Hogyan tartsam vissza a nevetést a templomba?
Menjél karizmatikus gyülibe. Ott szabad röhögni. Sőt, kötelező:
Szia!
Maradj csendben amikor egyedül vagy, ne hagyd, hogy megzavarjanak a gondolataid! Aztán, ha megtaláltad a csendet és benne tudsz maradni, akkor már azokat a gondolatokat is figyelmen kívül tudod hagyni, hogy ki szeretnél nevetni másokat.
Mi a túrónak jártok templomba és miről tanít nektek a pap, ha ilyen alapvető dolgokról nem beszél?
Sajnos, ilyenek vagyunk, ha nem lehet, és nem is akarunk nevetni, és megpróbáljuk lefojtani, akkor elkezd fojtogatni - tulajdonképpen egyre erősebben, mert az elfojtástól akkumulálódik.
A megismerést és annak révén a megértést kell növelni magunkban és akkor ez egyre ritkább lesz, mert az ember egyre (ön)uraltabb lesz.
Jelen esetben arra gondolok:
a néninek megkopott a hallás érzéke, nem jól hall, ezért ő valójában nem akart rosszat, de nem hallja, amit csinál. Ez a nagyothallókkal gyakori, sajnos. És közösségben elég zavaró is tud lenni.
De ez egy fájdalmas dolog, és nem gondolnak bele általában az emberek.
Gyakori, hogy a nagyothallókat kinevetik. Hogy pl a vakokat soha nem nevetik ki, az is arra utal, hogy abban az esetben könnyebb meglátni és ezáltal megérteni, hogy ez valójában milyen tragédia, míg a hallássérültnél nem lehet látni, bele kell gondolni, meg kell érteni.
-aa-
TemplomBAN. Gondolom nem bele nevetsz a templomba.
Szerintem gondolj másra. Villanyvezetékek a falban, gyertyák az oltárnál meg hasonlók.
Ha nem megfelelő helyzetben kell nevetnem, akkor igyekszem elterelni a gondolatomat valami szomorú emlékkel.
Bár nem szeretem felidézni a rossz emlékeket, de a beégés elkerülése érdekében muszáj. Plusz mély levegő.
Én ilyemkor mindig valami tragikusra gondolok .
Lehet hogy a templomban nem megfelelő de nekem sokszor bevált pl. egy kiskutyát az utcára dobnak,halál vagy valami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!