Mit lehet tenni a hangos, túl gyakori harangozás ellen?
Füldugó
Hangszigetelő
Elköltözés a templom közeléből
Ezek jutnak eszembe, okosabbat én se tudok mondani...
Volt egy hasonló kérdés, akkor is azt a kétféle lehetőséget mondom, amit most:
- Beletörődsz (A templomi szokásokat nem fogják megváltoztatni soha, egy ember miatt meg pláne nem)
- Elköltözöl egy másik helyre.
Azt tudom csak mondani, amit a 2. válaszoló mondott.
Illetve azért elgondolkodnék egy dolgon: miért pont most ment fel a pumpa?
Nem a harangozási rend változott meg, hanem veled történt valami, ami miatt feszültebb lettél.
Azt kéne megoldani, mert hiába is szüntetnék meg a harangszót, a feszültséged ugyanúgy megmarad, csak éppen másra fogod kivetíteni.
# 3
Szimpatikus a jóindulatú hozzáállásod! Azonban nem árt ismerni a tényeket is, ha már válaszolsz egy ilyen kérdésre, mert különben csak félrevezeted a kérdezőt.
1) A harangozási rend nem alkudozás tárgya, elő van írva, hogy mikor hogyan kell harangozni. Ez nem a paptól függ, nem lehet ezt vele privátban megbeszélni.
2) Csendrendelet az éjszakai órákra vonatkozik, ha van egyáltalán ilyen az adott településen. Nappal (tehát reggel 6-tól este 10-ig) lényegesen magasabb a megengedett zajszinthatár, a harangszó ezt meg sem közelíti, pár méter távolságból sem.
Ma vasárnap van!
Valamelyik egyháznál (ne kérdezd melyik az!) ilyenkor már mise előtt egy órával megszólalnak a harangok, figyelmeztetve ezzel a hívőket, hogy közeleg a mise-idő, ideje elkezdeni készülődni!!
Fél órával előtte is szól a harang, = ideje indulni!!!
És ezen kívül van még arra lehetőség, ha valaki "megrendeli", hogy x időpontokban, vagy x napon x alkalommal harangozni valamelyik elhunyt rokona lelkéért... és még ki tudja, hány okból, milyen céllal...
el kell fogadni, ezen változtatni nem tudsz!!!
Nem lettem feszültebb csak nehezen alszok amúgy is, de így meg még annyit sem mint szoktam és ez zavar, mert kihat az egész napomra,mindenemre.
Lehet a füldugó lesz a megoldás, ugyanis most volt egy nagyobb kiadásunk ami miatt az ablakcsere jelenleg nem jöhet szóba.
Amúgy nem vagyok a hívő emberek ellen, de azt meg kell mondjam nagyon sok dolgot nem tudok ép ésszel felfogni, amit ezek művelnek. (igen, köztük a harangozást mindenféle dolog miatt is). Kérdem én miért kell figyelmeztetni az embereket a misére? Aki akar az úgyis tudja mikor van és elmegy,ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!