Lehet imádkozni ha még nem voltam gyónni?
sokszor járt a fejemben hogy nagy pofátlanság lenne e Istenhez
imádkozni amikor még nem gyóntam? imádkoznák evés elött, reggelenként,
húsvétkor
Nem igazán értem, miért lenne pofátlanság?
Jézus pedig nem is tartotta fontosnak a gyónást.
Csak évszázadokkal később terjedt el.
Igen, mind az előttem szólók, egységesek ebben a kérdésben. Ennek örülök!
Mi pedig mind legyünk készek változtatni a nézeteinken, ha szükséges, főleg ha a Biblia is támogatja, mert nagyon sok szokás és gyakorlat nincs összhanban az Írásokkal.
Nemhogy nem pofátlanság, hanem kifejezetten jó dolog, ha imádkozol, attól teljesen függetlenül, hogy gyóntál-e.
Isten örömmel fogadja az imádat bármikor, bármilyen helyzetben.
Akkor a legjobb, ha mindent el tudsz Neki mondani az imádban. A kételyeidet is, a félelmeidet is és azt is, ha zavarban vagy Előtte. Tudj bocsánatot kérni egyszerűen imában is, ne csak a gyóntatószékben! Ugyanakkor csodálatos dolog megköszöni az örömeidet, a Veled történt jó dolgokat is.
Imádkozz csak bármikor, amikor szükségét érzed!
"Istenhez nem kell közvetítő"
Jézus az egyetlen közbenjáró köztünk, és Isten között, így "rajta keresztül" kell Istenhez fordulni. Ez azt jelenti, hogy mivel Jézus tulajdona lettünk, mivel Ő "áron vett meg minket" a halálával, nekünk Őt is bele kell foglalni az Istenhez intézett imánkba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!