Budapesten van olyan templom, ahova be lehet menni "csak úgy", esetleg a pappal lehet beszélgetni?
Tökmindegy, hogy református vagy katolikus vagy milyen, felőlem zsinagóga is lehet. Van olyan, ahova csak úgy be lehet menni? Ilyenkor lehet esetleg beszélgetni vallásról a pappal?
(Főleg a belváros környéke érdekelne, illetve a 11. kerület)
#2 ilyesmire is gondoltam.
Nem tartozok egy egyházhoz se, viszont nagyon érdekel a vallás. Egyszer voltam egy faluban református táborban kiskoromban, ott a tiszteletes bácsival bárki tudott bármiről beszélgetni, tüneményes ember volt :D
Szerintem bármelyikben próbálkozhatsz. Embert, ha szépen köszönt, normálisan viselkedett és csak kérdezett, katolikus templomból szerintem még nem dobtak ki.
Ha azonban beszélgetésre és útmutatásra vágysz, olyat szeretnél, nem biztos, hogyha az a legjobb, hogyha random bemégy egy templomba csak úgy. Javaslom, vdd fel a kapcsolatot a Szent András evangelizációs iskolával, (Pesten a Fehérvári út 168-ban vannak) , hogy mikor, hol, ki tudna leginkább hozzád szólni, de szinte minden plébánián fogsz találni felnőtt katekumen csoportot, ahol pap , hitoktató és civil hívő is rendelkezésedre áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!