem azonos a Tao Te King taoizmusával.

Csuang Ce művei azok, amik a nyugati ember számára talán a legérthetőbben magyarázzák a Taot. Bár még őt sem sokan értik meg :)

[link]

2015. okt. 13. 09:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Vallásként pedig Mircea Eliade "Vallási eszmék és hiedelmek története" c. művében lehet egy korrekt összefoglalást olvasni róla.
2015. okt. 13. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!