Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tekint Isten arra az...

Hogyan tekint Isten arra az egyházra, amely anno megkínoztatta és nem is akármilyen halálba küldte az eretneknek nevezett embereket? No és azokra, akik még ma is védik őket?

Figyelt kérdés
És ha az eretnekeknek volt igazuk?

2015. okt. 8. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 A kérdező kommentje:

„Te melyikkel rokonszenvezel? „

Az USZ melyik parancsa vonatkozik azokra, akik tagjai a keresztény gyülekezetnek és vétenek a keresztényi törvények ellen?

2015. okt. 14. 17:12
 42/74 A kérdező kommentje:

És melyik századból írsz?

Ugyanaz a Szentírás volt érvényben az inkvizíció idejében, mint most. Ha neked a Szentírás nem mérce, akkor ne válaszolj olyan kérdésre, amihez nem értesz.

2015. okt. 14. 17:17
 43/74 anonim ***** válasza:

Ne ítélj, hogy ne ítéltess.

Ismerős a fenti? Hogy képzeled, hogy jobban tudod a válaszolóknál, hogy milyen közel vannak Jézus Krisztushoz? Van egy mániád. Itt alázol mindenkit, aki a mániádnak nem felel meg. Milyen választ vársz? Írd meg.

Annak fényében felelek neked.

2015. okt. 14. 17:22
 44/74 A kérdező kommentje:

Hogyan tekint Isten arra az egyházra, amely anno megkínoztatta és nem is akármilyen halálba küldte az eretneknek nevezett embereket? No és azokra, akik még ma is védik őket?

Isten tanításai a Bibliában találhatók, a keresztény egyházra vonatkozóak pedig az USZ-ben főképpen. Tehát a Szentírás alapján adjon választ az, aki ismeri azt. Nem egyházi szemszögű és nem szimpla laikus vélemény itt a helyénvaló válasz.

2015. okt. 14. 20:42
 45/74 anonim ***** válasza:

Nem védi senki sem. Ez a könnyebb rész.

Hogy tekint Isten? nem tudhatja az ember. Mert az ember - te sem - nem Isten. Ezért, amit leír, az az ember tekintete. Egyáltalán nem biztos, hogy I úgy "tekint" rá.

A Szentírás Istentől ihletett. Mint ahogy a nagy művészi alkotások is (Bach. Mindig megköszönte, hogy ilyen szépet írhatott nekünk. Soli Deo Gratia. S.D.G.) Köszönöm az ihletett írásokat - és megpróbálom lelkemet Isten felé vezetni. Általa. Valamint a SAJÁT INTUÍCIÓM által. Ugyanis azt kegyelmi ajándékként kapom - és a munkámban csak továbbítom. Azt is megköszönöm, hogy szerethetem az embereket, azt is hogy adhatok nekik. Sehol nem jogosít fel az ÚSZ, hogy ítélkezzem felettük. Sem a mai embereken, sem a századokkal ezelőttieken. És nem hiszem el, hogy valakinek ez a dolga, hogy századokkal előtti bűntényeket tárjon fel. Ez egy félrebeszélés. A dolgaink adottak - a fő parancsolatok Istent és embert és magunkat szeretni, úgy ahogy Krisztus szeretett - és ez egy menekülés ettől. Lehet, hogy míg merengek 500 évvel ezelőtti hibákon, bűnökön, addig a szomszédom hiába könyörög segítségéért, nem hallom.

Az egész problémakör mögött meglapul ez a mély emberismeretről tanúskodó Kosztolányi megfigyelés:

"mert könnyű szeretni az emberiséget, de nehéz Kovács urat a szomszédból"

2015. okt. 14. 21:53
 46/74 A kérdező kommentje:
Egy illető a közösségben azt csinálja, ha valakinek a beszéde nem tetszik neki, ha az illető hölgy, akkor jól megrángatja a haját, ha férfi, akkor jól megrugdossa. És azt mondja, nem lehet tudni, hogy az Isten ezt hogyan tekinti. Hát ha nem lehet tudni, akko no komment. Csak annyi, miféle közösség az ilyen?
2015. okt. 16. 18:51
 47/74 A kérdező kommentje:

A következő hozzászólás nem tőlem származik, de teljesen egyetértek vele!

Én azon csodálkozok, hogy a Katolikus egyház irányába, vezetői, tagjai felé olyan nagy a tolerancia más felekezetek részéről ,hogy nyíltan vagy érdemlegesen nem is foglalkoznak velük kritika,elhatárolódás, feddés vagy akármilyen szempontból. 100-szor hamarabb foglalnak állást, egy kis fekezet fonák tanításai és következményei ellen vagy lelkiségekkel ,áramlatokkal szemben ,mint a Katolikus egyház számos dolgával.. Nem is csodálkozok azon, hogy a katolikus egyház még mindig vonzó erővel bír az emberek és kormányfők irányába,hiszen azt tekintik a kereszténység alapjának… Ha nem katolikus egyház lenne a neve, hanem egy kisebb felekezet, ami olyan bűnöket és fonákságokat és vallásos tömegeket termelne ki évről évre, évszázadról évszázadra, sikítva rohannának ki az emberek belőle és nem bevezetnék oda az embereket … De mi van ehelyett semmi, ejnye bejnye szisszenések és kész..Engem bosszant ez az egész pedofil ügy..hogy hogy tud ennyi pedofilt kitermelni az eszem megáll.

Idézet helye: [link]

2015. okt. 16. 18:57
 48/74 anonim ***** válasza:

" És azt mondja, nem lehet tudni, hogy az Isten ezt hogyan tekinti. "

Igen azt mondom. Mert Isten a Lét. Esse est Deus - ahogy azt már a skolasztikusok kifejtették. Az ő nevüket tudom, írásaikat olvashatjuk. A fos inkvizítorok és méltatlanok meg nem érdekesek. Csak annak, akinek ez valami rögeszméjévé vált. Nem felhőn ülő letekingető Hatalom.

A halál pillanatában majd ott állunk mindannyian - és ott kezdődik,hogy aki nem közeledett felé, fel sem ismeri.

Jak.4,8 Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok

Az fog számítani csak, milyen ember vagy, mennyire kerültél Istenhez közel, hogy tartottad be a főparancsolatot: Istent, az embereket, magadat hogy szeretted Úgy, ahogy Krisztus szeret minket?

Vagy úgy ahogy egy vérbíró? vádaskodtál ítélkeztél válogatás nélkül intézményesített formában. Semmi egyéb nem lesz fontos. Te majd mondod: "Jó napot kívánok, Letekintő Isten! Tájékoztattam az embereket az intézményekben lévő gazemberről. Kérem a jutalmamat. "

Megkapod.

Állok elébe, hogy négyszemközt, élőben megbeszéljük ezeket.

2015. okt. 16. 19:27
 49/74 A kérdező kommentje:

"Az fog számítani csak, milyen ember vagy, mennyire kerültél Istenhez közel, hogy tartottad be a főparancsolatot: Istent, az embereket, magadat hogy szeretted Úgy, ahogy Krisztus szeret minket? "

Jól megvertem az embereket, spanyolcsizmát húztam a lábukra, megostoroztam őket, némelyiket olajban megsüttettem, másoknak alágyújtottam, sokakat halállal fenyegettem, miközben magamat igaznak tartottam, egyszerre szentnek és szajhának. Sok földi kincset gyűjtöttem, és még ma is. Bálványokat imádok, részeg vagyok a szentek vérétől, miközben magam is szent vagyok és sérthetetlen. Népszerű vagyok, mert sokan vagyunk ilyenek. És eltussolom, amit csak lehet. S hogy fogok-e üdvözülni, Istennél nem lehet tudni. Én legalábbis játszom a hülyét. Az elmebetegeknek kegyelem adatik...

De nem így járnak a gonoszok, nem így, hanem úgy, miként a szálló por, amelyet elsodor a szél. Ezért a gonoszok meg nem állnak ítéletkor, sem a vétkesek az igazak gyülekezetében. Mert ismeri az Úr az igazak útját, de elvész az istentelenek ösvénye. (1:zsolt, Káldi)

Még jó hogy nem vagyok gonosz!

2015. okt. 16. 20:58
 50/74 anonim ***** válasza:

"Jól megvertem az embereket, spanyolcsizmát húztam a lábukra stb stb "

- hát miért csinálsz ilyeneket- ejnye. :D

Miért nem írod meg inkább a Summa Theologiae -t, miért nem viszel kenyeret az éhezőknek, mint Szent Erzsébet, miért nem prédikálsz, mint Meister Eckhart, miért nem segítesz a szomszédodnak, mint egy ember 2015 októberében?

- Jó napot kívánok. Csak a rosszal foglalkoztam, bemehetek az Országodba?

-Mikor mondtam Én, hogy gonoszokat ostorozz?

[link]

2015. okt. 16. 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!