Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Miért használját...

Jehova tanúi! Miért használjátok a Jehova elnevezést, miközben ez csak a szinonímája a JHVE tetragrammának, szimbólumnak?

Figyelt kérdés

Jobban érthetően: Jehova tanúi annyit tesz, mint az adott szimbólum tanúi... aminek semmi értelme.

Miért használjátok a Jehova és Jahve elnevezéseket, amikor ez a két szó a szimbólum neve, nem pedig az Úré? Mert az Úr neve az Adonáj, vagyis miért nem Adonáj tanúi vagytok?

2015. aug. 25. 17:33
1 2
 11/16 Tantételbeli ***** válasza:

folytatom...kedves 9-esnek a kérdésére reagálva.

"A biblia Istene arra kért minket, hogy a fiáról, Jézusról tanúskodjunk."

Nem így van. Persze talán gonoszkodásnak tűnne, ha megkérdezném, hányszor olvastad el a TELJES Szentírást? Mert arra hivatkozol, de a "véleményed" (mert csupán az) , nem áll összhangban a Szentírás tanításával.

"Ő sohasemm kérte a tanítványait arra, hogy az Atyáról tanúskodjanak, mindíg azt kérte, rólla tanúskodjanak"

Kedves hívő társam! Igen, gondolom, hogy az vagy, de ezt nagyon rosszul látod! Éppen ellenkezőleg van. Ne másítsd meg , kérlek az Urunk ,Jézus Krisztus, Isten Fia tanítását!

Jézus Urunk egész életében az Atyjáról tanított, és neki adott dicsőséget - az Ő Tanúja volt (Jel 1:5, 3: 14)

"de rólla is örömhír által, és ne ítéletüzenet álltal."

Ezzel a megjegyzéseddel száz százalékig egyetértek, és hidd el, hogy Jehova Tanúiként ma nem hírdetünk semillyen ítéleletüzenetet ( Én biztosan nem, az tutI) Isten Királyságát hírdetjük, tudod, mi az?"

"Kérdésem tehát: nem gondolod-e, hogy közelebb álltok az Abaddon Sáskáihoz, mint Krisztus követéséhez azáltal, hogy Jehova Tanúi vagytok, és a nemzetek miattatok káromolják a Teremtő nevét?"

Nem gondolom, mert te nem érted "Abaddon" személyét, azért hivatkozol rá. Ellenben én értem , itt a gond. Az emberek pedig éppen a hitehagyott/névleges kersztény egyházak hazugságai és történelmi bűnei miatt "káromolják" Isten nevét, , mert azt hiszik, minden Isten-imádó ilyen. Pedig nem. Vannak, akik Krisztus parancsa szerint élnek, és "megszentelik Isten nevét"

2015. aug. 28. 19:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a válaszod: gyakorlatilag az első válaszodban megcáfoltál, és alátámasztottad, amit mondtam. A többi halandzsa volt. Ha te így hiszed, tedd bátran: nem közbenjáród Jézus...
2015. aug. 28. 21:06
 13/16 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves 12-es hozzásuóló!

Nekem bizony Közbenjáróm, és Mesterem és Megváltóm Krisztus. ezt te nem vonhatod kétségbe, ugyan dehogy!

Kívánom, hogy Neked is az legyen!

Minden jót, hívő barátom!

2015. aug. 29. 13:58
 14/16 anonim ***** válasza:

NOS, KEDVES TANTÉTELBELI.

Nem én vonom ezt kétségbe, hanem a saját társulatod:

Figyelj csak, te, aki a tantételbeli nevet választottad, de úgy látom, fogalmad sincs a tantételekről:

"Éppen úgy, ahogy az ősi Izrael nemzete a közbenjáró Mózes által volt szövetségi kapcsolatban Jehova Istennel, úgy a szellemi Izrael nemzete, „az Isten Izraele” is közbenjáró által van vele szövetségi kapcsolatban (Galata 6:16). Úgy van az, ahogy Pál apostol írta keresztény munkatársának: „Egy Isten van és egy közbenjáró Isten és az emberek között, az ember Krisztus Jézus” (1Timótheus 2:5). Vajon Mózes volt Jehova Isten és az általános emberiség között a közbenjáró? Nem, ő Ábrahám, Izsák, és Jákob Istene és testi leszármazottaik nemzete között volt közbenjáró. A Nagyobb Mózes, Jézus Krisztus szintén nem az egész emberiség Közbenjárója Jehova Istennél. Ő Közbenjáró Jehova Isten az ő mennyei Atyja, és a szellemi Izrael nemzete között, amely 144 000 tagra van korlátozva. Ez a szellemi nemzet olyan, mint Jehova juhokhoz hasonló gyermekeinek kicsiny nyája (Róma 9:6; Jelenések 7:4)." (Világraszóló biztonság a "Béke fejedelme" alatt, 1. fejezet, 16. bek., 1986)

Mindezt úgy tanítják, hogy ismerik ezeket a bibliaverseket:

"Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus" (1Tim 2:5, ÚVF)

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus" (1Tim 2:5, Károli, MBT)

Ne hidd, hogy én egyetértek ezzel, csupáncsak szeretném felhívni a figyelmedet olyan tantételekre, amiket, mint ahogyan írtad is, te nem ismersz, és ezek ellenkező állításával méltó vagy a kiközösítésre.

Én kerestem ennek a tanításnak a kiigazítását, eddig sikertelenül...

2015. aug. 29. 16:06
 15/16 anonim ***** válasza:
"12 perc: Olvassátok fel az 1989/22-es ŐRTORONY 22–25. oldalain található „OLVASÓK KÉRDÉSEI”-t. Ha a hozzászólások által nem lenne kiemelve, akkor emeljétek ki az „en’gy.osz” és az „arrabon” kifejezések jogi értelmét. A közbenjáró jogi fogalmat a 24. oldal 2. bekezdése és a 25. oldal 2. bekezdése alapján tegyétek világossá, hogy Jézus egy szövetségnek és az abban való tagoknak 144 000-nek a jogi közbenjárója."
2015. aug. 29. 16:09
 16/16 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves 14-es hozzászóló!

"Figyelj csak, te, aki a tantételbeli nevet választottad, de úgy látom, fogalmad sincs a tantételekről:"

Jó alaposan leírtál - picúrom - :) Hihi :) Kis butuska vagy te...

"Ne hidd, hogy én egyetértek ezzel, csupáncsak szeretném felhívni a figyelmedet olyan tantételekre, amiket, mint ahogyan írtad is, te nem ismersz, és ezek ellenkező állításával méltó vagy a kiközösítésre."

Atyaég, de butaságot írtál már megint...

2015. aug. 29. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!