Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan lehet felismerni kik...

Roland G. kérdése:

Honnan lehet felismerni kik az igazi Jézusban hívők, őt követő keresztények? (A többi lent)

Figyelt kérdés

Jézus ezt mondta a benne hívőkről:~Azokat pedig, akik hitre jutottak, ezek a jelek követik majd: az én nevemben démonokat űznek ki,új nyelveken szólnak;kezükbe kígyót vesznek fel,s ha valami halálosat isznak,nem árt nekik; betegekre teszik rá a kezüket,és azok meggyógyulnak.~

Márk 16:17-18

~Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.~János 14:12

Ha a Bibliát nézzük,akkor a hívőket ezek a jelek kell,hogy kövessék a Jézus neve által,de a legtöbb Egyházban ezeknek nyoma sincs.Vajon miért?

2015. aug. 31. 17:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Ha valaki azt mondja, hogy szeretetben jár, akkor látni kéne a hit jeleit is az életén. A szeretet soha nem próbálja eltaposni a hitből fakadó jelek és csodák hajtásait. Ha az ember szereti Istent, akkor feltétlenül engedelmeskedik neki, hallgat a szavára. Már maga a szeretet szó is, korlátlan bizalmat jelent: "a szeretet...mindent hiszen." (I.Kor. 13:7). Akin a szellem gyümölcsei megérlődnek, az annyira eggyé válik Istennel, hogy magától értetődővé válik, hogy hasznos ember lesz a környezete számára, képes másoknak valódi szabadulást, valódi segitséget nyújtani. Nem erőlködik, hogy legyen hite, hanem bármit kér, megadja neki azt az Isten. Ha gyógyulásért imádkozik, akkor meggyógyulnak a betegek. Ha szabadulásért, akkor kimennek a démonok. A legnagyobb a szeretet, de csak üres szólamokban zengedezik a szellem gyümölcseiről az, akinek az Atyaság, Isten természetfeletti hatalma, szabaditása, jelei-csodái, nagyitóval sem láthatóak az életében. Jézus szeretetben járt, és csodák, jelek vették körül.
2015. szept. 1. 07:33
 12/19 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés. Szerintem történnek ilyen csodák manapság is, csak legtöbbjére a kívülállók rámondják, hogy véletlen. Az okkultizmus virágzik, az átlagember nem tudja megkülönböztetni az ilyen módon történt gyógyulásokat a keresztény gyógyulásoktól.

Az stimmel, hogy ilyen jelek követik az igaz keresztényeket, de megismerni nem ezekről lehet őket, mert a sötét oldal mindig próbálja másolni Isten embereinek tetteit látszat szinten.

A már említett Lélek gyümölcseit azonban nem tudja másolni, mert azok természetével ellenkeznek. Ezek meglétének megállapításához közelebbről kell ismerni az adott embert. Ránézésre általában nem lehet megállapítani.

2015. szept. 1. 10:14
 13/19 anonim ***** válasza:
31%

"A keresztények többsége inkább az "értékesebb adományokra" törekszik, talán nem meri hinni, hogy Isten ezeket a kevésbé értékes ajándékokat is szívesen megadja. Igen a csodák hiánya vagy visszaszorulása összefüggésben állhat a kicsinyhitűséggel."

Nem hiszem hogy egy kereszténynek a csodatevésre kéne gyúrnia.

Krisztus világosan megmondja, hogy mit fog számonkérni: nem azt, hogy hány csodát műveltünk, hanem azt, hogy adtunk-e enni az éhezőknek, adtunk-e inni a szomjazóknak...

Jut eszembe: vitt ma valaki szenyót a menekülteknek?

Csak úgy lazán, a nyelveken szólás és ördögűzés helyett.

:)))

2015. szept. 1. 11:01
 14/19 anonim ***** válasza:

azok azok akik elfogadják Jézust megváltónak és Istennek.

és Jézus tanai szerint élnek,mert ő az út az igazság.

Jézus az út az atyához...

2015. szept. 1. 13:14
 15/19 szp72 ***** válasza:

#11-nek

Aki nem tud látványos csodát tenni az nem szerethet? Kicsit írás ellenesnek érzem. Inkább fordítva van, aki tud csodát tenni, az még nem biztos, hogy szeret is.

Lehetséges, hogy bizonyos gyülekezetekben több csoda történik. De ha csak a mellüket döngetik, hogy ők mekkora hívők, lehet hogy a mennyországon kívül találják magukat. Jézus azt mondja sokan lesznek ilyenek. Nehogy te is köztük légy.

2015. szept. 1. 15:44
 16/19 anonim ***** válasza:

A Márk 16-ban is írt csodás ajándékok az apostolok halála után megszűntek, mert azokat csak az apostolok kézrátételével lehetett megkapni. Lásd Simon mágus történetét, amelyben Simon nem Fülöptől próbálta pénzen megvenni a csodatévő a hatalmat (aki már régebb óta ott volt), hanem Péter apostoltól, amikor Péter is odaérkezett, és Simon felfigyelt rá, hogy Péter kézrátételével adatik a Lélek. (ApCsel 8:5-13).

Az 1 Korinthusiak 13:8-10 világosan beszél arról, hogy a csodás ajándékok (prófétálás, [természetfeletti] ismeret, nyelveken szólás) meg fognak szűnni, amikor eljön a "tökéletes" vagy más fordítás szerint "teljes". De mi ez a tökéletes? Az ógörög szöveg szerint egy semleges nemű szó. Nem lehet Krisztus, mert az hímnemű. Nem lehet a szeretet, mert az nőnemű. Én biztos vagyok benne, hogy ez a tökéletes Isten teljes írott kijelentésére utal (az Ószövetség plusz az Újszövetség). Ugyanez a "tökéletes" szó van a Jakab 1:25-ben is Isten tökéletes törvényére utalva.

A János 14:12-ről pedig csak annyit, hogy Jézus ezt az utolsó vacsorán mondta, vagyis csak a 12 apostolnak címezte, nem minden hívőnek.

A csodás ajándékok arra szolgáltak, hogy amíg nem volt meg Isten írott Újszövetségi kijelentése, meggyőzzék a hitről az embereket. Miután az Írás teljes lett, erre nem volt többé szükség.

Ezen kívül ott van az 1 Korinthusiak 13:2, amely szerint

A prófétálás szeretet nélkül mit sem ér.

Az ismeret szeretet nélkül mit sem ér.

A hit szeretet nélkül mit sem ér.

Adni szeretet nélkül mit sem ér.

Az önfeláldozás szeretet nélkül mit sem ér.

A nyelveken szólás egyébként addig is, amíg érvényben volt, egy értelmes nyelv volt (ógörögül "glossza"), amit egyesek (ugyancsak csodálatos ajándékuk révén) képesek voltak megmagyarázni. Nem egy önkívületi dolog volt és nem értelmetlen hangzatok zagyvaléka, mint manapság a karizmatikus csoportokban.

2015. szept. 2. 07:54
 17/19 A kérdező kommentje:

Nem értek egyet veled,mert a tökéletes eljövetele arra a korra utal,amikor Krisztust szemtől szemben meglátjuk,hiszen a szövegkörnyezet is arról beszél,hogy a karizmák RÉSZ szerinti ismerete adnak Őróla.Mai napi csak részleges az ismeretünk Istenről,de eljön egy nap,amikor úgy fogjuk ismerni Őt,ahogy van.

~A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem.~

A nyelveken szólás pedig történhet általunk ismert és általunk nem ismert természetfölötti módon is.~Szeretném ugyan, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de inkább, hogy prófétálnátok; mert nagyobb a próféta, mint a nyelveken szóló, kivévén, ha megmagyarázza, hogy a gyülekezet épüljön.~Láthatod,hogy itt nem egy ismert nyelven való szólásról van szó,vagy ha igen,akkor Pál arról beszél,hogy legyenek tolmácsok a gyülekezetben,de ez szerintem balga gondolat! :)

Amit még említettél,hogy csak az apostolok tettek csodákat,az nem helyes megállapítás.Gondolj csak Istvánra,aki nem volt apostol,hanem diakónus,mégis nagy jelek kísérték!~István pedig teljes lévén hittel és erővel, nagy csodákat és jeleket cselekszik vala a nép között.~ Csel 6:8

Ahogy fentebb említettem én és mások is,a gyümölcsök is jelzők,de a kettőnek együtt kell lennie,úgy ahogyan a főpap köntösének alján volt az arany csengettyű (karizma),mellette pedig egy gránátalma(gyümölcs).

2015. szept. 2. 10:20
 18/19 anonim ***** válasza:

"Ha a Bibliát nézzük,akkor a hívőket ezek a jelek kell,hogy kövessék a Jézus neve által,de a legtöbb Egyházban ezeknek nyoma sincs.Vajon miért?"

Azért,mert az egyháznak nem érdeke,hogy az emberek hozzáférhessenek a valódi,benső erejükhöz.Erre használják a büntető Istenképet,a félelem-és bűntudatkeltést.Vajon miért volt problémájuk Jézussal? Azért,mert nem lehetett irányítani,mivel tudta,hogy ki ő,és mire képes.Tudta,hogy melyik Istenben kell hinnie.Nem lehetett megzsarolni pitiáner pszichológiai módszerekkel.

2015. szept. 2. 16:11
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

#16-os vagyok. Én nem azt írtam, hogy csak az apostolok tudtak csodát tenni, hanem azt, hogy az ő kézrátételük kellett ahhoz, hogy valaki csodát tudjon tenni.

Az akkori nyelveken beszélés pedig "glossza" egy olyan értelmes nyelv volt, ami vagy emberi vagy angyali nyelv, amit azonban a hallgatók nem ismertek. Ezért kellett egy csodálatos módon magyarázó személy, amire Pál itt utasítást ad, hogy a gyülekezetben csak akkor szóljanak nyelveken, ha van, aki meg tudja magyarázni, hogy mindenki értse, hogy a nyelveken szóló miről beszél.

A történelem is azt mutatja, hogy a 2. századra elmúlt a nyelveken szólás. A 2. századi és későbbi egyházatyák már nem írnak ilyen jelenségről. Az önkívületi megnyilvánulásokat az ősi egyház elejétől fogva nem tartotta Istentől valónak.

De ha te úgy gondolod, hogy ma is van nyelveken szólás, én már több segítséget nem tudok adni... Leírtam, amit a kérdésről tudtam.

üdv

S

2015. szept. 2. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!