Egy keresztény számára mi a kockázatos munkakör?
"Bizonyos munkák nagyobb veszélyt rejtenek magukban, és lehet, hogy te is ismersz olyanokat, akik a munkájuk miatt „hajótörést szenvedtek a hitükben” (1Tim 1:19). Bölcsen teszed, ha ezt szem előtt tartod, és nem választasz olyan munkát, amely eltávolíthat Jehovától(Péld 22:3)."
Forrás: [link]
Ezt olvasva gondoltam hogy felteszem ezt a kérdést. Nyilván bennem is körvonalazódott néhány olyan munka ami elvileg "árthat" a hitnek, de kíváncsi vagyok más emberek véleményére is.
pl: szakácsnő, tanár, portás, fűtő, műszerész, gondnok, takarító...
egy olyan iskolában, ami évtizedekig állami fentartású volt, de tavaly átvett a katolikus egyház. ugyanis ha továbbra is ott mersz dolgozni, kiközösítenek, mint ahogy sok testvérrel, testvérnővel megtették ezt, akik ugyanúgy főztek, mint eddig, de aláírták az új szerződésüket, és így a hamis vallást szolgálják.
Innen gratulálok ezen kiközösítésekben eljáró bírói bizottság tagjainak, és üzenem nekik Jézus ezen gondolatát:
"Vak vezetők, kik a szúnyogot kiszűritek, de a tevét lenyelitek!"
máté 23:24-
Szervusz
Például egy olyan egyén számára, aki korábban a dohányzás, illetve az túlzott alkoholfogyasztás problémájával küzdött, kockázatos lenne felszolgálói, illetve pincér állást vállalni, mert növelheti a visszaesés kockázatát...
Azért jó lenne, ha mások is látnák, van egy erkölcsi mérce, ami különbbé teszi az embert az állattól. Most nem azt mondom, hogy a "hívő" jó, a nem hívő pedig rossz. (A "hívők" között is előfordulhatnak álszentek, de a nem hívők között is van sok jó ember.)
A hím állat, ha meglát egy nőstényt, leteperi. A nősténynek minden nap erőszakot kell megélnie, de tök mindegy nekik, mert csak állatok. Nekünk van tudatunk, esetleg hitünk is. A tudatunk miatt mi jobbakká váltunk náluk, megtanultunk uralkodni az ösztöneinken, tehát ha sétálok az utcán, nem teper le minden szembe jövő férfi, és nem is hordok ingerlő ruhadarabokat.
Az állatok ölnek, harcolnak a fennmaradásért, mi viszont közösséget alkotunk.
Az állat nem tudja meggyógyítani magát, az ember igen.
Az állat nem tud tenni egy természeti csapás ellen, és nem menti ki fajtársait a romok alól, az ember viszont igen.
Az állat nem ismeri a zenét, az ember igen.
Az állatoknak nincs történelmük, nem alkottak semmit, az emberek igen.
Nem kell mindenben hasonlítanunk hozzájuk.
kétnevű. sajna, az ember az állatok alja. és ezt nem én mondom:
a falánk fene sáskák
zöld felhője mit ér? hisz az ember az állatok alja!
Falhoz verdesik itt is, amott is a pötty csecsemőket,
fáklya a templom tornya, kemence a ház, a lakója
megsűl benne, a gyártelepek fölszállnak a füstben.
Égő néppel az utca rohan, majd búgva elájul,
s fortyan a bomba nagy ágya, kiröppen a súlyos ereszték
s mint legelőkön a marhalepény, úgy megzsugorodva
szertehevernek a holtak a város térein, ismét
úgy lőn minden, ahogy te megírtad. Az ősi gomolyból
mondd, mi hozott most mégis e földre?
Radnóti (GLATTER) Miklós: 8. ecloga (részlet)
nektek elég ennyi is....
kielégítő válaszok érkeztek, egyébként nem, nem vagyok Jehova Tanúja. Üzenem a 12. válaszolónak. Sőt keresztény sem. Csak egy ember aki információt szerez a környezetéről és néha kérdéseket tesz fel.
Hozzáteszem tudom hogy eléggé eltér a standard kereszténységtől Jehova Tanúinak hite de összességében hozzá tartozik. Még mielőtt valaki ebbe is belekötne.
Anna Orsolya
Az embert az állatól, ha nem rendszertanilag nézzük csak egy dolog különbözteti meg. A nagyképűség, a felsőbbrendűség érzése. Erre igazán büszkék lehetünk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!