Jehova tanúi! Miért használjátok a Jehova elnevezést, miközben ez csak a szinonímája a JHVE tetragrammának, szimbólumnak?
Jobban érthetően: Jehova tanúi annyit tesz, mint az adott szimbólum tanúi... aminek semmi értelme.
Miért használjátok a Jehova és Jahve elnevezéseket, amikor ez a két szó a szimbólum neve, nem pedig az Úré? Mert az Úr neve az Adonáj, vagyis miért nem Adonáj tanúi vagytok?
folytatom...kedves 9-esnek a kérdésére reagálva.
"A biblia Istene arra kért minket, hogy a fiáról, Jézusról tanúskodjunk."
Nem így van. Persze talán gonoszkodásnak tűnne, ha megkérdezném, hányszor olvastad el a TELJES Szentírást? Mert arra hivatkozol, de a "véleményed" (mert csupán az) , nem áll összhangban a Szentírás tanításával.
"Ő sohasemm kérte a tanítványait arra, hogy az Atyáról tanúskodjanak, mindíg azt kérte, rólla tanúskodjanak"
Kedves hívő társam! Igen, gondolom, hogy az vagy, de ezt nagyon rosszul látod! Éppen ellenkezőleg van. Ne másítsd meg , kérlek az Urunk ,Jézus Krisztus, Isten Fia tanítását!
Jézus Urunk egész életében az Atyjáról tanított, és neki adott dicsőséget - az Ő Tanúja volt (Jel 1:5, 3: 14)
"de rólla is örömhír által, és ne ítéletüzenet álltal."
Ezzel a megjegyzéseddel száz százalékig egyetértek, és hidd el, hogy Jehova Tanúiként ma nem hírdetünk semillyen ítéleletüzenetet ( Én biztosan nem, az tutI) Isten Királyságát hírdetjük, tudod, mi az?"
"Kérdésem tehát: nem gondolod-e, hogy közelebb álltok az Abaddon Sáskáihoz, mint Krisztus követéséhez azáltal, hogy Jehova Tanúi vagytok, és a nemzetek miattatok káromolják a Teremtő nevét?"
Nem gondolom, mert te nem érted "Abaddon" személyét, azért hivatkozol rá. Ellenben én értem , itt a gond. Az emberek pedig éppen a hitehagyott/névleges kersztény egyházak hazugságai és történelmi bűnei miatt "káromolják" Isten nevét, , mert azt hiszik, minden Isten-imádó ilyen. Pedig nem. Vannak, akik Krisztus parancsa szerint élnek, és "megszentelik Isten nevét"
Kedves 12-es hozzásuóló!
Nekem bizony Közbenjáróm, és Mesterem és Megváltóm Krisztus. ezt te nem vonhatod kétségbe, ugyan dehogy!
Kívánom, hogy Neked is az legyen!
Minden jót, hívő barátom!
NOS, KEDVES TANTÉTELBELI.
Nem én vonom ezt kétségbe, hanem a saját társulatod:
Figyelj csak, te, aki a tantételbeli nevet választottad, de úgy látom, fogalmad sincs a tantételekről:
"Éppen úgy, ahogy az ősi Izrael nemzete a közbenjáró Mózes által volt szövetségi kapcsolatban Jehova Istennel, úgy a szellemi Izrael nemzete, „az Isten Izraele” is közbenjáró által van vele szövetségi kapcsolatban (Galata 6:16). Úgy van az, ahogy Pál apostol írta keresztény munkatársának: „Egy Isten van és egy közbenjáró Isten és az emberek között, az ember Krisztus Jézus” (1Timótheus 2:5). Vajon Mózes volt Jehova Isten és az általános emberiség között a közbenjáró? Nem, ő Ábrahám, Izsák, és Jákob Istene és testi leszármazottaik nemzete között volt közbenjáró. A Nagyobb Mózes, Jézus Krisztus szintén nem az egész emberiség Közbenjárója Jehova Istennél. Ő Közbenjáró Jehova Isten az ő mennyei Atyja, és a szellemi Izrael nemzete között, amely 144 000 tagra van korlátozva. Ez a szellemi nemzet olyan, mint Jehova juhokhoz hasonló gyermekeinek kicsiny nyája (Róma 9:6; Jelenések 7:4)." (Világraszóló biztonság a "Béke fejedelme" alatt, 1. fejezet, 16. bek., 1986)
Mindezt úgy tanítják, hogy ismerik ezeket a bibliaverseket:
"Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus" (1Tim 2:5, ÚVF)
"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus" (1Tim 2:5, Károli, MBT)
Ne hidd, hogy én egyetértek ezzel, csupáncsak szeretném felhívni a figyelmedet olyan tantételekre, amiket, mint ahogyan írtad is, te nem ismersz, és ezek ellenkező állításával méltó vagy a kiközösítésre.
Én kerestem ennek a tanításnak a kiigazítását, eddig sikertelenül...
Kedves 14-es hozzászóló!
"Figyelj csak, te, aki a tantételbeli nevet választottad, de úgy látom, fogalmad sincs a tantételekről:"
Jó alaposan leírtál - picúrom - :) Hihi :) Kis butuska vagy te...
"Ne hidd, hogy én egyetértek ezzel, csupáncsak szeretném felhívni a figyelmedet olyan tantételekre, amiket, mint ahogyan írtad is, te nem ismersz, és ezek ellenkező állításával méltó vagy a kiközösítésre."
Atyaég, de butaságot írtál már megint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!