Imádat-e a zászló előtti tisztelgés?
Karácsonyról olvassátok el ezt:
kedves könyvdobálós. én vigyázok a bibliámra, de már így is a harmadikat koptatom. de még egyszer sem tisztelegtem neki, és nem áltam haptákba.
kedves arabus. ki állított ilyeneket? én ugyan nem. a kérdésem célja az, hogy kiderüljön, hol van a határ a tisztelet, és az imádat között. amit én leszűrtem: az a tisztelet, amit önként teszel.
- 1. Istent imádjuk
-2. embertársainkat szeretjük
-3- aki kivivta megbecsülésünket )szűlő, barát,pedagógus, stb.) azt tiszteljük.
Mivel a zászló egy jelkép valamilyen módon köszönteni kell. Ez a tisztelgés.
Ha jehovatanui köszöntik egymást az imádat?
Ez az egész beszélgetés amúgy abban hibádzik, hogy még az Őrtorony-társulat kiadványában is szerepel, hogy sokan nem tartják imádatnak a zászló előtti tisztelgést. Erre a kedves tag mégis magmagyarázza, hogy márpedig mindenkinek így kéne gondolnia. Na itt van elhibázva.
Ne erőltesd rá a hitnézeteidet arra, aki nem akarja úgy látni a dologkat, ahogy te. Valószínűleg nem váltod ki az ellenszenvét.
Másodszor a vitát lehet, hogy te nyerted, de szereztél pár ellenséget. Most mi alaján fogod bizonyítani, hogy Jehova Tanúi márpedig nem ellenségesek, erőszakosak?
Nem várok választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!