Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az interneten találtam egy...

Az interneten találtam egy nagyon szép verset/imát és azzal kapcsolatban tudnátok nekem segíteni? (minden a leírásban)

Figyelt kérdés

"JÖJJ A KERESZTEMHEZ

Jöjj a kereszthez gyermekem, ha bánat súlya nyom,

Jöjj, itt elcsendesül a sajgó fájdalom.

Ne fogja el lelked a néma csüggedés,

Tanuld meg Tőlem, mi a szenvedés.

Az én szívem a kereszten teérted is vérzett,

Cserébe nem kérek mást, csak szeretetet.

Szeress és ajánld fel Nekem imádat,

Vedd fel a keresztet és kövesd útjaimat.

A szenvedés tüzében én megtisztítom lelked,

A szenvedéstől ne félj, én segítek neked.

A szenvedések szárnyán bátran repülj felém,

Ha már elfáradtál, kapaszkodjál belém.

Ne félj, nem hagylak el, csak te se hagyj el engem,

Elrejtett könnyeid drágakövek nekem.

Ha végig hű leszel, koronádra teszem,

Így fogadd el Tőlem súlyos keresztedet.

Segíts megmenteni a bűnös lelkeket.

gyermekem te értsd meg, mit a világ nem ért:

Hogy drága kincs Velem szenvedni a lelkekért!

Jöjj Hozzám gyakrabban, mert Én mindig várlak,

Ne félj, csak küzdj bátram, Én téged megáldlak.

Indulj hát utadra küzdeni, szenvedni,

De naponta jöjj Hozzám erőt meríteni.

Szívemnek ajtaján - ha nem szűnsz meg zörgetni.

Édesatyám fog majd téged beengedni!

Amen."

Ez szerintem nagyon szép, de mi értelme van? Mi az a szenvedés? Ki az, aki szenved? Ki az, aki nem? Miért?

2015. aug. 23. 14:06
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom már pontosan, mikor voltam utoljára gyónni, de nem volt túl rég. Nem hiszem, hogy egy hónapnál több ideje lenni.

Minden vasárnap megyek templomba, amikor tudok. Ha kimarad egy mise, akkor a legközelebbi gyónás alkalmával meggyónom. (Meg igyekszem betartani a kötelező ünnepnapokat is.)

Áldozni pedig minden olyan misén szoktam, amikor éppen nem vagyok halálos bűnben. Például ma is.

Amúgy nekem az a furcsa, hogy mindenhol kereszteket látok (például, ha keresztény dalokat hallgatok, akkor az ajánlott számok között valamelyiknél mindig ott egy kereszt, vagy a megfeszített Úr), a környezetemben is csupa szenvedő ember van, egy álmomban egy rákos fiú öngyilkos akart lenni, mert nem bírta elviselni a betegségével járó fájdalmakat (amúgy őt álmomban Jézusnak hívták, de nem az Úr volt, csak egy hétköznapi ember). Tagja vagyok egy katolikus csoportnak Face- en, és ott találtam ezt az imát. Ebben is, meg sok más helyen azt látja az ember, hogy vegye fel a keresztet, vállalja Jézusért a szenvedést. "Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti, aki azonban értem elvesíti, az megtalálja." (Mt 16,24-25). Mégis milyen keresztet vegyek fel, ha nincs? Azt viszont nem tudom elhinni, hogy a szenvedés nem létezik, mert akkor nem látnám mindenhol azt, hogy szeresd Jézust, és viseld el a szenvedést. Ha nem lenne szenvedés, akkor nem kellene az embereket vigasztalni, és én sem látnék mindenhol szenvedő embereket.

2015. aug. 23. 17:06
 22/26 anonim ***** válasza:

Lehet, éppen ez a Te kereszted, amit legutóbb írtál. Erre nem gondoltál még?

Egyébként hogy érted azt, hogy mindenhol keresztet látsz? Tényleg van ott kereszt, vagy utólag kiderül, hogy nem volt, csak te "láttad"?

2015. aug. 23. 17:37
 23/26 A kérdező kommentje:

Úgy, mint a példában. Ha hallgatok egy zenét, az ajánlott számok között ott van olyan, amelyiknek a videójában az egyik képkocka egy feszület vagy kereszt. Vagy, a katolikus csoportban is néha van egy-egy ilyen kép, ahol az Úr szenved, vagy viszi a keresztjét, stb.

Nem, nem úgy értettem, hogy odahallucinálom pl. a szomszéd ház falára, hanem csak ilyen értelemben.

"Lehet, éppen ez a Te kereszted, amit legutóbb írtál. Erre nem gondoltál még?"

Nem is tudom. Volt, amikor ez eszembe jutott nekem is, de össze vagyok zavarodva. Tényleg attól szenvedne valaki, hogy nem szenved? Vagy csak én vagyok állandóan elégedetlen? (Mielőtt valaki félreértene, nem vagyok mazochista, csak olyan, mintha mindenki szenvedne valamitől, csak egyedül én nem.)

2015. aug. 23. 18:16
 24/26 anonim ***** válasza:

szia nagyon szép a vers.

vedd fel te is Isten keresztjét::járd az ő útját.

a szenvedés nem feltétlen az élet gürije,pld egy cél eléréséért.

vagy egy pisis pelenka.

az igazi szenvedés a bűn miatt van,ha felismerjük Istent és elfogadjuk őt meg ismerjük az ő hatalmát a szeretetét a tisztaságát stb.

akkor megtudjunk látni a mi saját bűneinket a mocskainkat stb.

és ettől a sok mocsoktól és bűntől szenved minden ember....

még az is aki nem fogadja el és nem is ismeri el a saját bűneit.

na ezek az emberek akik azt hiszik hogy nem szenvednek,pedig nagyon is csak nem ismerik fel,mert azt hiszik hogy nekik nincs szükségük Istenre.

Istent követve elkel ismerni azt is hogy igen is bűnösök vagyunk,mert minden ember az.

és ez nagy szenvedés, mert vissza fog minket és mocskosnak érezünk magunkat Isten ellőt.

2015. aug. 24. 09:53
 25/26 Tseppkoe válasza:

Szép!

De a túl sok elméletiséget nem sikerült maradéktalanul végigolvasnom...

Amúgy meg...aáh, mindegy...

2021. febr. 17. 16:27
 26/26 Tseppkoe válasza:

Szia #1.!

Nem vagyok szép,de remélem azért nem baj,ha válaszoltam :)

Nem minden a szépség és ahogy előttem is írták, kinek mi a szép...úgyhogy, még az is lehet, hogy mégis szép vagy...

2021. febr. 17. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!